Gunner's Corner

Kuvia aseistuksesta. Oikeat, dekot, airsoftit yms. OK kunhan tarjoavat laudalle oikeanlaista sisältöä.
Avatar
Gunner
REMF
Viestit:16
Liittynyt:Pe Tammi 29, 2021 6:41 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times
Gunner's Corner

Viesti Kirjoittaja Gunner » Ma Helmi 08, 2021 9:45 am

Vietnamin konflikti jätti 60-luvun lapseen jälkensä jokapäiväisenä puheenaiheena joka väritti yhtälailla niin uutisointia kuin fiktiotakin. Sotaa raportoivat television mustavalkoiset kuvat ja filminpätkät sekä hämmensivät että kiinnostivat junioria ja tätä täydensivät viikottaisen Life-lehden vahvaa kuvajournalismia edustavat artikkelit. Ja nuori ihminen osaa lapsekkuudessaan poimia kaikesta siitä tuskasta ja kärsimyksestä juuri sen oleellisen ytimen: aseet ja varusteet, varsinaisen sodan jäädessä jonnekin taka-alalle...

Sota on kaunis kaukaa katsottuna.

Tästä seurauksena osa historian- ja aseharrastuksestani on melko luontevasti kallistunut tämän konfliktin aikaisiin välineisiin. Joskus aikanaan ei ollut varaa kalliisiin Coltteihin, eikä lupaviranomainenkaan ollut suopea "sotilasaseiden" lupien myönnön kanssa, joten tämä draamankaari on aktivoitunut vasta myöhäisellä aikuisiällä aktiivisemman ampumaharrastuksen jäädessä pikkuhiljaa taka-alalle.

Tässä viime vuonna kokoamani näköiskopio Colt XM177E1 kivääristä, jonka perustana on M16A1 -rynnäkkökiväärin runko. Ulkonäkö siis täsmää lähes täydellisesti, mutta aseen merkinnät eivät.

Kuva

Kuva

Aseen piippu on liekinsammuttajan sisällä piilossa ja täyttää aselain vaatimukset pitkän aseen 300 mm vähimmäismitasta.

Kuva

Myöhemmin lisää kunhan saan käynnissä olevan hankinnan finaaliin...

jma78
Tier 1
Viestit:451
Liittynyt:Ke Helmi 03, 2010 2:30 pm
Paikkakunta:Suomen white trash-pääkaupunki, Tampere
Has thanked: 6 times
Been thanked: 17 times

Re: Gunner's Corner

Viesti Kirjoittaja jma78 » Ma Helmi 08, 2021 11:30 am

On kyllä makee projekti, kiva että jotkut lähestyy asiaa tuostakin kulmasta eikä kiinnitä arskaansa kaikkia nykymuodin mukaisia härpättimiä. Oon logistiikkakoulun asemuseon kirjoilla olevaa a1 mallin arskaa päässyt käpistelemään, ja siinä vaan on sitä jotain:)

Avatar
Gunner
REMF
Viestit:16
Liittynyt:Pe Tammi 29, 2021 6:41 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Gunner's Corner

Viesti Kirjoittaja Gunner » To Helmi 11, 2021 3:41 pm

Kiitoksia, noita moderneja harrastevälineitä löytyy myös, pitääpi niistäkin jossain vaiheessa laittaa esittelyitä.

Mutta vielä tähän vintageosastoon sopinee Colt AR-15 SP1 täysin alkuperäisessä vuoden 1972 asussaan. Ase on melkolailla ampumaton, mutta korjaan kyllä tilanteen mitä pikimmin :) Ase on jo minulla lainassa lupaprosessin ollessa vielä kohta toista vuorokautta menneillään, mutta eiköhän tämäkin asia korjaannu aivan viran puolesta ;)

Kuva

Kaikki osat, myös kulutusosat ovat vielä alkuperäisiä...
Kuva

Tämän sivilisoidun mallisarjan ensimmäisen Sporter 1 version R6000:n tuotanto alkoi vuonna 1964 ja loppui vuoden 1985 aikana. Tuotesarjan erityisenä tuntomerkkinä on Bolt Forward Assistin, eli lukon pakkosulkijan puuttuminen, ase on siten siviilimalli US Air Forcen tilaamasta alkuperäisestä M-16 rynnäkkökivääristä.

Kuva

Avatar
Gunner
REMF
Viestit:16
Liittynyt:Pe Tammi 29, 2021 6:41 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Gunner's Corner

Viesti Kirjoittaja Gunner » Ti Helmi 16, 2021 7:28 pm

Tulipa huolehdittua "ampumattoman" aseen arvonalentamisesta, ettei ole enää tekosyytä pitää asetta jatkossakaan kassakaapin kuningattarena :)

Pyssy toimi täydellisesti ja kaikilla oli viikonloppuna mukavaa itärajan tuntumassa.

Kuva

Avatar
Gunner
REMF
Viestit:16
Liittynyt:Pe Tammi 29, 2021 6:41 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Gunner's Corner

Viesti Kirjoittaja Gunner » To Helmi 18, 2021 4:28 pm

No nyt lähestytään jonkinlaista ekstaasihorisonttia RealDeal retroilussa: japanianmaalta saapui postipaketti jossa oli sisältönä 1970-luvun alun alkuperäinen Hakkon tehtaalla Japanissa valmistettu Colt 3 x 20 kantokahvakiikaritähtäin. En tiedä missä jemmassa tämä on ollut kaikki nämä vuodet, mutta laite on kuin laatikostaan juuri pois nostettu.

Minulla on ollut erään aiemman AR:n mukana tullut tämän tähtimen kiinalainen kopio Norconia 4 x 20 jostain 80-luvulta, mutta nyt näkee heti ensisilmäyksellä mikä huomattava valmistustekninen laatuero näissä loppujenlopuksi onkaan. Optiikka ei ole parasta A-luokkaa kummassakaan, originaalista tosin puuttuu kiinankopion kuvajaisen kiehtova kusenkeltaisuus ;)

Kuva

Mutta tämähän tietää jälleen uutta ratakeikkaa! Voi minua poloista :D

Kuva

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija