Eberlestock rinkat

Artikkelit ja esittelyt
Avatar
Windi
Hangman
Viestit:585
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 1:00 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times
Eberlestock rinkat

Viesti Kirjoittaja Windi » La Maalis 27, 2010 7:06 pm

Päätin väsätä tällaisen pienen rinkka-arvostelun ja kohteena ovat Eberlestockin rinkat, tarkemmin ottaen uusin tulokas minulle, eli Eberlestock Terminator F4. Pahoittelen osan kuvien huonohkoa laatua tai liikaa valaistusta, kamerani on enemmän tai vähemmän paska.

Ensimmäinen Eberlestock rinkkani, minkä hankin noin kaksi vuotta sitten oli Eberlestock Phantom. Rinkan värinä oli tuolloin CB. Totesin Phantomin todella laadukkaaksi tekeleeksi kaikilta osin. Rinkka meni kuitenkin vaihtoon, koska tarvitsin enemmän tilaa ja en myöskään halunnut, että rinkassa olisi irroitettavaa asekoteloa. Päädyin sitten Eberlestockin Terminator malliin. Tilasin rinkkani http://www.kivelaoutdoor.com ja sainkin sen kahdessa päivässä. Kivelä Outdoor on Eberlestockin jälleenmyyjä Suomessa. Kaikki pisteet Kivelälle, hinnat kohdillaan, palvelu pelaa jne.

Päätin tällä kertaa ottaa rinkkani OD:n värisenä ja näin teinkin. Rinkan lisäksi tilasin rinkalle talvikuvioisen sadesuoja- Talvikuviosadesuoja on Eberlestockin omaa tuotantoa. Kuvion nimi on Snow tech digital. Eli siis valkoinen, jossa on UCP kuviosta poimittuja pikseleitä. Pikselikuviot ovat todella harvakseltaan ja niiden väri on vaaleanruskea, sadesuoja muistuttaa etäisesti hieman M/05 lumikuvioita. RInkan mukana tulee myös oma sadesuoja, tämän väri ilmeisesti on kaikissa reppumalleissa ruskea, koska OD reppuni mukana tulevakin sadesuoja on ruskea. Melko hölmöä tosin, mutta ajaa kuitenkin asiansa.

Terminatorin ja Phantomin eroista noin niin kuin muuten. Kidney beltiä on kavennettu huomattavasti Phantom mallista, mikä on hyvä asia. Liian leveä vyö on ainakin itseni mielestä epämukava käyttää. Terminator rinkassa vyö on kahden pals-rivin korkuinen kun taas Phantomissa se oli kolmen pals-rivin korkuinen. Terminatoriin on lisätty kantohihnoille säätövaraa, eli ne voidaan irroittaa repusta ja kiinnittää ylemmäs tai alemmas, tätä ominaisuutta ei Phantom mallissa ollut. Siirrettävyys on hyvä asia, nyt rinkan säätäminen kantajan koon mukaan on helppoa.

Snow tech sadesuojasta sen verran, että materiaali on hyvin ohutta, mutta pitää vettä. Ohuuden huonona puolena pidettäköön repeytymisriski, mutta toisaalta taas ohut suoja painaa vähän ja mahtuu pieneen tilaan. Rinkan mukana tuleva sadesuoja on samaa materiaalia. Snow tech suojaa on kahta eri kokoa, leveämpää ja kapeampaa (J1RCMS ja G1RCMS). Itse otin tuon J1RCMS joka on hieman leveämpi. Sadesuoja on tarpeeksi iso, jotta sen voi vetää koko rinkan yli peittäen jopa rinkasta roikkuvan tavaran. Rinkan mukana tuleva sadesuoja ei ole ihan näin iso, mutta toimii sekin kiitettävästi koonsa puolesta.

Kuva
Rinkka ilman sadesuojaa

Kuva
Snow tech sadesuoja paikallaan

Rinkka ulkopuolelta:

Kuva
Rinkka etupuolelta

Rinkan päällä on isohko tasku (10L), joka voidaan irroittaa fanny/buttpack tarkoitukseen. Tästä lisää myöhemmin. Rinkan molemmissa sivuissa on isot, syvät varustetaskut, joiden kyljet on vuorattu pals-lenkeillä. Näiden sivutaskujen alaosissa on avonaiset taskut johon voidaan säilöä jotain pientä tavaraa (kenttäpullo tms). Avonaiset taskut ovat kiristettävissä narulla ja vetolukolla. Rinkan päätilan päällä on kaksi pienempää varustetaskua ja nämäkin ovat vuorattu pals-lenkeillä. Rinkan päätilan ja pitkien sivutaskujen välissä kulkee koko rinkan matkalta pitkät vetoketjut. Kun vetoketjut avataan, voidaan sivutaskuja vetää erilleen rinkan pääosasta ja saadaan lisätilaa esim makuualusta tms kantamiseen. Sivutaskujen ja pääosaston yli kulkevat kompressioremmit, sekä kaksi kompressio remmiä korkeussunnassa, millä kiristetään rinkan pääliosa sopivan kireelle.

Kuva
Rinkka sivusta ja taskuja

Kuva
Pitkät vetoketjut avattu ja sivulaajennukset käytössä

Kuva
Sivulaajennukset auki tyhjänä

Avattavien sivulaajennuksen alta paljastuu tarpeeksi tilaa esim makuualustan kantoon. Sivulaajennuksen kyljssä on myös pystysuuntaan ommeltua pals-lenkitystä mikäli sinne haluaa kiinnittää jotain varustetaskua, tai laittaa vaikka valotikkuja tai vastaavia esineitä kantoon.

Kuva
Sadesuoja ja sen tasku

Rinkan sadesuoja kulkee kätevästi repun pohjassa olevassa pienessä sille suunnitellussa vetoketjullisessa taskussa. Rinkan pohja on myös varustettu pals-lenkeillä.

Kuva
Rinkan hihnat ja vyö

Rinkan hihnat ja vyö ovat säädettäviä. Vyö voidaan myös irroittaa rinkasta. Hihnat voidaan siirtää ylemmäs tai alemmas rinkassa käyttäjän tarpeiden mukaan. Hihnoissa on myös rinnan yli tuleva ohut kiristysremmi, tuttu esim Camelbakeista. Hihnat ovat sopivan leveät, liukumattomat ja ennen kaikkea matalaprofiiliset ja mukavat. Matala profiili auttaa aseen käsittelyä ampuma-asennossa. Hihnoissa on kiristysvaraa molempiin suuntiin riittävästi. Vyö on varustettu kahdella pals-rivillä. Tarvittaessa vyö voidaan poistaa rinkasta kokonaan.

Kuva
Rinkka ja ylätasku irroitettuna

Rinkan päälimmäinen tasku voidaan irroittaa rinkasta ja käyttää fanny bagina tai buttpackina. Ylin tasku kiinnittyy rinkan päälle pujottelemalla taskua kiertävä kiristyshihna rinkan päällä olevan pals-lenkityksen alitse ja lukitsemalla fastexit. Tämä on hienoinen pettymys, koska ylätaskun irroitus fanny käyttöön ei käy niin nopeasti kuin haluaisin, juurikin tuon remmin pujottelun takia. Ja sama tietysti kun fannya kiinnittää takaisin rinkkaan. Parempi ratkaisu olisi ollut vaikka jykevä, kolmea sivua kiertävä vetoketju ja yhdelle sivulle velcroa.

Kuva
Rinkka takaata

Rinkan takaosa on mukavasti pehmustettu ja näin ollen rinkkaa on mukava kanniskella raskaallakin taakalla. Ilma ei kovin hyvin kierrä, mutta ei se kierrä monessa muussakaan rinkassa. Selkä hikoaa aina, se on varma.

Rinkan päätila:

Kuva
Rinkan yläpää avattuna ja päätilan sulkeva pussi

Kuva
Rinkan yläpäätilan pussi raskaalla tavaralle

Kuva
Rinkan yläosassa oleva tila ja verkkotaskut

Rinkassa on tilava päätila. Tila voidaan jakaa kahtia yhteen isompaan tilaan ja yhteen pienempään tilaan, tai pitää yhtenä suurena tilana. Ylempään ja isompaan tilaan pääsee käsiksin rinkan yläpäästä, kuten suurimmassa osissa rinkoista/repuista, tai päältä avaamalla vetoketjut. Ylemmässä tilassa on pussimainen tasku johon voidaan säilöä erikseen painavampia esineitä. Tämän pussiosion yli kulkee kompressioremmi jolla raskaammat esineet voidaan kiristää mahdollisimman lähellen kantajan selkää. Päätilan sivuissa on vetoketjulliset verkkotaskut pienemmille esineille.

Kuva
Rinkan ylätilan täytettynä Jenkkien modulaarisella makuupussisetillä

Ylätila on todella tilava. Se vetää mukisematta sisäänsä Jenkkien modulaarisen makuupussisetin kokonaisuudessan, retkityynyn ja sainpa vielä muutaman oluen mahtumaan samaan tilaan helposti. Nerokkuus on siinä, että päätilan kun jakaa kahtia, niin voi alempaan tilaan laittaa vielä tavaraa, vaikka ylätila olisikin täynnä. Ylätilan, ja alatilankin läppä, on hiviz nylonia, mikä auttaa hämärässä tavaroiden etsimisessä. Läpät on myös vuorattu pals-lenkeillä.

Alatila on noin puolet ylätilan koosta. Alatilan reunat on vuorattu elastisilla pikkutaskuilla joihin voidaan jaotella pienempiä esineitä. Ala- ja ylätilan välissä oleva seinämä voidaan avata avaamalla seinämän vetoketju rinkan sisältä.

Rinkan yläpäästä voidaan avata vetoketju, mistä päästää käsiksi aseen kantamiseen tarkoitettuun tilaan. Tilaan mahtuu noin M4 mittainen ase. Tilassa on jälleen kerran pals-lenkkejä. Tilaan päästään käsiksi myös rinkan pohjasta, vetoketjun kautta. Asetilaa voidaan jatkaa ostamalla erikseen saatavilla oleva asehuppu (vastaava kuin kiinteissä asekotelon omaavissa Eberlestockin rinkoissa). Tyhjänä asetila painuu kasaan ja ei vie rinkasta tilaa, tai aiheuta ylimääräistä heiluntaa rinkkaa kannettaessa.

Huom. Tässä kohtaa kameran muistikortti teki tenät ja kuvat alatilasta ja weapon scabbardista hävisivät bittiavaruuteen.

Rinkan muut taskut:

Rinkan pääosastojen läppien päällä on kaksi pals-vuorattua taskua. Ne ovat kooltaan keskenään samankokoisia. Taskuun mahtuu esim. kenttäpullo ja sen kaveriksi vielä jotain muutakin.

Kuva
Ylempi päälitasku

Kuva
Alempi päälitasku

Rinkan molemmissa sivuissa sijaitsee pitkät, syvät sivutaskut. Sivutaskut on myös vuorattu pals-lenkeillä. Sivutaskujen yli kulkee kompressioremmit tavaran paikallaan pitämiseksi. Sivutaskujen läpät ovat myös remmeillä kiristettävissä. Sivutaskut vetävät sisäänsä helposti esim 3L Camelbak juomarakon tai vastaavan. Rakkoa varten taskun sisällä on muovinen koukku mihin juomarakko voidaan kiinnittää ja näin estää rakon valuminen taskun pohjalle.

Kuva
Henk.koht käteni uppoaa yli kyynerpään sivutaskuun, kohtuu tilava tasku siis

Kuva
Juomarakko sivutaskussa

Sivutaskujen alaosassa sijaitsevat avonaiset tasku"pussit". Tähän mahtuu esim kenttäpullo. Pussin suu on kiristettävissä suppuun niin, että pullo/esine ei pääse putoamaan pussista.

Kuva
Pussukka sivutaskun alaosassa

Fanny/buttpack:
Rinkan ylin tasku voidaan irroittaa fanny/buttpackiksi. Taskun tilavuus on 10L, joten tähän mahtuu juotavaa ja vielä sen lisäksi muutakin tavaraa. Taskun kiinnityksestä ja irroittamisesta kerroin jo aikaisemmin.

Kuva
Fanny auki ja rinkassa vielä kiinni

Fannyn takaosa on pals-lenkeillä vuorattu, joten se voidaan halutessaan kiinnittää vaikka maliceilla vyöhön buttpackiksi. Pals-lenkkien tausta aukeaa päistään velcrolla ja pals-osaston takana on remmit, joiden kanssa taskua voidaan käyttää fannybagina.

Kuva

Kuva

Fannyssa on kaksi vedenpitävää vetoketjullista taskua, toiseen päästään käsiksi fannyn kyljestä, toiseen fannyn pohjasta. Kyljen tasku on koko fannyn mittainen ja levyinen. Pohjan vedenpitävä taskun on pehmustettu ja taskussa on avaimille tms tarkoitettu kiinnityshärpäke. Tässä taskussa saa kannettua esim matkapuhelimen kuivana ja kolhuilta suojattuna.

Kuva
Fannyn sivussa oleva vedenpitava tasku

Kuva
Fannyn pehmustettu, vedenpitava tasku kännylle tms.

Lopuksi:

Lopuksi vertailukuva rinkasta. Vierellä on Eagle Industries:n vanhemman mallin 3-day pack OD:na, minkä sisälle on juuri ja juuri saatu tungettua Jenkkien modulaarinen makuupussihärdelli (samassa konfiguraatiossa kuin se oli Terminatorin sisällä). Kuten kuvasta näkyy on Terminator melkoisesti tilavampi ja ominaisuuksiltaan rikkaampi. Ei tämä mikään ihme ole, mutta ihan vertailun vuoksi kuva, jotta saatte hieman käsitystä, että millaisesta erosta on kyse.

Kuva
Terminator vs. Eagle 3-Day

Eberlestock Terminator on erittäin monipuolinen rinkka. Tilaratkaisut ovat käteviä ja niiden avulla rinkassa on helppo kantaa isompaakin kuormaa. Rinkka on muutenkin erittäin tilava ja pals-lenkitysten ansiosta helposti laajennettavissa omien tarpeiden mukaan. Materiaali ja laatu on A-luokkaista. IR-suojatut lukot ja 1000D materiaali, tosikäyttöön suunniteltu rinkka. Säätövaraa rinkassa on tarpeeksi isoille ja pienille kantajille.

Huonoina asioina mainittakoon ylimääräisen hihnan määrä. Rinkasta roikkuu jos joka puolelta hihnaa, riippuen kuinka kireällä on kompressioremmit ja kantohihnat säätänyt. Ja tälle ylimääräiselle säätövaralle olisi ollut suotavaa toteuttaa esim Camelbakista tutut velcro lirpakkeet johon remmiä voi kääriä. Nyt itselläni on rinkassa 7kpl web dominatoreita pitämässä ylimääräisiä hihnoja kurissa ja vielä tarvitaan muutama lisää. Fannyn kiinnitys rinkkaan on hidas ja typerä, parempikin tapa olisi olemassa. Tietysti huonoksi asiaksi voidaan laskea rinkan hinta (399e), mutta laadust, tilasta ja innovatiivisista ratkaisusta saa aina maksaa.

Hyvää:
-Säädöt
-Tilat
-Muunneltavuus
-Materiaali ja laatu
-Ratkaisut taskujen jne kanssa

Huonoa:
-Kompressioremmeistä ja kantohihnan säätöremmeistä puuttuvat ylimääräisen hihnan käärimiseen soveltuvat velcro härpäkkeet, tyyliin Camelbak
-Hinta (399e)
-Fannyn kiinnitys rinkkaan
"Everyone's a pacifist between wars. It's like being a vegetarian between meals."

Jöntti
Green
Viestit:46
Liittynyt:La Helmi 27, 2010 10:57 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Eberlestock rinkat

Viesti Kirjoittaja Jöntti » Ma Maalis 07, 2011 5:35 pm

Terminator F4 myös hankkineena voin vain olla samaa mieltä Windin kanssa. Omalla kohdallani vyön irrottaminen/takaisinlaitto ärsyttää enemmän kuin buttpacking viritteleminen, joten siihen haluaisin jonkinlaisen parannuksen. Esim. Vyötä pitävä pehmuste voisi irrota toisesta reunastaan vetoketjulla.
Ehasa ry

Avatar
Windi
Hangman
Viestit:585
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 1:00 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Eberlestock rinkat

Viesti Kirjoittaja Windi » Ma Maalis 07, 2011 7:06 pm

Toi on kyl hämärä että siinä ei ole tuota ominaisuutta vyön irroittamiseksi, koska vanhemman mallin Phantomissa oli juurikin vetoketju. Toi on siitä paskaa, että jos on vyössä taskuja kiinni, niin ne taskut tarviis iroottaa vyöstä että sen vyön saa vedetttyä sieltä pehmusteen alta pois. Itse taidan omani raijata ompelijalle tms ja nakittaa laittamaan siihen yhteen reunaan vankan vetoketjun.
"Everyone's a pacifist between wars. It's like being a vegetarian between meals."

Jöntti
Green
Viestit:46
Liittynyt:La Helmi 27, 2010 10:57 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Eberlestock rinkat

Viesti Kirjoittaja Jöntti » Ma Maalis 07, 2011 8:24 pm

Omalla kohdallani ei ole tarvinnut irrottaa taskuja vyöstä, tosin dumppi ja lipastasku ovat aika pieniä vrt. isompiin yleistaskuhin. Voipi olla, että omanikin päätyy ompelijalle kunhan saan tarpeekseni siitä ainaisesta repimisestä.
Ehasa ry

Avatar
Windi
Hangman
Viestit:585
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 1:00 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Eberlestock rinkat

Viesti Kirjoittaja Windi » Ma Maalis 07, 2011 9:06 pm

Jos taskut on pieniä/tyhjiä, niin kyllä ne sieltä läpi tulee, mutta sellasta turhaa rempomista se on. En tajua että miksi se vetoketju poistettiin siitä kun vertaa vanhempaa mallia tähän uudempaan. Melkonen takapakki tuon osalta.
"Everyone's a pacifist between wars. It's like being a vegetarian between meals."

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa