Hyvä maastopuku?

Puvut, kengät, käsineet, jne.
Avatar
Mike
Veteraani
Viestit:331
Liittynyt:Ma Marras 16, 2009 3:55 pm
Paikkakunta:Järvenpää
Been thanked: 2 times
Viesti:
Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja Mike » To Joulu 09, 2010 9:27 pm

Cadpateissä kannattaa olla varovainen, jos aitoa etsii. Väärällä kankaalla ja civvy-leikkaksella olevia löytyy eBaystä, mutta ne ovat väärin. Voin kysäistä tiimimme Kanada-expertiltä mistä hän on omansa hommannut. Saattoi olla tosin Kanadan armeijalta, johon ei ihan kaikki pysty... jos taas vain kuvio kiinnostaa niin sitten eBayihin mars mars.

CPGearista saa kaikennäköistä Cadpattia: http://www.cpgear.com

Avatar
bakito
Organiser of shotgun weddings
Viestit:84
Liittynyt:Ti Helmi 05, 2008 9:11 pm
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja bakito » La Joulu 11, 2010 9:30 am

Oman käyttökokemuksen perusteella ohi jenkkipukujen on noussut ehdottomasti Gorka, tuo itäisten veitikoiden hupullinen "kaksiväri-od" puku. Mukavan väljä ja säältä suojaava, maastoutumisarvokin on PD-hommiin riittävä.

Mitä kestävyyteen tulee, kestäisi puku varmasti ydinsodan tai kaksi.

Nappo
Green
Viestit:88
Liittynyt:Pe Tammi 02, 2009 12:13 pm
Viesti:

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja Nappo » La Joulu 11, 2010 12:11 pm

Kyllä mäkin suosittelen tota Gorkaa kylmemmille suomikeleille ihan varauksetta. Kaikin puolin mainio puku jossa paljon näppäriä yksityiskohtia.
"You Americans sure have killed a lot of sand - the sand was very evil."

Avatar
Windi
Hangman
Viestit:585
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 1:00 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja Windi » La Joulu 11, 2010 1:34 pm

Itsellä on kahdet Haglöfs Mountain rugged pantsit, OD:t ja mustat. Ne on kyllä aika loistohousut lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Huonoksi puoleksi voidaan mainita hinta 150e/kpl. Sitten toi TAD:n merino huppari on kans aika precious, tosin kallis sekin. Myös M05 pakkastakki on ihan muhkee tällasille talvikeleille.

Ostin myös Lekasta noi brittien OD goretex säärystimet. Ne ja goretex maiharit on ihan kiva yhdistelmä. Ei tosin voita kevyttä vuorattua Teflon kumisaapasta tms, mutta kyllä noilla kivasti PD pelikerran vetää. Johki pitempään milsim talvitarpomiseen tulis kyllä noi saappaat jalkaan.
"Everyone's a pacifist between wars. It's like being a vegetarian between meals."

shiv
FNG
Viestit:10
Liittynyt:La Kesä 05, 2010 9:15 pm

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja shiv » La Joulu 11, 2010 6:30 pm

Oman gorkan ostin Pietarista aika hyvään hintaan ja pakkohan se on sanoa että perkeleen hyvä puku on. Takki on ollut siviilikäytössä alkusyksystä tähän päivään asti ja housuja on tullut jääkiekkoillessa käytettyä. Simppeli ja kätevä leikkaus kaikenkaikkiaan. Tässä tosin pitää muistaa että gorkia valmistaa noin tsiljoona eri firmaa ja kaikilla on eroja niin materiaaleissa kuin leikkauksissakin. Oman gorkan valmistajaa en edes tiedä, puvusta ei löydy mitään merkintöjä kokolapun lisäksi!
You can run, but you'll only die tired.

Avatar
Pantheus
FNG
Viestit:32
Liittynyt:Pe Touko 02, 2008 1:30 pm
Paikkakunta:Mikkeli
Viesti:

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja Pantheus » Pe Tammi 21, 2011 2:04 pm

Onko kukaan törmännyt suomalaisiin liikkeisiin, josta saisi BDU housuja (ja ehkä myös takkeja) tai uudemmilla leikkauksilla valmistettuja housuja pieniä kokoja? Small Short tai Medium Short kokoja olisin vailla, mutta esim. Tru-Specit ym. eivät taida edes valmistaa moisia. Kotimaan kattavimmassa varusteliikkeessä on Woodland-kuvioisia, mutta esim MARPAT ja OTS-kuvioisia olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa.

Vai meneekö ulkomailta tilaamiseksi?

Avatar
Jals
Veteraani
Viestit:254
Liittynyt:Ma Maalis 03, 2008 2:36 pm
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja Jals » La Tammi 22, 2011 1:30 am

Käsittääkseni Operatorista saa tilattua kamaa heidän myymiltään merkeiltä mitä ei suoraan varastosta löydy, eli esim. pienempiä/suurempia kokoja vaatteista ja sitä rataa, odotusajoista en osaa tosin sanoa yhtään mitään.

Avatar
HY-Man
Rakkauden barbaari
Viestit:118
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 10:14 pm
Paikkakunta:Hamina/Kouvostoliitto
Viesti:

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja HY-Man » La Tammi 22, 2011 2:00 pm

Ei sieltäkään noita kääpiökokoja varmaan saa koska ei noissa listoissa näy tai sitte en vaa osannu tulkita oikein. http://www.operator.fi/ts-hinnasto.html
"Saanen rouhaista rakkauden kaivinkoneellani neidin lemmenonkaloa???"

Avatar
Sfll
Team member
Viestit:159
Liittynyt:Pe Touko 16, 2008 10:28 am
Paikkakunta:Kuopio
Has thanked: 1 time

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja Sfll » La Tammi 22, 2011 2:47 pm

Toimitamme myös tämän hinnaston ulkopuoliset tuotteet.
Luki heti Tru-Spec logon alla, tulkintasi on vajaa!
Tru-specin sivuilta räpsityt tiedot:
Sizes: XSmall - 5XLarge Regular, XSmall - XLarge Short & XSmall - 3XLarge Long
jos taas mun tulkinta osu oikeeseen, ei pygmitkään jää ilman kledjuja.

Avatar
HY-Man
Rakkauden barbaari
Viestit:118
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 10:14 pm
Paikkakunta:Hamina/Kouvostoliitto
Viesti:

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja HY-Man » La Tammi 22, 2011 2:52 pm

Hoh, oon ollu ain paras näissä pienellä präntätyissä. Tuijotin vaan noit tuotteita ja tyhmänä oletin että nois ne mitä Tru-Speciltä on tarjota. Pahoittelut.
"Saanen rouhaista rakkauden kaivinkoneellani neidin lemmenonkaloa???"

swatti
FNG
Viestit:18
Liittynyt:Pe Kesä 29, 2012 1:46 pm
Paikkakunta:Jyväskylä

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja swatti » Su Heinä 01, 2012 8:06 pm

Propperin 'vanha luotettava' sanoi krääts haaroista ja takamuksesta alkaa olemaan jo vähän liian see-thru että kehtaisi esiintyä muiden läheisyydessä, siispä uutta pukua.

Operaattorin sivuilla tykästyin noihin Xtreme pöksyihin/takkiin tai sitten olen yli-altis teinix-kirjoitukselle... Eniveis. Spekseiltään melko vakuuttavat, mutta mites käytössä, onko kokemuksia? Onkos noille muita vaihtoehtoja samoilla ellei kenties paremmillakin ominaisuuksilla? Tarkoitus ois hankkia kerralla kunnon BDU ettei tarvii miettiä "kestääkö ja miten kauan"

Kannattaako yleisesti tilata ulkomailta ja jos näin niin mistä? Kiire ei ole, saako siis suurta hyötyä suomesta tilaamisen sijaan? Alustavasti satku pöksyistä/takista kuulosti aika suolaiselta, "noi propperit ku makso 40e ja kesti melkee 4v" tjsp :)

Airsoftia tarkoitus harrastaa ja välillä meno vähän rajumpaakin, eli ACM-kopiot yms aattelin unohtaa elleivät tosiaan ole aidon tasoisia... Epäilen. Väriksi valitsin OD:n, öbaut kaikkia taskuja saa OD:na, ainakin niitä mitä omalta ostoslistalta löytyy ja kuvio sopii niin hyvin suomeen kun sen tarvitsee tässä käytössä ja näillä etäisyyksillä.

Kokonaisuudessa haussa yksivärinen PMC/palkkis -look jota sitten täydentää muutama ehkä erikoisempi yksityiskohta.
If human stupidity is as large problem as we believe, why cant we simply remove speedlimits and let the problem solve itself? - Minä

Avatar
CV9030FIN
Veteraani
Viestit:390
Liittynyt:La Syys 12, 2009 5:23 pm
Paikkakunta:Kouvola
Been thanked: 22 times

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja CV9030FIN » Su Heinä 01, 2012 9:02 pm

Mulla on molemmat Tru-Specsin TRU:t ja TRU Extremet. Mielestäni suurimmat erot Extremien hyväksi ovat super-polvipaikat ja lahkeensuun kiristimet. Extremet on kyllä hyvät, mutta ei niin hyvät että maksaisin lähes tupla hinnan. Tässä huomoita epäjohdonmukaisessa järjestyksessä:

Molempien taskujärjestelyissä on omia plussia ja miinuksiaan, mut nehän on aika henkilö/tottumuskohtaisia - anyways taskuja on paljon ja ne on hyvin rakennettuja sisältäen mm. käyttöä helpottavat vinot suuaukot ja kiristimet sekä erilliset lipastaskut taskun sisällä päätaskuissa ja sääri taskut kiristyssiteille. Extremen vyötärön Tru-Fit on itseasissa aika paska koska tekee vyötäröstä mielestäni "vetelän" yhdistettynä nepparimalliseen napiin joka löystyy ajanmyötä. Toinen kysymys on Extremen vetoketjun luotettavuus ja kestävyys vs. TRU:n napit? Extremen polvipaikkojen superkangas pitää kyllä kosteuden ulkona, mutta on melko kankeat normikaytössä (fiilis on kokoajan vähän kun olisi A4 paperiarkit lahkeissa kiinteenä) ja edelleen tarvii pehmusteet kunnon ryynäämiseen joten itse mielummin maksan 1/2 hintaa ja laitan Tru-Specsin neopreenit TRU:n...Extremen lahkeensuun säädettävät kuminauha kiristimet on kyllä 1000% paremmat kun TRU:n nauhat.

Tässäpä näitä...

Huom. Värit on kyllä OD:ssä kestänyt todella hyvin että siinä määrin kannatan Tru-Specsiä mielummin kun Propperia joista tuntuu värit lähtevän 3 pesun jälkeen...
Constantem Decorat Honor

swatti
FNG
Viestit:18
Liittynyt:Pe Kesä 29, 2012 1:46 pm
Paikkakunta:Jyväskylä

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja swatti » Ma Heinä 02, 2012 10:13 am

Omat propperit tuli käytettynä ja melkeempä ottaisin ne juuri tuollaisena nuhjuisena ja rumana kuin uutuuden kauniina. Nojoo, makuasia sekin.

Onko noille äxtrrmeille kilpailevia vaihtoehtoja? Ei kait yksi valmistaja ole dominoinut noin pahasti markkinoita?

Itse tuskin vaivaudun muokkailemaan halvemmista parempia, joskin hajonneet vetskarit, nepparit jne pystyy äitmuoree korjaamaan tarvittaessa. Pitänee kokeilla miten käy ku lyö pesukoneeseen noi. Valkonen "wifebeater" sekaan mittariksi, kuvissa nääs aika tumma toi OD tai sitten kuva vääristää.
If human stupidity is as large problem as we believe, why cant we simply remove speedlimits and let the problem solve itself? - Minä

Avatar
BlackScorpy
Green
Viestit:91
Liittynyt:Ma Kesä 27, 2011 3:29 pm
Paikkakunta:Tampere

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja BlackScorpy » Ma Heinä 02, 2012 4:34 pm

Jos ei maastokuviota tarvitse, niin oma valinta ovat TADin Force 10-sarjan housut. Laadukkaat housut erinomaisella leikkauksella, ja hyvillä ominaisuuksilla. Taskuja riittää, ja arkikäytössä loppuu itselläkin yleensä tavarat ennen säilytystilaa. Ja kannan yleensä paljon tavaraa taskuissa. Leikkaus on jenkkimallinen, ns. paranneltu BDU/ACU. Velcroa ei yleensä löydy TADin pikkulogon paikkaa ja polvisuojapaikkoja lukuunottamatta; napit ovat brittiläis/kanadalaistyyliin nauhalla ommeltuja.

TADin housulinja perustuu hyvin pitkälti saman leikkauksen pieniin variaatioihin, ja suurimman erot ovat taskuissa ja kankaissa. Cotton ripstop- ja Amphi-kankaisissa housuissa ei ole vielä ilmennyt mitään kulumaa, mutta Legionnaire HBT-housujen kangas kului puhki n. puolentoista vuoden lähes jatkuvassa arkikäytössä, taisi tosin olla hieman alkuperäisenkin HBT-vaatteiden ongelma. Ongelma ei varsinaisesti tosin haittaa, koska hyvät ompeleet ja tuplakankaat kuluvissa osissa, varsinkin JOS paikkaaja osaa hommansa.

Huonona puolena sitten on hinta ja välillä saatavuus. Lisäksi kannattaa ostaessa huomioida, että vyötäröt ovat keskimäärin n. tuuman "ylikokoiset", ilmeisesti CC-holstereita varten.


Muiden housujen osalta komppaan edellisiä ja ylistä Gorkaa ja muita venäläisiä moderneja maastopukuja. Oma Gorka (ANA Gorka-2-07) on varsin uusi ostos, ja on käynyt ulkona vain muutaman kerran, mutta toimi erinomaisesti parissa lumimyrskyssä talvella, köysilaskeutuessa tuulisella kalliolla ja pariin otteeseen metsässä rymytessä. Varsinkin lahkeensuiden kiristettävä velcro-nappiyhdistelmä pitää lumen, mudan yms. ylimääräiset jutut poissa lahkeista, kunhan kengätkin ovat riittävän hyvät. Hintaa taisi ANA:n omassa kaupassa olla n. 75 euroa koko puvulle.

Taktik-9:n Anglija tuli hommattua melkein heti kun tulivat Lekaan, ja on ollut aktiivikäytössä siitä lähtien. Talvella alle mahtuu hyvin tavaraa, ja kesällä ohut kangas hengittää hyvin. Pussimaista leikkausta saa vähän hillittyä kiristysnaruilla, jos kokee sen tarpeelliseksi; lisäksi puvussa on muutamat resorit muuallakin. Kuvio on hyvin lähellä nollaviitosta, joten se sopii erinomaisesti suomalaiseen metsään. Taskut ovat brittityyliin tilavat ja ed.mainitut kanadalaisnapit ovat helppoja käyttää.

Toukokuussa jotostellessa oli alla ECWCS lvl 1 pitkä alusasu, sen päällä TADin merinohuppari, ja päällä Anglija. Hektisen pakkaamisen ja lämpimän auton takia jo lähtöpaikalla oli hiki, ja sitä seurannut sade kasteli kävelijät ulkopuoleltakin. Ohut kangas ei erityisemmin hylkinyt vettä (hieman tosin, kiitos oman käsittelyn), muttei toisaalta erityisemmin kastunutkaan. Aluskerrasto ja merinovilla eristivät ja lämmittivät riittävästi, enkä sitten jaksanut käyttää edes mukana ollut softshell-takkia tai sadevarusteita, toisin kuin kaveri joka veti koko keikan lävitse sadeviitan alla... Isoissa taskuissa kulkivat naposteltavat, kartta/muistilehtiö, kamera, GPS, puhelin kotelossaan ym. tarvittavat. Pitänee kokemusten perusteella sijoittaa lisää villaisiin aluskerroksiin.

Omien kokemusten mukaan venäläiset asut kannattaa ottaa omana kokona tai kokoa pienempänä. Intissä maastopukuni oli kokoa 748, ja koko 46 olisi ehkä mennyt päälle ja toiminut, ainakin paraativaatteena; Anglija on kokoa 46-3 ja alle meni riittävästi kerrastoja -20 asteen pakkasesta selviytymiseen, kun piti olla paikallaan varjossa. Gorkan kanssa sama tilanne.


Kanadalaisia asuja en ole kokeillut, mutta brittiläinen S95 ja siitä uudemmat (S2000, PCS?) ovat vieläkin parhaimpien issue-pukujen listallani. Hyvät taskut, ei velcroa, ja yksinkertainen mutta toimiva leikkaus. Lisäksi DPM nyt toimii useimmissa suomalaisissa metsämaisemissa. Lisäksi Windproof-sarjan kuteet toimivat vähän niinkuin Gorka. Pitäisi varmaan metsästää DPM-kuvioitu UBACS ja noita "SAS-modattuja" smockeja jostain.

Avatar
CV9030FIN
Veteraani
Viestit:390
Liittynyt:La Syys 12, 2009 5:23 pm
Paikkakunta:Kouvola
Been thanked: 22 times

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja CV9030FIN » Ti Heinä 03, 2012 5:33 am

swatti kirjoitti:Omat propperit tuli käytettynä ja melkeempä ottaisin ne juuri tuollaisena nuhjuisena ja rumana kuin uutuuden kauniina. Nojoo, makuasia sekin.

Onko noille äxtrrmeille kilpailevia vaihtoehtoja? Ei kait yksi valmistaja ole dominoinut noin pahasti markkinoita?

Itse tuskin vaivaudun muokkailemaan halvemmista parempia, joskin hajonneet vetskarit, nepparit jne pystyy äitmuoree korjaamaan tarvittaessa. Pitänee kokeilla miten käy ku lyö pesukoneeseen noi. Valkonen "wifebeater" sekaan mittariksi, kuvissa nääs aika tumma toi OD tai sitten kuva vääristää.
WTF????

Niin tuossa minun yllä olevassa kirjoituksessahan vertaillaan KAHTA erillaista Tru-Specsin mallia eli Tru-Spec Tactical Response Uniform Trousersia
Tru-Spec Response Uniform Trousers Xtreme Pantsia jois jälkimmäiseen viittan nimella "extremet" ja ensimmäsiin nimikeellä "TRU"....

e: Linkit
Constantem Decorat Honor

swatti
FNG
Viestit:18
Liittynyt:Pe Kesä 29, 2012 1:46 pm
Paikkakunta:Jyväskylä

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja swatti » Ti Heinä 03, 2012 3:14 pm

Ymmärsin. Extremet ja tuo "halvempi" vaihtoehto. Kysyinkin onko extremelle samassa hintaluokassa kilpailijaa muilta valmistajilta.

Sori jos meni mun kirjotukset vähän ohi, "en oo terävin työkalu vajassa" 8-)
If human stupidity is as large problem as we believe, why cant we simply remove speedlimits and let the problem solve itself? - Minä

Jahunen
FNG
Viestit:11
Liittynyt:Su Kesä 03, 2012 11:00 am
Paikkakunta:Pirkanmaa / Töiden mukaan.

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja Jahunen » To Elo 09, 2012 8:21 pm

Tuollain ihan ekan viestin vain lukeneena, meikäläinen ei kehtaa suositella kotomaan metsiin DPM:ää ja Multicamia, ne on ulkomaiden kuvioista minulle toimivimmiksi osottautunu oikeiden aseiden kera puljatessa. Ei ole metto eikä muut havainneet kun ovat saaliiksi päätyneet kyttäyskeikan päätteeksi ;) .

Multicami on meinaten heinittyneeseen hakkuuaukeeseen, jossa on siellä täällä mettäkoneen runnomaa ruskeaa kuivaa maapohjaa, sitä auringon polttamaa heinikkoa sun muuta kortta ja eri sävysiä sammalia keltaisesta harmaaseen, oikein sopivaa. DPM taas on pelannut peitteisemmassä kosteessa kuusimetsässsä mainiosti, naamiohuiveissa jota olen viritelly ilmasuojaksi, ja vaatteissa. Josksu kuvattiin kaverinkanssa kyttäyspaikkoja eri etäsyyksiltä kameralla ja kiikaroitiin niitä, ja monasti äkkinäiseen paikan spottaamiseen vaikutti perinteisesti aseen kiikari jonka naamiointiin en o perehtyny sitten alkuunsakkaan.

Woodland ei toimi täälläpäin, ei alkuunsakkaan, ja kuuskakkosen mukaista väriä ei täälläpäin metsistä myöskään löydä vaikka asu olisi ittelleni niin mielusa muutoin, se ei vaan toimi, ei.

Avatar
Ramsey-
Veteraani
Viestit:279
Liittynyt:Ma Helmi 11, 2008 8:05 pm
Been thanked: 1 time

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja Ramsey- » Ke Syys 12, 2012 2:26 pm

Tähän on oikeastaan parikin hyvää vaihtoehtoa. CADPAT, M05 ja Virolainen uusi digikuvio. Itse myös huomasin tuossa, että vanha SS:n käyttämä ''oakleaf'' toimii hyvin kuusimetsässä.

Mutta noita kuvioita kun vertaa, värimaailmat ei kauhean erilaiset olekkaan loppujen viimeksi. Vaikka Suomikin tuntuu pieneltä maalta, on täällä silti paikkoja johon M05 ja CADPATkaan ei sulaudu, vaan tarvitaan jotakin kuivemman heinän väristä, esim. Lapissa multicam ja ACU ovat tietyissä paikoissa omiaan. Virolaisten digi kangasta saattaa vielä saada Eurokankaasta jos hyvä säkä käy.
Bääd gai..

bt96
Green
Viestit:91
Liittynyt:Su Helmi 07, 2010 1:57 pm
Has thanked: 2 times

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja bt96 » La Loka 27, 2012 8:47 pm

Onko kellään kokemuksia NFM:n snow anorakista?

http://www.nfm.no/Outer-Layer/Snow-Anorak.html

Kuva

whl
FNG
Viestit:10
Liittynyt:Pe Tammi 23, 2015 4:08 pm

Re: Hyvä maastopuku?

Viesti Kirjoittaja whl » La Tammi 24, 2015 6:23 pm

Mistäs saisi järkevästi tilattua noita anglijan jagel pukuja? Millaset noi koot on?

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa