Lääkintätarvikkeet

Artikkelit ja esittelyt
Avatar
Alezi
Tier 1
Viestit:452
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 11:43 pm
Paikkakunta:Turku
Viesti:
Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Alezi » Ma Loka 14, 2013 9:29 pm

Noniin. Tällästä aihetta täällä ei vielä taida olla, mutta aiheesta kiinnostuneita varmasti löytyy.

Oon kesällä puuhastellu tämmöstä omaa survival ensiapu-reppua. Käytönnöllinen ja järkevä? Ei. Kaiken rahan arvoinen, kyllä. :D Tähänhän voisi hommata lisää vielä kaikenlaisia tactikooleja juttuja mitä helposti ja suht kohtuu hintaan netistä saisikin, mutta en osaisi sellaisia käyttää enkä edes oikeassa tilanteessa voisi, ellei nyt maailmanloppu ihan oikeasti häämöttäisi. Sain kivasti haavanhoitotuotteita pelastettua roskiin menemiseltä koska niiden käyttöaika oli jo päättynyt. Mutta se ei varmaan ole pahin asia, jos mettässä joskus jonkun vähän isomman ruhjeen saa. Monet vehkeistä on suoraan kiinalaisilta kohtuu hyvään hintaan saatuja juttuja, osa taas Brittilästä, Saksasta, Israelista sekä Jenkeistä. Kiitos ebay. Suomessa näiden hinnat olisivat monesti moninkertaiset. Tosin olisi laatukin varmaan parempaa verrattuna mm. kiinalaisiin, mutta pitää toivoa että ei ikinä tarvitse oikeasti kovassa tilanteessa näitä.

Suurimpia puutteita on verensokerinmittari, jota en jostain syystä ole saanut aikaseksi hommata. Se pitäisi kyllä ehdottomasti olla. Happisaturaatiomittari, oikea maksaa mammonaa enkä viitsisi kiinalaisestakaan maksaa sitä hintaa, jota pyytävät. Evakuointilakanat ovat suurimmaksi osaksi vielä vähän liian kovissa hinnoissa, jotta sellaisen viitsisi hommaa, mutta se olisi ihan ehdoton tuonne repun alle notkumaan. Perusnesteet suonensisäiseen nesteytykseen, tosin ei sitäkään hommaa ihan oikeasti kehtaisi missään tehdä ellei juuri ole maailmanlopun kynnyksellä. Sekä ompeluvälineet olisivat kiva lisä. Pitäisi vaan opetella ensin ompelemaan, muutakin kuin merkkejä haalariin tai haaroista revenneitä housuja. Foorumilla varmasti pyörii tämänkin alan ammattilaisia joten mielipiteitä ja muutosehdotuksia otan mieluusti vastaan.


Kuva

- BHI Special ops medical pack
- Warriorin yleistasku
- random admintasku

Kuva
- jotain vanhoja amerikkalaisia kiristyssiteitä (catit niin saamarin hintavia, että en kehannut niitä hommata enempää. Jokaisella taistelijalla pitäisi kuitenkin olla henkoh.
- pari painesidettä
- triage-lappuja

Kuva
- nestehoidon aloittamiseen välineet, IV-nesteet tosin puuttuu. Siihenkin hyvin riittäisi ihan vain apteekista saatava fysiologinen suolaliuos, mutta en tiedä mistä saisi iv:hen tarkoitetun purkin. Jos joku tietää niin kertoo ihmeessä.
- tasku lääkkeille. Mukana kulkee kyypakkaus, antihistamiinia, ibuprofeiinia, parasetamolia, silmätippoja, desinfiointiainetta yms. Normaaleita kodin lääkekaapin tuotteita siis.
- aneroidinen verenpainemittari sekä stetoskooppi
- takaiskuventtiilillä varustettu elvytysmaski
- ensihoitajan vyötasku normaaleilla instrumenteillä (vaatesakset, atulat, pihdit, lamppu)

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

- BW-hygienialaukuista sain hyvät taskut repun sisällön järjestelemiseen
- Chest sealeja
- nielutuubeja
- elvytyspalje
- niskatukikauluri
- Sam splint lasta
- haavanhoitotuotteita
- rasvalappuja
- Rasvoja
- teippiä
- nitriilihanskoja
- avaruuslakanoita
- kolmioliinoja
- fysiologista suolaliuosta sekä steriiliä vettä + ruiskuja silmien ja haavojen huuhtelemiseen.
- instrumentteja suonipuristimia, pihtejä saksia yms.
- kuumemittari
- otoskooppi
- kynälamppu pupillien tutkimiseen
- Brittiläinen vihreä-puna-kirkas valaisin pimeässä viestittämiseen
- yms....


Tst-varustuksessa kulkeva henkilökohtainen lääkintäsetti.
Kuva
- Warriorin lääkintätasku
- CAT
- valotikku

Kuva

Kuva
- imeviä sidoksia
- rasvalappu
- "perhoslaastareita"
- kumihanskoja
- laastareita
- sideharsoa
- 9-side
- vaatesakset
- teippiä
- tussi
- chest seal
- nenänieluputki
Puutteet: Pitäisi tulostaa triage-kortteja.
I live for this shit!
Til Valhall!
Who Dares Wins

Avatar
Sala
FNG
Viestit:19
Liittynyt:Ke Heinä 04, 2012 10:15 pm

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Sala » Ti Loka 15, 2013 6:49 am

Vaikuttaa oikein hyvältä pakkaukselta. Silmään pisti ensisiteiden (eli paineside) pieni määrä, tai sitten en vain katsonut tarkasti. Mutta hyvän näköinen kokonaisuus.

Osaatko muuten käyttää kaikkia noita tarvikkeita vai ovatko vain muodon vuoksi, että näyttää taktiselta? Esimerkiksi tukikauluria en suosittele missään nimessä laittamaan potilaalle, jos ei tiedä miten se laitetaan oikein. Myös nieluputket ovat vähän niin ja näin, semmoisia kun ei saisi laittaa pinnallisesti tajuttomalle.
Alezi kirjoitti:Sain kivasti haavanhoitotuotteita pelastettua roskiin menemiseltä koska niiden käyttöaika oli jo päättynyt. Mutta se ei varmaan ole pahin asia, jos mettässä joskus jonkun vähän isomman ruhjeen saa.
Joo periaatteessa se ei haittaa, kunhan ovat vain muuten puhtaita/omissa pakkauksissaan. Omista pakkauksistanikin löytyy joitakin tuotteita joista päiväys mennyt jo.
Divide et impera

Avatar
Alezi
Tier 1
Viestit:452
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 11:43 pm
Paikkakunta:Turku
Viesti:

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Alezi » Ti Loka 15, 2013 7:13 am

Ei niitä olekaan tosiaan kuin about 6 kappaletta yhteensä, joten tosiaan voisi olla enemmänkin.

Joo osaan, en juuri sen takia hommannut muita kuin niitä mitä osaan käyttää. Oisinhan voinut hommata laryngoskoopin ja intubointivälineet, mutta en pääse sitä työoloissakaan tekemään vaikka olenkin sitä joskus harjoitellut. Esim elvytyspalkeellahan voi olla haastava elvyttää ellei sitä ole aikaisemmin tehnyt. Sen takia mulla on lisänä ihan tuo pelkkä maski suusta suuhun elvytykseen jolla voi olla helpompi seurata hapen kulkua potilaan keuhkoihin.

NPA:n sitten taas voi laittaa, jos potilas on vain pinnallisesti tajuton tai alkaa oksentamaan/kyökkimään.
I live for this shit!
Til Valhall!
Who Dares Wins

Avatar
Sala
FNG
Viestit:19
Liittynyt:Ke Heinä 04, 2012 10:15 pm

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Sala » Ti Loka 15, 2013 9:55 pm

Kyllä se kuusikin riittää pienelle joukolle potilaita. Mutta mitä enemmän ensisiteitä, sitä enemmän apua potilaille.

Joo tosiaan ei kannata semmosia juttuja ostaa mitä ei ite osaa käyttää. Menee vain rahat hukkaan, ellei sitten pyri vain juurikin näön vuoksi.. Laittelen huomenna varmaan omasta repusta kuvia.
Divide et impera

Avatar
Sala
FNG
Viestit:19
Liittynyt:Ke Heinä 04, 2012 10:15 pm

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Sala » Ke Loka 16, 2013 3:47 pm

Jeps itellä tämmöinen reppu käytössä. Reppu on Condorin Medium Modular Assault Pack. Tarkoituksena olisi hommata/tehdä parempi reppu/laukku jossain vaiheessa.. tänne ei oikein mahdu kaikki omat lääkintäkamat.

Kuva
Kyljessä vaatesakset ja suojakäsinetasku.

Kuva
Kuva
1. tasku. Sisältää holsterin (jossa pelastaja monitoimityökalu, vaatesakset, suonipihdit, sidossakset, kynä), suojakäsineitä, teippejä, kynä, lamppu ja kääntöveitsi.

Kuva
Kuva
2. tasku. Neljä ensisidettä (2 isoa ja 2 pientä), pari lämpöpeitettä, erilaisia ja erikokoisia haavataitoksia, laastareita, ACS, erikokoisia putkiharsoja, lääkepakkaus (kipulääkettä ja kyypakkausta), SAM lasta, pieni instrumenttitasku (pitäisi hankkia lisää instrumentteja, osa holsterissa) ja potilaskortteja.

Kuva
Kuva
3. tasku eli päätasku. Iso peite, soveltuu hätäevakuointiin. 3 erillistä yksikköä; verenvuodot, tukeminen, tukeminen ja suojaaminen ja hengitys ja hengitystiet.

Kuva
Verenvuoto-pakkaus. Lievästi vanhoja ensisiteitä, pitäisi uusia..

Kuva
Tukeminen-pakkaus. Pari kylmähaudetta ja kasa erilaisia siteitä. Myös tukiside.

Kuva
Tukeminen ja suojaaminen-pakkaus. Noin viis kolmioliinaa ja 3 suojasidettä.

Kuva
Hengitys ja hengitystiet -pakkaus. Sisältää kasan nielutuubeja, elvytysmaskin, elvytyssuojan, suojakäsineitä, sakset.


Tulevaisuudessa tarkoituksena hommata joku verenpainemittari, nenänieluputkia, lisää kiristyssiteitä (2 menee housuissa), kuumemittari, lisää lääkkeitä, jotain desinfiointiainetta yms.. Kokonaisuus pyrkii yksinkertaisuuteen ja toimivuuteen.
Divide et impera

LSa
Team member
Viestit:116
Liittynyt:Ma Helmi 13, 2012 9:29 pm
Paikkakunta:Suomessa
Been thanked: 1 time

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja LSa » Ke Loka 16, 2013 10:26 pm

Näyttää olevan nopean evakuoinnin ja lämpimän kelin kasseja. :D

Pakkaisin kaiken taskuihin. Mukana ei ole mitään turhaa, joten tavarat pitää pysyä tallessa. Repun pinnalta kamat tippuu. Niin kiristyssiteet, sakset, kuin valotikutkin.

Reilusti avaruuslakanoita. Voi toki olla, että kylmänä pidetyn kaverin saa ehjempänä leikkauspöydälle, mutta mä panostaisin säältä suojaamiseen.

Parissa minuutissa esim. puiden väliin kiinnitettävä katos suojaamaan säältä.

Otsalamppu olisi pimeässä toimimisen tukena aika oleellinen. Pimeätoimintavalmiutta tukisi myös parempi pakkaaminen, muuten ei huomaa, kun tavarat tippuu ulos. Laittaisin myös pakkauspussit narulla kiinni reppuun. Kriittisimmät työkalut voisi kiinnittää jojoihin tai esim. merkata tritium-ampulleilla. Niitä on brittien military-kaupoissa, yhden-kahden omistaminen lienee ok, useammalla ampullilla taitaa mennä jo yli säteilypuolen lakirajoista.

Sokeria

Matskua, millä saa kyynel- & pippurikaasut neutraloitua. Joku väitti, että murskattu Rennie toimii, en tiedä. Mielenosoittajat juoksivat Balkanilla sipulinpuolikas naamalla kaasua saatuaan, kertoi sipulinleikkaajan poika.

Pari hengityssuojaa.

Pieni keitin nesteiden lämmitykseen. Tyhjiä, suljettavia nestepusseja potilaan lämpimänä pitämiseen.

Muovipusseja irtokäsille. Kestävää muovia, pehmusteita, ilmastointiteippiä, hihnoja yms. huonoon kuntoon menneiden kehonosien suojaamiseen kuljetuksen ajaksi.

Vedenpitävä reppu. Ja tavarat ja niiden paketit muutenkin mahdollisimman hyvin vettä kestäviä.

Päälle lukkiutuva avaimenperävalo repun sisävaloksi, paracordilla reppuun kiinni.

Kunnon sakset, esim. Fiskarsin lintusakset. Toimivat molempikätisesti ja noilla voi oikeasti leikata jotain.

Rite in the rain -vihko. Saa muutakin kuin potilastietoa talteen.

Cobanin tilalle perinteisiä tukisiteitä, esim. Comprilan. Tiukasti pakatussa repussa Coban menee hetkessä käytökelvottomaan kuntoon. Toki sen voi myös suojata kovakuoriseen koteloon, mutta silloin se vie tilaa. Ilman kunnon tukisiteitä pienikin kävely voi rikkinäisellä raajalla olla täysi mahdottomuus.

Samasta syystä yhden sijaa voisi olla pari Sam Splinttiä.

Signaalipaneeli oman sijainnin merkkaamiseen tai lähestyvien opastamiseen. Näkyvän ja näkymättömän valon heijastimetkaan eivät varmaan olisi turhia. Heijastin tien varteen niin apu osaa pysähtyä oikeaan paikkaan. Talvella päiväaikaan värillinen liitujauho voisi olla toimiva, savu tms. näkyy vain hetken. Pieni määrä metsänmerkkausnauhaa. Saa avustajille reitin merkattua. Tai esim. pilli, niin opastaminen on vieläkin helpompaa. Jos siis äänen tuotto ei ole ongelma.

Jos puhutaan sotahommista, niin reilusti enemmän palovammojen hoitamiseen ja lämpimänä pitämiseen tarkoitettua tavaraa.

Liimaa haavoihin. Ompelusettejä.

Putkiharso ajaa varmaan tehtävänsä, mutta pari Buff-tyyppistä "pipoa" voisi olla lämmön säilyttämisessä käteviä.

Jne. Puukko, lisää hakaneuloja,


Mä, kun en ole ammattilainen, niin jättäisin aika paljon tabiskamoja pois. Nenänieluputket, sidokset, tuet, avaruuslakanat, lämpöpussit, työvalot ja signaalipaneelit olisi enemmän mun valintalistalla.

Avatar
Sala
FNG
Viestit:19
Liittynyt:Ke Heinä 04, 2012 10:15 pm

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Sala » To Loka 17, 2013 1:22 am

LSa heitti pirun hyviä pointteja asiaan. Vastailen vähän nyt omia mielipiteitä.
Pakkaisin kaiken taskuihin. Mukana ei ole mitään turhaa, joten tavarat pitää pysyä tallessa. Repun pinnalta kamat tippuu. Niin kiristyssiteet, sakset, kuin valotikutkin.
Ehdottomasti. Erilliset taskut suojaavat sisällään olevia tarvikkeita vedeltä ja lialta. Tietenkin jossain olisi hyvä olla vapaana esim. pari painesidettä ja kiristyssidettä, ettei niitä tarvisi sitten erikseen alkaa penkomaan = potilaan elinaika voi laskea.
Reilusti avaruuslakanoita. Voi toki olla, että kylmänä pidetyn kaverin saa ehjempänä leikkauspöydälle, mutta mä panostaisin säältä suojaamiseen.

Parissa minuutissa esim. puiden väliin kiinnitettävä katos suojaamaan säältä.
Avaruuslakanoita on aina hyvä olla pari mukana. Määrä riippuu vuodenajasta ja siitä paljonko kokonaisuudella pitäisi pystyä potilaita hoitamaan. Talvella tulevat erityisen tarpeeseen esim. tajuttomat ja muut "liikuntakyvyttömät".

Tuo katos on vähän niin ja näin. Parempi paikka voisi olla päivärepussa/muussa.
Otsalamppu olisi pimeässä toimimisen tukena aika oleellinen. Pimeätoimintavalmiutta tukisi myös parempi pakkaaminen, muuten ei huomaa, kun tavarat tippuu ulos. Laittaisin myös pakkauspussit narulla kiinni reppuun. Kriittisimmät työkalut voisi kiinnittää jojoihin tai esim. merkata tritium-ampulleilla. Niitä on brittien military-kaupoissa, yhden-kahden omistaminen lienee ok, useammalla ampullilla taitaa mennä jo yli säteilypuolen lakirajoista.

Sokeria
Itsellä kulkee otsalamppu yleensä reisitaskussa, tosin repussakin voisi hyvä olla yksi varalla. Taskut ovat yleensä velcrolla kiinni repun pohjassa/seinässä, ainakin toivottavasti. Ja pimeätoimintaa varten eri taskujen pintaan voisi merkitä hohtavalla tekstillä käyttötarkoitus, esim. Airway/Hengitystiet. Joissain kaupoissa taidetaan myydä semmoista pimeässä hohtavaa maalia, jota saa myös Suomesta. Ja kasa valotikkuja potilaiden/repun merkkaamiseen. Apteekit ja jotkin ruokakaupat myyvät Siripiri-glukoosipastilleja, jotka nostavat nopeasti verensokeria. Osa diabeetikoista käyttää tämmöisiä. Saattaa olla parempi ratkaisu laukkuun sokerin tilalle, en tiedä kylläkään kuinka hyvin mahtaa säilyä.
Pari hengityssuojaa.

Pieni keitin nesteiden lämmitykseen. Tyhjiä, suljettavia nestepusseja potilaan lämpimänä pitämiseen.
Hengityssuojia on ihan hyvä olla, tosin nopeassa toiminnassa niitä ei välttämättä ehdi käyttämään. Keitin... ei lääkintälaukkuun. Myös nestepussit kuuluu muualle, esim. erilliseen hypotermia-pakkaukseen. Vaikka potilaiden lämpimänä pitäminen onkin tärkeää, hoituu se helpoiten aktiivisella liikkumisella, huovilla ja avaruuslakanoilla + vaatetuksella.
Muovipusseja irtokäsille. Kestävää muovia, pehmusteita, ilmastointiteippiä, hihnoja yms. huonoon kuntoon menneiden kehonosien suojaamiseen kuljetuksen ajaksi.
Näitä on hyvä olla. Pehmusteet, noh.. kuplamuovia pehmeämpää tuskin tarvitaan. Alkaa viemään turhaa tilaa vain semmoset, ellei meinannut rinkaa ottaa repuksi.
Vedenpitävä reppu. Ja tavarat ja niiden paketit muutenkin mahdollisimman hyvin vettä kestäviä.

Päälle lukkiutuva avaimenperävalo repun sisävaloksi, paracordilla reppuun kiinni.

Kunnon sakset, esim. Fiskarsin lintusakset. Toimivat molempikätisesti ja noilla voi oikeasti leikata jotain.

Rite in the rain -vihko. Saa muutakin kuin potilastietoa talteen.
Jep hyvä reppu pitää kamat kunnossa. Mietin vain kuinka tarpeellinen tuo valo on, kun otsalamppu varmaan ajaa saman asian.. tiedä sitten. Ei välttämättä Fiskarssin saksia tarvitse olla, jos löytyy kunnon vaatesakset. Fiskars on kyllä laatutuote, mutta ei taida löytyä pyöreäkärkisiä saksia, jotka ovat plussaa vaatteiden leikaamisessa. Kyllä niillä vaatesaksilla, eli trauma shears, leikkaa vähän kaikkea. Muistiinpanovälineitä on aina hyvä olla.
Cobanin tilalle perinteisiä tukisiteitä, esim. Comprilan. Tiukasti pakatussa repussa Coban menee hetkessä käytökelvottomaan kuntoon. Toki sen voi myös suojata kovakuoriseen koteloon, mutta silloin se vie tilaa. Ilman kunnon tukisiteitä pienikin kävely voi rikkinäisellä raajalla olla täysi mahdottomuus.
En ole kyllä koskaan huomannut Cobanin menevän huonoksi, vaikka olisi vähän ylipakattu reppu. Mutta onhan se hyvä olla kaikenlaisia tukisiteitä myös.
Signaalipaneeli oman sijainnin merkkaamiseen tai lähestyvien opastamiseen. Näkyvän ja näkymättömän valon heijastimetkaan eivät varmaan olisi turhia. Heijastin tien varteen niin apu osaa pysähtyä oikeaan paikkaan. Talvella päiväaikaan värillinen liitujauho voisi olla toimiva, savu tms. näkyy vain hetken. Pieni määrä metsänmerkkausnauhaa. Saa avustajille reitin merkattua. Tai esim. pilli, niin opastaminen on vieläkin helpompaa. Jos siis äänen tuotto ei ole ongelma.
Pimeässä valossa pyöriessä heijastin varmasti hyvä apu. Kesällä esim. kadonneen etsinnässä tavallinen wc-paperi toimii hyvin ja hajoaa luontoon.
Jos puhutaan sotahommista, niin reilusti enemmän palovammojen hoitamiseen ja lämpimänä pitämiseen tarkoitettua tavaraa.

Liimaa haavoihin. Ompelusettejä.

Putkiharso ajaa varmaan tehtävänsä, mutta pari Buff-tyyppistä "pipoa" voisi olla lämmön säilyttämisessä käteviä.

Jne. Puukko, lisää hakaneuloja
Jooh rasvalaput ja muut palovammatuotteet toimii yleensä aika hyvin. Putkiharso on lähinnä sidetaitosten kiinnittämiseen iholle raajaan. Vaatteiden kantamisesta en oikein lääkintälaukussa perusta, mutta jos ylimääräistä tilaa on niin kai se sitten menee.
Divide et impera

Avatar
Capt
Quiet Professional
Viestit:424
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 9:34 pm
Paikkakunta:Varuskunnassa
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Viesti:

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Capt » To Loka 17, 2013 11:21 am

Omat EA-taskut enemmänkin, ei mitään suurta reppua ole (pl. PV Ensihoito-reppu joka kulkee välillä mukana)

Kuva
Combat Kit pull-out, ATS Tacticalin rip-off IFAK, Ensihoitosarja, pieni, erikoisjääkärin

Kuva

Sisältö pääasiassa traumaan ja verenvuotoon keskittyviä tarvikkeita, tarkoituksena pitää potilas/haavoittunut elossa kunnes saa parempaa apua.

-Pull-outissa tarvikkeet "reikä jalassa" tappioon eli 9g celox injektori, iipposide ja CAT
-ATS taas vähän karsitumpi versio erkkari-taskusta ja iippositeen kaveriksi on suomalainen 9side, CAT kulkee liivissä erillään missä tasku on.
- Erkkarin sisällysluettelo http://maanpuolustus.net/attachments/kuva2-jpg.784/


Kuva
kokovertailua.

ATS kulkee M05 liivissä, pull-out erinäisissä lipastaskuissa, repuissa tai chestrigeissä ja erkkari-tasku on ajoneuvossa roikkumassa niskatuessa tai sitten vyöllä kun olen tulentallaajana ammunnoissa.
Välillä tulee hölmistyneitä katseita kun raahaan EA-kamppeita mukana mutta eiköhän se kirkas päivä koita vielä kun tarve tulee ilmoittamatta tällä työuralla..

Dolnage
Green
Viestit:90
Liittynyt:La Marras 27, 2010 9:47 pm
Paikkakunta:Komentobunkkeri Pohjois-Pohjanmaalla
Has thanked: 4 times
Been thanked: 13 times

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Dolnage » To Loka 17, 2013 1:45 pm

Osallistumpa tähänkin ketjuun.

Ite käyttelen ainakin tällä hetkellä ea-pakettia joka on lähinnä itselleni tarkotettu, välillä voi lainata jotain kaverillekin :)

Kuva

HSGI Improved blowout/bleeder pouch ja kuulapyssykeikasta riippuen johonkin yleistaskuun tungettava Mil-Tecin ( :D ) EA-paketin kuoret.

Kuva

Tää on kiinni joko tappeluvyössä tai chestrigissä, sisältäen saatanan ison rullan ihoteippiä, iippositeen ja sideharsorullan. Kuvaa otettaessa hoksasin että joku saakelin ukko mustalainen on vieny mun hemostaatit taas jonnekki. Pakettiin kuuluisi siis yks quick-clot. Sakset on varmistettu tuolla 215 gearin jojolla, ei luulis katoavan mettään.

Kuva

Yleiskuva varsinaisesta, oon lisänny pakettiin mukaan toisen iippositeen ja kaks kappaletta kylmäpakkauksia. Tähän on tarkotus laittaa kaveriksi myös yks quick-clotti.

Kuva

Pieni lokerikko vasemmalla: Kaikennäkösiä laastareita, paskat sakset, vanupuikkoja, silmätippoja, kaks elvytyssuojaa, myrskytulitikut ja palovammageeliä.
Sitte tuo kangaslappu on se jolla oikeesti tekee jotain: tuossa kesällä onnistuin vuolemaan käsisahalla peukaloon ja laastarien avaaminen ja laittaminen on ylipaskaa hommaa kun puristaa peukaloaan toisella kädellä ja on vaan muutama sormi käytössä, lopulta sain tuommosen gauzen auki ja teippiä päälle ja hyvin toimi. Taidan jättää laastarit kokonaan pois.

Kuva

Nitriilihanskoja, silmähuuhdeputeli, keskikokonen ja kaks pienempää ensisidettä, kolmioliina ja äkillistä rupaa varten nessuja.

Kuva

Itestään liimautuvia sidetaitoksia, nenänielutuubeja parit kappaletta, korvatulppia, lisää ensisiteitä.

Tää mun EA-laukku on jatkuvassa käytössä ja päivittäminen onkin aikalailla jatkuvaa, tällä hetkellä silmätipat on lopullaan ja kaikki särkylääkkeet loistavat poissaolollaan.
Katellaan kuhan rahaa siunaantuu niin alan rakentamaan isompaa settiä.
"Sieg Heil Suomi on parempi propagandafilmi kuin Riefenstahlin Triumph des Willens."

Slck
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Joulu 10, 2013 9:46 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Slck » Su Joulu 15, 2013 5:47 pm

Kellään ei ole ARS -neulaa? Miksi ei?

Sitten uusi tuote joka on tullut ensihoitoon mukaan: kertakäyttöinen liimattava EKG-imaisin, Spektikor. Kannattaa googlaa ja ostaa kun on saatavilla. Jenkkiläänkin tuo lanseerataan vasta Shot Show 2014:ssä.

Muuten ihan jeppis settejä.
Fuck it, let's do it live.

iWE
FNG
Viestit:11
Liittynyt:Su Heinä 10, 2011 1:40 am
Paikkakunta:ESPOO

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja iWE » Su Joulu 15, 2013 7:52 pm

Veikkaisin että kouluttautumattomalla käyttäjällä tuolla neulalla saa enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Täällä tuskin näitä sairaanhoitoalan ammattilaisia kovin montaa löytyy, niin en ihmettele yhtään ettei niitä ole.

Slck
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Joulu 10, 2013 9:46 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Slck » Su Joulu 15, 2013 7:59 pm

Niin no joo olishan se harmillista tökätä jotain neulalla keuhkoon, mutta se on hätäensiapuväline kuten moni muu aika monen repussa näkyvä asia. Mutta onpahan niinkin käynyt että ammattilainen on demonstraatiotilanteessa tökkässy nenänieluputken potilaan aivoihin. Ne tietää tapauksen jotka tietää. Joten jos paineilmarinta siellä on niin ei sillä neulalla tilanne kovin paljoo pahemmaks voi mennä. Ei siis välttämättä kannata pakata kamoja joita ei osaa käyttää, ikävä kantaa niitä romuja mukana ihan rakkaudesta lajiin.
Fuck it, let's do it live.

Dolnage
Green
Viestit:90
Liittynyt:La Marras 27, 2010 9:47 pm
Paikkakunta:Komentobunkkeri Pohjois-Pohjanmaalla
Has thanked: 4 times
Been thanked: 13 times

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Dolnage » Ma Joulu 16, 2013 9:42 am

Tietty voi raahata kaikennäköstä kampetta mukanaan vaikka ei itse osaisikaan käyttää niitä, hädän hetkellä voi auttaja olla ammattilainen jolla ei kuitenkaan itsellään satu tilanteessa olemaan kunnon ea-värmeitä.
Tämä selitys on tullut pari kertaa vastaan.
"Sieg Heil Suomi on parempi propagandafilmi kuin Riefenstahlin Triumph des Willens."

Avatar
Alezi
Tier 1
Viestit:452
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 11:43 pm
Paikkakunta:Turku
Viesti:

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Alezi » Ti Joulu 17, 2013 1:55 pm

En oo juurikin siitä syystä sitä hommannu henkoh. että en ole ikinä sillä fyysisesti harjoitellut vaikka suullisesti onkin opetettu miten sitä käytetään. Hätätilanteessa tuon jänniteilmarinnan voi purkaa ihan sillä isolla kanyylilla ja 10ml ruiskulla. Pleuradreenejä sun muita on ihan turha lähteä ite hommaamaan. Eihän hätä-hengitystieavanne kittikään paljon maksa, mutta en ole sellasta ikinä käyttäny eikä ihmeemin koulutettu, vaikka sehän se vasta olisikin uber combat medic juttu. Ei noita edes sairaalassa kuka vaan tee. Toinen asia jätkät, että se on vain parempi, että ette ihmeempiä härveleitä siviilissä käytä esim. CAT vaikka jokaisella sellainen aina mukana kulkeekin ja varmaan intissä käyty siitä asioita läpi.

Spektikor on uusi härveli. Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta, kiitos vinkistä.
I live for this shit!
Til Valhall!
Who Dares Wins

Slck
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Joulu 10, 2013 9:46 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Slck » Ti Joulu 17, 2013 9:10 pm

Joo spektikor on NSN hyväksytty jo. Sotilaslääketieteen keskus on hyväksynyt noi ja pitäisi olla jaettu krihakiin, libanoniin ja muualle. Mutta veikkaanpa että spetkikorpinon päällä istuu joku majuri ja pihtaa niitä. Mulla tossa on joku kipale mutta se on hermeettisesti pakattu joten en tutki sen enempää että onko se sitä uutta mallia joka on tulossa.
Fuck it, let's do it live.

LSa
Team member
Viestit:116
Liittynyt:Ma Helmi 13, 2012 9:29 pm
Paikkakunta:Suomessa
Been thanked: 1 time

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja LSa » Ti Joulu 17, 2013 10:36 pm

Alezi kirjoitti:...Toinen asia jätkät, että se on vain parempi, että ette ihmeempiä härveleitä siviilissä käytä esim. CAT vaikka jokaisella sellainen aina mukana kulkeekin ja varmaan intissä käyty siitä asioita läpi...
Kannattaa myös kasvattaa nahkaa, jotta kestää ensihoitopalvelun tyyppien mahdolliset kovatkin kommentit, jos tulee tilanne eteen, jossa omia välineitä on käytetty. Käytännössä moni sivullinen ei auta loukkaantunutta, kun pelkää aiheuttavansa vaurioita. Se voi joku pitkän linjan ensihoitopalvelun kaveri mennä henkisesti lukkoon, kun huomaa, että potilaalle on maallikko laittanut vammoihin jotain "ammattikamaa". Esimerkiksi CAT on Helsingissä ambulanssipuolella todella uusi juttu. Tilanne voi eskaloitua vittuiluna tai jopa suuttumisena. Toki voi tulla myös kehut ja mitali.

Nyrkkisääntö maallikkonynnyille: toimi vain metodeilla, joita SPR opettaa.
Nyrkkisääntö rohkeammille: tee niinkuin tilanne edellyttää ja osaaminen & välineet antaa myöten.

Avatar
Alezi
Tier 1
Viestit:452
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 11:43 pm
Paikkakunta:Turku
Viesti:

Re: Lääkintätarvikkeet

Viesti Kirjoittaja Alezi » Ti Syys 16, 2014 2:01 pm

Muutin vähän henkilökohtaisen lääkintävarustusta. Innostuin myös tuosta erillisestä verenvuodonkontrolliin tarkoitetusta taskusta. Lisäsin taisteluliiviin HSGI:n bleeder pouchin ja muutin IFAKin vyölle tear away-paneeliin. Tuli hommailtua myös siihen pari eri aikuiselle sopivaa nielutuubia ja rintaontelopistoneulan. Repun kyljestä löytyy nykyään myös BHI evakuointilakana, kun sen satuin sopuhintaan löytämään.

HSGIn taskussa iipposide, quickcloth, sakset, valotikku ja kiristysside.

Kuva

Kuva
I live for this shit!
Til Valhall!
Who Dares Wins

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa