Miten muuten kuntoilette?

Ja muut hutilaukaukset
Avatar
Capt
Quiet Professional
Viestit:424
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 9:34 pm
Paikkakunta:Varuskunnassa
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Viesti:
Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Capt » To Helmi 07, 2008 8:03 pm

Miten pidätte kuntoanne yllä muuten kuin airsoftin lisäksi?
lenkkeilyä, punttisalia, kokiksen juomista, sohvalla vaakatasossa makuuta?

Itse lenkkeilen kolmisen kertaa viikossa 3-5km pituisia matkoja USMC juoksulaulut soiden soittimesta ja satunnaisesti kuntosalia ja airsoftia :P

Avatar
Mick0
Team member
Viestit:124
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 10:44 pm
Paikkakunta:Turku

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Mick0 » To Helmi 07, 2008 8:13 pm

Viime keväällä heräsin ilkeään todellisuuteen, että kohta on intti ja kuntoa pitäisi alkaa nostaa (nysse on vielä lähempänä! :| )... noh siitä se sitten lähti. Tässä tulee kohtapuolin vuosi täyteen, kun on tullut käytyä 1-3 kertaa viikossa juoksemassa kevyt 5km lenkki iPodit korvissa. Syksyllä innostuin nostamaan myös lihasmassaani ja tuli hankittua kortti salille. Salilla on tullut käytyä nyt 2-3 kertaa viikossa ja kyllä ne tulokset alkavat jo näkyä, vaikka ei puoltavuottakaan ole tullut vielä ravattua. Tarkoitus olisi nyt tässä YO-lukuloman aikana käydä aktiivisemmin salilla ja lenkillä, piristyypähän samalla mielikin ja lukeminenkin pitäisi sujua jouhevammin (yeah right)...

Juostessa tulee yleensä kuunneltua SOADia, Poets of the fallia, Sonataa, Iron Maidenia ja joskus The Soundsia. Myös Rocky-leffojen kappaleita tulee soitettua, että jaksaisi vielä juosta loppumatkan kunnolla (Eye of the Tiger on nynnyille. Tosi kova jannu kuuntelee Rocky-leffojen tunnaria). x)
Katie Couric: I just want to say, I think Navy SEALS rock!
Keep on rockin' in the free world!

Avatar
Vezku
Green
Viestit:91
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 1:15 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Vezku » To Helmi 07, 2008 8:33 pm

Joskus pari vuotta sitten tuli tajuttua kuinka hienoja fiiliksiä itsensä urheilullisesta rääkkäämisestä saakaan, ja siitä lähtien on tietynlainen urheilullisuus ollut elämäntapa. Nykyisellään on ihan kunto-ohjelmakin, tavoitteet lähinnä henkisen & fyysisen hyvän olon ja sopivan terävän kunnon suuntaan. Inttiin on vielä yli vuosi, joten ei sen kanssa mitään ressiä. tse laadittu ohjelma onneksi joustaa kun tarvis ja mukautuu aikatauluihin, mutta muuten olen pyrkinyt noudattamaan koodia niin orjallisesti kuin mahdollista.

Pohjana on 3 krt viikossa 10-13 km lenkki ja 3 krt viikossa kuntosalilla. Viikolla (ma/ke) tulee käytyä uimassa ja pelaamassa sulkapalloa. Muita urheilu-harrastuksia on karate ja salibändy, jälkimmäinen puolitosissaan kaverisarjassa pelailua, ja kiinnostus ensimmäisen treenaukseen jäämässä taka-alalle. Ja jos talvi olisi Helsingissä talvi, lenkki = hiihto, mutta eipä ilmeisesti tänä talvena tarvii =(
Viikonloppuisin tulee myös muovikuulailtua, joka onkin varsin mukava laji, ehtimisen mukaan ellei edellisillan rentoutuminen ole venähtänyt aamun puolelle tai sen jälkitila kauhean ikävä. Kuuluuhan terveyteen tietenkin hyvän fyysisen puolen lisäksi myös tasapainoinen ja elämäniloinen henkinen puoli.
Viimeksi muokannut Vezku, To Helmi 07, 2008 8:54 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Hoo-yah!

Avatar
Mick0
Team member
Viestit:124
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 10:44 pm
Paikkakunta:Turku

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Mick0 » To Helmi 07, 2008 8:46 pm

Custom, mageeta mulla on kans paperit lähteneet FRDF:ään II/08. :] Mulla tuottaa vielä eniten ongelmia kuntotestin leukojen vetäminen. Pitäisi saada se puoli kuntoon ennen kesää...
Katie Couric: I just want to say, I think Navy SEALS rock!
Keep on rockin' in the free world!

Mahis
Veteraani
Viestit:254
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 10:37 pm
Paikkakunta:Uusimaa
Been thanked: 1 time

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Mahis » To Helmi 07, 2008 8:47 pm

Sama tavoite, kuin Customillakin, samaan erään jopa (minkä hän hyvin tietääkin ;)). Alkuun riitti innostusta lenkkeillä paljon, mutta se ei vaan jaksa napata tässä säässä mitä koko talvi on ollut. Penkkitreeniä, sekä vatsalihasliikkeitä yms. tulee tehtyä ihan kiitettävissä määrin parikin kertaa viikossa. Myöskään viikonloppupelaamisesta reppu selässä ja mahdollisimman paljosta juoksemisesta on pieni hyöty. Hiihtäminenkin kiinnostaisi, kun olisi vaan sitä lunta ja siinä pieni ladunalku.
-Night time is the right time-

Avatar
jojis
Bloody Pirate
Viestit:895
Liittynyt:Pe Helmi 01, 2008 2:54 am
Paikkakunta:Helsinki
Been thanked: 1 time
Viesti:

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja jojis » To Helmi 07, 2008 9:10 pm

Teille inttiin menijöille vinkiksi että tärkeimmät mittarit tulevissa kuntotesteissä ovat vatsalihakset, punnerrukset (ilman taukoja), leuanveto (vähiten tärkeä) ja cooper. Testeissä loppujen lopuksi on enempi tärkeintä henkinen kesto (luovuttamattomuus) kuin fyysinen. Täysin kunnoton ei kuitenkaan selviä vaikka sisua löytyisi eli harjoittelu on hyvästä.

Itse aloitin myös ennen inttiä treenaamisen silloin joitain vuosia sitten, intissä kunnianhimo vielä myös pysyi päällä mutta sen jälkeen on vähän latistunut. Fyysiseen työhön hakeutuminen on kuitenkin auttanut kummasti ja nyt kun liukas keli taas katoaa tulee varmaan jatkettua juoksua pitkästä aikaa.

Mulla on tosin semmoinen ongelma etten tajua sitä että liikuntasuorituksen jälkeen olisi hyvä fiilis tai endorfiinihumala. Mulla on ainoastaan paska olo että tulipahan puskettua keuhkoputki taas äärimmilleen, ja ainoa hyvä fiilis tulee siitä että en lopettanut kesken eli en luovuttanut. Tuntuu vähän pieneltä että se olisi ainoa ilo. Toisaalta elämäni parhaimmat fiilikset olen saanut siitä etten ole luovuttanut.

k4meli
Veteraani
Viestit:362
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 9:46 am
Paikkakunta:Tampere
Been thanked: 2 times

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja k4meli » To Helmi 07, 2008 9:19 pm

Mick0 kirjoitti:Viime keväällä heräsin ilkeään todellisuuteen, että kohta on intti ja kuntoa pitäisi alkaa nostaa (nysse on vielä lähempänä! :| )
Ilkeästä en tiedä, mutta sama todellisuus kuitenkin. Intti pistää myös lenkkeilemään, 1-3 kertaa viikossa n. 8km lenkillä. Tässä talven paska keleillä se on valitettavan usein tuo kerta viikossa. Koulun puolesta on vapaa kuntosali, jota tulee käytettyä pari kertaa viikossa hyppytunneilla.

Kesäisin tulee kaveri porukalla höntsäiltyä neekeripalloa ihan hikeen asti myös.
Kuningas voittamaton

Avatar
Aadee
GAS GAS GAS!
Viestit:68
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 10:41 pm
Paikkakunta:Porvoo, Finland
Viesti:

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Aadee » To Helmi 07, 2008 10:13 pm

Kuten niin monella muullakin, heräsin Intin alkupäivän lähestymiseen. :P Tietenkin kesät tuli oltua tarjoilijana niin tuli käveltyä koko kesä ja paljon, syksyllä lenkkeilyä silloin tällöin ja nytten on pari kuukautta käyty salilla. Salilla käyn 2-4 kertaa viikossa, joista ainakin yksi kertaa on pelkkää aerobista treeniä tunnin, muuten se on vain 20-30 min alkuverryttelynä.

Tarkoitus oli hieman tiputtaa painoa, kohentaa kuntoa ja parantaa lihasmassaa. Kyllä se jo näkyy jonkin verran, kiitos salivalmentajan ohjelman. Tietenkin välillä tulee kavereiden kanssa käytyä pelaamassa futista kesällä kun kerkeää sekä uimassa. Ja suosituin kulkutapa on omat jalat, paitsi jos matka on päälle 5 kilsaa näin talvisin. Tietenkin tulee käytyä 1-2 kertaa viikossa harrastamassa tätä airsoftausta. Ja no :P onhan sitä oma kulta, joka vaatii liikkumaan aina kun nähdään.

Niin tosiaan, ja inttiin mennessä olisi tarkoitus omata Lightweight Spetsnaz-lihakset :D sitä PKM:ää odotellessa.
First to go. Last to fall.

Avatar
Bersu
FNG
Viestit:37
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 10:21 pm
Paikkakunta:Jyväskylä

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Bersu » To Helmi 07, 2008 10:55 pm

Itse olen niitä ihmisiä, jotka vaativat kunnon motivaation liikkumiseen. Tätä nykyä tulee liikuttua varsinaisesti kerran viikossa parkour -kerhossa ja satunnaisesti airsoftin parissa. Tuolla kerhossa saa kyllä erinomaista liikuntaa koko keholle ja hiki virtaa aina kun siellä käy, saisi vaan olla useamman kerran viikossa :( . Itsekseen on tosi vaikea pitää kiinni tietyistä ohjelmista kun tekee kotona ja varisinkin kun on töissä 8h raksalla niin ei aina jaksa. Siinä työssä kyllä tulee välillä liikuntaa itsessäänkin. Täytyisi taas alottaa lenkkeily + lihaskunnon reenaaminen myös omissa oloissa, salilla käyntiäkin olen harkinnut useita kertoja. Pysyn kumminkin paremmin rutiineissa jos on muitakin tekemässä ja joku selvä juttu mistä on pidettävä kiinni (seura, joukkue, kerho).

Ennen inttiä tosiaan tuli kuntoiltua enemmän, mutta eipä sitä siellä tarvitse jos ei tosiaan mene johonkin oikeasti vaativaan hommaan.
The only easy day was yesterday.

Avatar
Setekh
TOUCHDOWN MOTHERFOCKAAAS!!!
Viestit:191
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 12:21 am
Paikkakunta:Espoo

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Setekh » To Helmi 07, 2008 11:05 pm

Itella urheilut tulee koulun puolesta. Jenkkifudiskaudella treenit oli 5 kertaa viikossa + peli. Treenit kesti n. 3-4h, joka oli kaytannossa jatkuvaa juoksemista. Ennen kun koulu mulla taalla alko, oli treenit 0430-0730 (aamulla), tunnin tauko, 2h lisaa treenia. Kun kausi loppu, alotin painin. N. 2-3h/paiva, joskus pelkkaa painia lahes koko treeni, joka on TODELLA raskasta. Painitreenit oli 6 kertaa viikossa. Lisaks nostan painoja koulussa 1h joka paiva. Nyt painikausi on ohi, kunhan loukkaantumisiltani paranen, alan taas juosta joka paiva ja nostaa vahan enemman painoja.

Treenaus on ollu todella hyvaa, edellisessa cooperissa juoksin 3500m :twisted:. Oon talla hetkella 190,5cm/85kg, rasvaprosentti 9%.

Ei ne vaihtarit aina lihoa!

Avatar
Windi
Hangman
Viestit:585
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 1:00 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Windi » To Helmi 07, 2008 11:46 pm

Sählyä pari kertaa viikossa, seinäkiipeilyä aina silloin tällöin, lenkillä kun jaksaa, sama salin kanssa. Tarkotus on aloittaa kanssa rappeling tässä kevään mittaan. Kesällä aika menee prätkällä ajamiseen kuitenkin.

Toisaalta todettu on, että vaikka juoksisin ja tekisin mitä vaan niin ei se massa tipu. Mä vaan oon tällanen jässikkä ja sillä sipuli.
"Everyone's a pacifist between wars. It's like being a vegetarian between meals."

Carb
FNG
Viestit:25
Liittynyt:Su Helmi 10, 2008 10:46 pm

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Carb » Ke Helmi 13, 2008 1:30 pm

Kuntosalilla käyn 2-3 kertaa viikossa jos vaikka kohta nousisi penkistä se 100kg. Lenkillä olen nyt yrittänyt taas alkaa käymään, mutta se on yksin sen verran synkkää puuhaa, että kovin montaa kertaa viikossa ei moiseen rääkkiin huvita lähteä. Kerran pari viikossa olen silti ajatellut käydä.

Ercci
Viestit:3
Liittynyt:Ti Helmi 12, 2008 8:45 pm
Paikkakunta:Sipoo

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Ercci » To Helmi 21, 2008 10:56 am

Custom kirjoitti:Minä tahtosin olla kunnossa mutta en tykkää urheilusta sitten ollenkaa. Ainoa tarpeeksi vahva motivaattori on ollut se että haen II/08 FRDF joukkoihin ja sinnehhän on tunnetusti mm. kuntotestit. Alotin tietty kevyesti ja nyt on ohjelma siinä kovuudessa jonka jaksan pitää yllä normielämässä. Joka arkipäivä on tommonen 30min lenkki ja sitten kaikki armeijan kuntotestien lihasliikkeet 100kpl. Nyt kun on ittensä saanu johonkin kuntoon niin ei tee mieli enää päästää lopahtamaan, tosin hieman saatan laskea tota intensiteettiä kohan testit on (toivottavasti) läpäisty.
Ei niistä kuntotesteistä kannata hirveitä paineita ottaa. Itse palvelin II/06 FRDF pioneerijoukkueessa. Kuntotesti oli kohtuu lepponen eikä siinä tosiaan tarvii olla mikään supermies. Todellisuus on että suomalaisen rauhanturvaajan pitää juosta 2200m coopperissa että pääsee etelään, siihen ei hirveesti vaadita mut silti aina porukkaa karsiutuu sen takia rotaation alkaessa. Jos juoksi yli 2500m coopperissa ja sai kohtuulliset pisteet lihaskuntotestistä pääsi sisään jos muut testit meni hyvin. Meillä tosin kenttä oli niin huonossa kunnossa testin aikaan että paransin coopperin tulosta melkeen 300m p-kauden testiin vaikkei välissä ollu tullu kuntoiltua juuri muuten kuin airsoftin merkeissä. Jäi vähän sellanen maku että ne muut testit oli paljo tärkeempiä, kuntotesti oli enemmän karsiva tai ainaki sen painoarvo oli pieni.
EOD - Ei oo duunii

http://www.insaneaces.net

Avatar
Rectunator
FNG
Viestit:37
Liittynyt:Ma Helmi 25, 2008 5:18 pm
Paikkakunta:Raahe, Suomi Finland perkele!

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Rectunator » Ma Helmi 25, 2008 5:38 pm

Hölkkää ja kävelyä sekä luontaista kuntoilua loppuvuodesta metästyksen muodossa. Turpea olomuotoni antaa kuitenkin ymmärtää että lisäliikunnalle olisi tarvetta. Toivonmukaan armeija ja siihen valmistautuminen tuo tähän muutoksen. Päätavoitteena olisi saada ensin se yleiskunto nousuun ja paino kevyeen laskuun ennen kuin edes harkitsen kovempia kuntosalikoetuksia.
For the love of God and all that is holy, MY ANUS IS BLEEDING!

Avatar
bakito
Organiser of shotgun weddings
Viestit:84
Liittynyt:Ti Helmi 05, 2008 9:11 pm
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja bakito » Ma Helmi 25, 2008 8:17 pm

Painon saa laskuun myös salilla esim. kiinteyttävällä treenillä. Pitkät sarjat itselle sopivilla painoilla lyhyiden kovapainoisten sarjojen sijaan kiinteyttää lihaksistoa ja polttaa massaa. Se olisi siis hyvä lisä lenkille/kävelylle, ja varmasti nopeuttaa tulosten näkymistä. Monelle tutulta http://www.pakkotoisto.com-sivustolta löytyy keskustelulaudalta ties kuinka paljon tietoa sitä haluavalle.

Onnea yritykseen :)

Pele
FNG
Viestit:28
Liittynyt:Ke Helmi 20, 2008 3:08 pm
Paikkakunta:Kotka

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja Pele » Ti Helmi 26, 2008 5:34 pm

Judossa tulee käytyä pari kertaa viikossa, punnerruksia ja vatsoja tulee myös tehtyä silloin tällöin. Pitäisi ne lenkkikengätkin hankkia ;)

Avatar
bakito
Organiser of shotgun weddings
Viestit:84
Liittynyt:Ti Helmi 05, 2008 9:11 pm
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja bakito » Ke Maalis 12, 2008 10:43 am

http://thepiratebay.org/tor/3550262/eBo ... Heaven.pdf

Siinä linkki Navy Sealin kuntokirjaseen, nyt kaikki kuntoilemaan kuin hylkeet konsanaan!

peksu
Viestit:2
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 1:54 am
Paikkakunta:Kankaanpää
Viesti:

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja peksu » Ke Maalis 12, 2008 2:29 pm

Ajattelin tänään katsoa millainen oma kuntoni on. Noh, juoksin alle 400 metriä ja meinasin oksentaa keuhkoni pihalle ja jalat ovat todella maitohapoilla.

Joten olisiko teillä antaa pientä vinkkiä miten aloittaa kuntoileminen sillain kevyesti? Pitäisi saada huomattavasti lisää kuntoa ja lihaskestävyyttä myös.

Avatar
jojis
Bloody Pirate
Viestit:895
Liittynyt:Pe Helmi 01, 2008 2:54 am
Paikkakunta:Helsinki
Been thanked: 1 time
Viesti:

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja jojis » Ke Maalis 12, 2008 3:01 pm

Juokse uudelleen, joka päivä. Seuraavalla kerralla juokset nimittäin pidemmälle. Sitä seuraavalla kerralla vielä pidemmälle. Viikon päästä vedät tonnia ja kahden päästä kahta tonnia. Juokseminen vaatii tottumista, mutta siinä voi parantaa suoritustaan yllättävän nopeasti.
Juokse rauhallisesti, älä ota liian pitkiä askelia äläkä juokse niin lujaa kun pystyt. Kun rinta tuntuu räjähtävän ja kylkeen pistää niin jatka vain eteenpäin jotta keuhkot kehittyvät. Kipu on suklaata. Juoksemisessa on kyse oman kestokykynsä haastamisesta ja rajojensa kokeilusta ja niiden jatkuvasta venyttämisestä.

Avatar
XMurmeli
Veteraani
Viestit:216
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 9:46 pm
Paikkakunta:Dubai, UAE

Re: Miten muuten kuntoilette?

Viesti Kirjoittaja XMurmeli » Ke Maalis 12, 2008 7:06 pm

Jos viitsii vähän panostaa urheiluun, niin osta sykemittari ja treenaa sen kanssa. Oma Suunnon X3 tais maksaa joulunalla n. 60e.
Ota joku matalahko syke ja pidä koko harjoittelun aikana syke siinä. Esim. n. 20 vuotiaan kevyt syke voisi olla 150-160. Ja muista ennen ja jälkeen urheilun venytellä sekä juoda hyvin.
Train hard, fight easy.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa