Kellot

Vakavaa keskustelua varusteista, uutuuksista, päivää polttavista asioista...
HeJoPe
Team member
Viestit:106
Liittynyt:Ti Heinä 10, 2012 7:21 pm
Paikkakunta:Turku
Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja HeJoPe » Pe Kesä 13, 2014 6:55 pm

G-Shock kysymykseni jäi vaille vastausta, onko kellään siis kokemusta G-Shockista asepalveluskäytössä ? Ja onko noissa G-shockin eri malleissa muita kuin toiminto-eroja, toisinsanoen, ovatko jotkin niistä tehty kovempaan käyttöön kuin toiset ? Kellään suositella mitään tiettyä g-shockia joka kestäis vuoden palveluksen ? Sama kello tulee työkäyttöön mut töissä se saa aika paljon vähemmän osumaa kuin sen intin aikana.

Avatar
Capt
Quiet Professional
Viestit:424
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 9:34 pm
Paikkakunta:Varuskunnassa
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Viesti:

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Capt » Pe Kesä 13, 2014 8:08 pm

HeJoPe kirjoitti:G-Shock kysymykseni jäi vaille vastausta, onko kellään siis kokemusta G-Shockista asepalveluskäytössä ? Ja onko noissa G-shockin eri malleissa muita kuin toiminto-eroja, toisinsanoen, ovatko jotkin niistä tehty kovempaan käyttöön kuin toiset ? Kellään suositella mitään tiettyä g-shockia joka kestäis vuoden palveluksen ? Sama kello tulee työkäyttöön mut töissä se saa aika paljon vähemmän osumaa kuin sen intin aikana.
Ensimmäisellä sivulla olevat kaikki G-shockit kestävät vuoden reissusi, toki se musta tai vihreä kello sopii paremmin armeijan kuosiin kuin räbbärivalgoinen. Oma 80€ maksanut perus G-shock on tikittänyt ranteessa vuodesta 2006 ja armeijakäyttöä nähnyt joka päivä..

HeJoPe
Team member
Viestit:106
Liittynyt:Ti Heinä 10, 2012 7:21 pm
Paikkakunta:Turku

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja HeJoPe » La Kesä 14, 2014 11:41 am

Ok, eipä sitten epäilystäkään etteikö tuollainen löytäis uuden kodin. Kyllä sen pitäis musta olla, koska tulee myös duuniin, pitää siis sopia mustan kauluspaidan kera öisin ja päivisin harmaan pikeepaidan/nato-neuleen kanssa. :)

Avatar
Kk-pilot
Veteraani
Viestit:208
Liittynyt:Ti Helmi 05, 2008 2:48 pm
Paikkakunta:Helsinki
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Kk-pilot » La Kesä 14, 2014 11:37 pm

Toinen plusääni Gshockille, DW-6900 ostettu 2009 ja sen jälkeen kestänyt kesät ja talvet intin hommia ja mitä muuta pahoinpitelyä nyt on ollutkaan. Kannattaa ottaa joku suht simppeli malli josta erottaa näytön helposti taustavalon kanssa. Pari kaveria on ollut ihmeissään kaikkien eri ominaisuuksien ja säätöjen kanssa erikoismalleissaan, itselle on riittänyt hyvin herätyskello ja sekkari ominaisuuksina. Patterinkesto yllätti positiivisesti, ensimmäinen kesti viimeviikkoon asti. Gshockeissa myös lasi aika syvällä kuoren reunojen tasan alla, ei naarmuunnu kovin herkästi. Ei ollut hinnallakaan pilattu, jostain honkkari- ebaykaupasta neljä kymppiä posteineen.

Avatar
Windi
Hangman
Viestit:585
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 1:00 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Windi » Ti Heinä 15, 2014 5:28 pm

Itse en ole kellomiehiä, mutta sotajutuissa ne nyt on vaan pakko.

Casio G-shock 5081
Suunto T4C (lasi ottanut matsia Pasin oven kanssa ja hävinnyt sen erän. Ei silti päästä kosteutta sisään)

Kuva
"Everyone's a pacifist between wars. It's like being a vegetarian between meals."

Dolnage
Green
Viestit:90
Liittynyt:La Marras 27, 2010 9:47 pm
Paikkakunta:Komentobunkkeri Pohjois-Pohjanmaalla
Has thanked: 4 times
Been thanked: 13 times

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Dolnage » Pe Heinä 25, 2014 12:46 am

Pitkällisen tutkiskelun jälkeen päädyin karvalakkimallin Casio G-shockiin, tarkempana kellon mallina on G-9000 Mudman. Melkonen metästys oli löytää semmonen jossa ei oo mittään bling bling -värejä. Luminox ei tällä kertaa istunut budjettiin, ehkä ens kerralla.
"Sieg Heil Suomi on parempi propagandafilmi kuin Riefenstahlin Triumph des Willens."

Miksu
Team member
Viestit:199
Liittynyt:Pe Helmi 17, 2012 1:38 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Miksu » Ma Heinä 28, 2014 11:57 pm

Itellä Luminoxin 3001. Oli mukana varusmiespalveluksessa 24/7 kädessä eikä kyykännyt edes saunaan, veteen, kylmyyteen, hienoon hiekkaan (se rinkula joka pyörii siinä kehällä) tai mihinkään muuhun mihin kaikki halvat akuankka kellot kyykkäs sekä osa vähän kalliimmista digitaalisistakin kelloistakin. Ainoat miinukset voisi antaa päivyri laskurista joka ei skulaa kunnolla jos kuukaudessa esim 28 päivää koska kello pyörittää aina yhden numeron per 24 tuntia ja päivyrin kiekossa on 31 lukua. Toisen miinuksen voisi antaa vuosien varrella kevyesti naarmuuntuneesta näytöstä. Itseä se ei haittaa kun naarmut ei näy jollei peilaa lasia valoa vasten, eli jos katot normaalisti kelloa ni tuskin erotat niitä naarmuja. Hintaansa nähden todella hyvä analoginen kello, maksoin muistaakseni 85 euroa aikanaan varuste.netistä ostettuna. Yks syy miks pidän enemmän luminoxista kun esim gshockista on kellotaulun numerointi sekä viisarit on luminoxissa paljon selkeämmät (imo). Yhen ison plussan antaisin myös tritium kapsuleista jotka valaisee aina oikean verran jotta kellon luku on vaivatonta olosuhteista riippumatta. Uutena kun ostin kellon niin nuo kapselit valaisi niin voimakkaasti että kellon avulla ois voinu lukea vaiks karttaa pimeessä, mut vuosien varrella (onks täs nyt sit 5 vai 6 vuotta vierähtäny) ni teho on himmentyny sen verran että kartan luku tuskin enää onnistuis mut ajan siitä lukee silti edelleen vaivattomasti. Ainut mitä oikeestaan varusmiespalveluksen aikana jäi kaipaamaan oli se herätyskello joka ois ollu ihan kiva ominaisuus rannekellossa. Mut eipä siellä nykypäivinä varmaan oo kovin montaa mosaa jolla ei olis puhelin mukana metsässäkin ni ei sinällään tuottanu ongelmaa se herätyskellon puuttuminenkaan.

Niin ja meinas ihan unohtua eli kellon koko. Koska on vissiin alunalkaen jonkin tason sukellus kello kyseessä ni kello on erittäin pieni ja litteä verrattuna esim siihen gshockkiin joka on omasta mielestä melko massiivinen. Ite tykkään et kello on mielummin pieni ja kompakti ku kauhee möykky tossa ranteessa ;)
The only thing more accurate than incoming enemy fire is incoming friendly fire.

SaRa
Viestit:4
Liittynyt:Su Maalis 22, 2015 3:53 pm
Paikkakunta:PSPR
Been thanked: 1 time

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja SaRa » Ke Huhti 01, 2015 10:11 am

Luminox on minullakin, sain toivomuksesta synttärilahjaksi, joten malli ei ole mielessä. Vihreä ja kangasrannekkeella.
Varmaan tämä: https://azfinetime.wordpress.com/2012/1 ... a-8817-go/
Olen tykännyt, koska on simppeli ja löytyy tritiumit. Lasi kesti hyvin, mutta ei sekään ihan kuuhun asti vienyt, kun sai iskun aivan reunaan (nostoketju löi aivan lasin reunaan joka murtui). Maahantuoja laitatti uuden lasin, 50€ muistaakseni. Muuten ei ole/ollut naarmuuntunut pahemmin. Kehän merkkitritiumin (siis se joka on klo 24/00 kohdalla pyörivässä kehässä) suojalasi irtosi mutta ei ole haitannut itse merkin kestävyyttä tai näkyvyyttä. Hihna oli aluksi hieman oudon oloinen, mutta olen siihenkin nyt tyytyväinen.
Iske ja murra!

Avatar
Kartoon
Team member
Viestit:177
Liittynyt:Su Kesä 07, 2009 4:21 pm
Paikkakunta:Turku
Been thanked: 1 time

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Kartoon » Ke Huhti 01, 2015 12:48 pm

Itellä kanssa joku Luminoxin original navy seal kello, minkä sain vaimolta lahjaksi. Hyvä kello, peruskestävä sukelluskäyttöön suunniteltu rannetiuku. No extra bells and whistles, mut aika tyyriitä noi tietty on että ei ihan joka tilistä uutta ostella.

Itellä hajos 5 vuoden aktiivisen käytön jälkeen (kaikki olosuhteet poislukien syväsukellus ja avaruuskävelyt aika pitkälti kokenut) kello sanoi seis. Vein pariston vaihtoon ja sitte alkokin isompi remppa. Kellon koneistosta oli joku pikkukikkare irronnut ja kellomaisteri sanoi, että pienempi vaiva vaihtaa koko koneisto. Nyt taas käy ja kukkuu ja vaikka lasikin naarmuilla niin eipä ole kellon knssa ollut ongelmia.

Itelä käytössä pelkästään noita natomallisia g10 kangasrannekkeita. Ne on halpoja ja mukavia, ja jos sattuis kellon rannekkeen kiinnikkeistä toinen pettämään niin ei kello pääse putoamaan ennen kuin toinenkin pettää, which is nice. Lisäksi rannekkeissa on aina mittaa sen verran että kellon saa vaikka tpppatakin päälle niin on helposti luettavissa. Oli kello mikä hyvänsä niin muualla kuin pukukäytössä en enää edes katso muihin rannekkeisiin päin.

Ninja: mulla on toi sukelluskehän merkkitritium lähtenyt jossain rytäkässä irti kokonaan. Eipä itellä hirveesti sukelluskäytössä ole tämä niin ei paniikkia mutta näinkin voi käydä! :D
For the strength of the pack is the wolf, and the strength of the wolf is the pack.

VanhaKettu
FNG
Viestit:16
Liittynyt:Ma Syys 10, 2012 5:44 pm
Paikkakunta:Mikkeli

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja VanhaKettu » To Huhti 02, 2015 9:15 am

Nykyaikaiset kvartsikoneistot on rakennettu niin, ettei niitä oikein voi edes huoltaa. Oli vika kuin vika niin lähes aina on halvempaa vaihtaa koko koneisto. Muistaakseni joku isoista koneistovalmistajista lopetti varaosien tuotannon kokonaan ja toimittaa vain varaosakoneistoja. :)

Avatar
pstj
FNG
Viestit:26
Liittynyt:Ti Loka 07, 2008 9:57 pm
Paikkakunta:Päijät-Häme

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja pstj » Pe Huhti 24, 2015 10:59 am

Onko kukaan törmännyt G-Shock ana-digi malleissa vehkeeseen, joka valaisisi myös digitaalinäytöt? Kaikki mistä olen kuvaa/videota löytänyt, valaisee vain kellotaulun reunat. Mikäli tämmöistä ei tiedossa ole, niin täytyy jatkaa digidigi-linjalla.
Ei se siitä.

Avatar
RAsta
Green
Viestit:99
Liittynyt:Ke Maalis 31, 2010 7:40 am
Paikkakunta:Joensuu

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja RAsta » La Huhti 25, 2015 10:09 am

Oma casio AQ-S800W valaisee myös digitaalinäytön. Ei tosin kuulu G-shock sarjaan
"Jos elämän suola ei janota, se tequilalla alas huuhdotaan"

Avatar
Skanneri
FNG
Viestit:22
Liittynyt:Su Touko 11, 2014 3:11 am
Paikkakunta:Turku
Viesti:

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Skanneri » To Kesä 25, 2015 1:09 am

Onko kellään kokemusta noista eBayn Vostok-merkkisistä venäläiskelloista tai terroristi-casiosta eli F-91W:stä?

Tähän mennessä kaikki operatiiviset ajannäytöt kotona ja ulkomailla on tarjonnut Lidlin aito Prologue-sarja ;)

kurppa
Viestit:1
Liittynyt:Pe Touko 23, 2014 6:19 pm

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja kurppa » Ma Kesä 29, 2015 3:22 pm

Minulla on Vostok amphibio. Ostin sen Ebaysta vuodenvaihteessa, maksoi postinkuluineen jotain 83 euroa.

Olen ollut tyytyväinen. Se on venäläinen merkki, joten odotukset eivät olleet korkealla, eli oli helppo yllättyä positiivisesti. Näistähän on olemassa sanonta, että jos se käy viikon, se käy ikuisesti.

Kello on siis vieterirannekello, rungon halkasija noin 40 mm, ihan tyylikkään näköinen eli länsimaalaisittain näyttää 70-lukulaiselta. Kaiverrettu 200m, ja kestää ainakin uimahallissa käynnin. Päivyri, tunti-, minuutti- ja sekuntiviisari. Viisarit ja numerot hohtaa pimeässä.

Käyntitarkkuus, no, tämä edistää 10-20 sekuntia vuorokaudessa. Tässä yksilössä tunti- ja minuuttiviisarit eivät ole täydellisesti päällekkäin kellon ollessa 12:00, mutta erehtymisen vaaraa ei ole. Venäläisyys tulee myös ilmi kellon säätönupissa: länsikelloihin verrattuna sen käyttö on konstikasta, mutta kyllä siitä selviää, kun netistä etsii apua (käyttöohje on venäjänkielinen). Jos kelloa pitää päivittäin ranteessa, sitä ei tarvitse vetää. Ulkonäkö ja viimeistely on huoliteltu.

Toivottavasti tästä oli apua.

Vmath
FNG
Viestit:17
Liittynyt:Ke Huhti 02, 2014 8:31 am
Paikkakunta:TRE

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Vmath » Pe Elo 28, 2015 10:41 am

Toinen Vostok- mies ilmoittautuu. Oma Auto-Amphibija on raksutellut myös pelien tiimellyksessä ranteessa ilman suurempia mukinoita. Välillä oltuaan vähemmällä käytöllä piti "huonommin" (n +2 min/vrk) aikaa, mutta oltuaan ranteessa päivän pari aktiivisemmin on palannut takaisin tuohon 10-30 sek/vrk määreeseen.

+Painaa, eli on nk. "Laatua"
+Kestää. Omani on saanut monenlaista runtua eikä ole vielä kyykähtänyt ranteeseen. Uiminen, rymyäminen no problem.
+Hurmaavan charmantti neukkuhenki. Esim. rakenteeltaan kello ei muistuta oikein mitään toista sukelluskelloa rakenteensa puolesta.
+Jos se hajoaa ja haluat korjata sen (uusi voi tulla halvemmaksi) niin uusi koneisto maksaa noin 36$+postit.
+Halpa. Siis siihen nähden mitä saat.
+Hipsterpisteet +150 koska olet originelli ja käytät Venäläistä Mekaanista Sukeltajakelloa 200 M.
+Bill Murray- approved!

Kuva



-Alkup. ranneke on kasa paskaa, suosittelen vaihtamaan NATOon vaikka Neuvostoliitto siitä haudassaan pyörisikin.
-Pimeässä hohtaminen on sangen heikkoa, mutta näihinhän sitä voi kellosepällä käydä vaihtamassa vaikka sitä SuperLuminovaa (jos ei itse uskalla) ja avot! Isot pojat toisaalta kertoivat että yöllisissä puuhissa se valonheitin ranteessa voi olla huonokin juttu. Mene ja tiedä..
-Laaduntarkkailu on mallia Lada, eli kuten ed.main. todettiin niin jos se kestää kuun, se kestää vaikka Kuuhun.
-Automaattius vaatii käyttöä pysyäkseen liikenteessä. Toiset tykkää, minä itse pidän enemmän ihan nuppivetoisesta.

Terroristi-Casio hoitaa myös hommansa hyvin. Se kestää, minkä kestää. Se ei myöskään ole liian iso, eikä täten ole tiellä samalla tavalla kuin noin 99% "taktisiksi" määritellyistä kelloista. Siinä on myös valo!

Vmath
FNG
Viestit:17
Liittynyt:Ke Huhti 02, 2014 8:31 am
Paikkakunta:TRE

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Vmath » Su Touko 01, 2016 9:34 am

Herätelläänpäs tätäkin näin vapun kunniaksi!

Eli tässä oma taktikello
Kuva

G-shock GW5600. Latautuu auringosta, hakee aikasignaalin joskus atomikellosta (tyyppivika). Sukeltelua kestää 200m, eikä säikähdä kolauksiakaan. Valitsin tämän mallin lähinnä koska mallina on se "klassisin" g-shock. ZULU- remmi ja sen adapterit ostin eBaystä, eivätkä maksaneet mansikoita. Harmaan remmin valitsin ihan koska britit.

Dolnage
Green
Viestit:90
Liittynyt:La Marras 27, 2010 9:47 pm
Paikkakunta:Komentobunkkeri Pohjois-Pohjanmaalla
Has thanked: 4 times
Been thanked: 13 times

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Dolnage » Su Touko 01, 2016 9:59 pm

On nää Gshockit meleko lujia. Mudmanista loppu patteri ja vaihatin kelloliikkeessä uuen patterin paikalleen. Seppä unohti koepaineistaa kellon eikä huomannu tiivisteen menneen vitulleen. Tämän takia kello kastui perusteellisesti kylpemisreissulla ja rupes sekoilemaan omiaan. Seuraavana päivänä takas kelloliikkeeseen jossa ajannäyttäjä kuivattiin, tiivistettiin ja koepaineistettiin. Kosteus ei ollu kuitenkaan aiheuttanu mitään pysyviä vammoja.
"Sieg Heil Suomi on parempi propagandafilmi kuin Riefenstahlin Triumph des Willens."

Miksu
Team member
Viestit:199
Liittynyt:Pe Helmi 17, 2012 1:38 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Miksu » Ma Touko 23, 2016 9:36 pm

Itellä antautus nyt reilu viiden vuoden käytön jälkeen omasta Luminoxista tuo kumirannekkeen se pieni kikkare jonka alle sen lopun remmistä saa laitettua. Onko jollain tietoa et myydäänkö näihin jotain tommosta nylon remmiä joka sopis silleen vaivattomasti paikoilleen? Vois vaihtelun vuoks kokeilla semmosta, ei kuulma hiosta niin paljon kun nää kumiset ;)
The only thing more accurate than incoming enemy fire is incoming friendly fire.

Vmath
FNG
Viestit:17
Liittynyt:Ke Huhti 02, 2014 8:31 am
Paikkakunta:TRE

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Vmath » Ti Touko 24, 2016 7:18 am

Mittaa rannekkeen leveys siitä kohdasta, missä se kohtaa rungon (jousitapit, eli mihin ranneke kiinnitetään) ja sen jälkeen eBay on ystäväsi. Tarkalleen en osaa sanoa tarvitaanko jotain adapteria, jotta siihen saa NATO- tai Zulu- rannekkeen kun en tarkkaa mallia tiedä, mutta veikkasin että ei. Ellet sitten ajatellut vaihtaa ranneketta perinteiseen kaksiosaiseen rannekkeeseen? Joka tapauksessa kannattaa mitata se rannekkeen leveys. Suomen kellokaupoista ei oikein kankaisia saa, ja hinnat ovat yleensä kohtuuttoman korkeat.

Avatar
Kartoon
Team member
Viestit:177
Liittynyt:Su Kesä 07, 2009 4:21 pm
Paikkakunta:Turku
Been thanked: 1 time

Re: Kellot

Viesti Kirjoittaja Kartoon » Ti Touko 24, 2016 4:23 pm

Noita nylonisia natorannekkeita (G10) saa muutamal dollaril ebaysta. Mittaa vaan kellostas se väli jossa noi ranneketapit on. 20 tai 22 mm tod.näk.
For the strength of the pack is the wolf, and the strength of the wolf is the pack.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa