Berget 6

Ja muut hutilaukaukset
Avatar
Xamor
FNG
Viestit:11
Liittynyt:Pe Maalis 07, 2008 9:47 pm
Paikkakunta:Turku
Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Xamor » Pe Kesä 20, 2008 9:08 pm

Loistavaa ettei jaksa käyttää aikaa RRV:stä tietojen hakemiseen, mutta jaksaa mussuttaa täällä monta riviä kuinka huono se on "pidemmissä operaatioissa". Itselleni tulisi juuri se, taikka Eaglen universal chestrig mieleen jos lähtisin hakemaan kantolaitetta pitkälle metsäreissulle vain airsoft tarkoituksessa.

Jackal
Viestit:4
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 11:08 pm
Paikkakunta:Pertteli
Viesti:

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Jackal » Pe Kesä 20, 2008 9:14 pm

Suosittelen sitä puistossa kävelyä myös Sfll:lle. Mäkään en pysty ymmärtämään ihmisiä joiden on pakko kirjoittaa omia "täydellisiä" mielipiteitään joka asiasta, vaikka oma tietämys ei selkeästikään riitä minkään järkevän ja perustellun mielipiteen sanomiseen. Jos ei kerran tiedä millainen RRV on saati ole ko. rigiä ikinä käyttänyt niin miksi ihmeessä pitää kirjoittaa onko se sopiva vai ei? Ylipäätään en ymmärrä ihmisiä joiden on pakko kirjoittaa tälle foorumille jos ei omaa tietoa gearista TAI ei edes halua tietää. Etenkin noinkin perusjutussa kun RRV. Onhan olemassa muitakin foorumeita joille voi kirjottaa, tää on mun tietääkseni se alan foorumi niille joita geari kiinnostaa.

Windin kanssa oon samaa mieltä siitä ettei tänne foorumille kannattaisi kaikkea kopioroskaa tunkea edes, mutta se on tietty ihmisten omassa harkinassa mitä haluaa ostaa ja esitellä.

Ja sitten topicin aiheeseen. Oma setti bergettiin tulee käsittämään TAGin EOD chest rigin ja Camelin HAWG päivärepun. Näiden lisäksi majotuskamat isommassa repussa. Lippaita saan rigiin kantoon 8 tai 10. Näiden lisäksi kaikkea pientä ja tarpeellista kulkee tossa. Päivärepussa sitten vesi yms. Toimiva setti ja pitemmässä pelissä testattu. Harkitsin myös taktista liiviä, mutta en viitsinyt metsäpeliin mustaa liiviä ottaa. Valjastetsarit jätin suoraan laskuista, kun ei huvita sellasia käyttää ellei pelin teema siihen pakota.

Avatar
Vii_Cii
Skullfucker
Viestit:299
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 10:00 pm
Paikkakunta:Ground Zero

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Vii_Cii » Su Kesä 22, 2008 4:53 pm

Rauhoittukaamme kaikki ja muistakaamme vanha sananlasku:

Kuva
The Marine "Force Recon" people are roughly the equivalent of the better-known Army Special Forces or Navy SEALs - except, of course, that as Marines they are better.

Avatar
lisko
Green
Viestit:84
Liittynyt:Su Helmi 24, 2008 9:35 pm
Paikkakunta:Raisio

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja lisko » Su Kesä 22, 2008 6:23 pm

Pääajatuksen mahdollisimman hyvä vedenpitävyys.

Oma settini koostuu siis HSGI:n Silverthronesta, yhteensopivasta hydrationcarrierista ja vyöstä.
Hydrationcarrierin päälle tulee vielä Emdonin hydrationcarrier.

Vyölle rollypolly ja TT vesitiivis 75 kovatasku.
Rigiin tulee lippaat, radio, valo, multitool, tosi pieni rulla super teippiä ja pieni ea-pakkaus.
Hc:hin tulee vesi, vedenpitävät housut ja pientä naposteltavaa.

Vaatetuksena toimii Tad:in predator takki ja Haglöfs:in mountain rugged pantsit.
Jaloissa perus Haix airpower pro:t

TAI

Vaihtoehtosesti päälle tulee perus BHI lbv-88, BHI Strike vyö ja MULE.
Samalla vaatetuksella.

Riippuu aika pitkälle siitä että miten huominen kauppareissu menee.

Avatar
Mick0
Team member
Viestit:124
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 10:44 pm
Paikkakunta:Turku

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Mick0 » Su Kesä 22, 2008 11:01 pm

Tällä mennään:
Kuva
Katotaan millanen lämpöhalvaus tulee. :D
Katie Couric: I just want to say, I think Navy SEALS rock!
Keep on rockin' in the free world!

Avatar
jojis
Bloody Pirate
Viestit:895
Liittynyt:Pe Helmi 01, 2008 2:54 am
Paikkakunta:Helsinki
Been thanked: 1 time
Viesti:

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja jojis » Su Kesä 22, 2008 11:37 pm

Pari pointtia yleisesti laudankäyttäjille:

- Turha ottaa ketään kirjaimellisesti koska jokainen sana ja lause aukeaa jokaiselle lukijalle eri tavalla.
- Yksittäisestä varusteesta mutuilemalla saa täällä kylmää vettä niskaansa, kyllä joku sen on kokenut tai omistanut.
- Kaikkia liivejä ei voi tuntea jos tykkää keräillä vaikkapa vain Neuvostoliiton tai vain Irakin sodan aikaista krääsää.
- Jos joku pyytää anteeksi, kuuluu sivistyneen ihmisen tapohin antaa anteeksi eikä välttämättä syödä tätä tämän jälkeen hengiltä.
- Fleimaaminen ei koskaan johda siihen että näyttäisi olevan oikeassa, päinvastoin.
- Loukkaantumisesta ei ole iloa kenellekään, sillä tuo vain esiin herkän/heikon nahkansa.
- Viestien editointi vaikeuttaa keskustelua koska ihmisillä on tapana lukea viestit läpi vain kerran.
- Viicii ultimaalisen totuuden jo kertoikin.

Pari pointtia mitkä tuli mieleen keskustelusta:

Suurin kysymys Bergettiin varustautumisessa on se mitä pelissä aikoo tehdä. Käveleekö paljon vai kulkeeko autolla, kulkeeko ryhmänä vai joukkueena vai peräti komppaniana? Onko tukikohdasta poissa tunteja vai koko päivän? Joutuuko perustamaan vaikkapa tähypisteen jonnekin kauas? Onko radisti, ryhmänjohtaja, sinkomies tai pioneeri? Joutuuko taisteluun 50 vai 200 vihollista vastaan?
Berget parhaimmillaan tarjoaa minimissäänkin ärsyttävän paljon tavaraa kantoon.

Näkökulmia on monenlaisia. Bergettiin nimittäin saapuu ihmisiä CIRAS- ja IBA -luotisuojissa ja Kevlar -kypäröissä. Kaikki eivät lähde pelitehokkuus varusteiden päämääränä, vaan kokeilunhalun tai re-enactmentin takia. NATO:a esittävällä osapuolella tulee olemaan sellaisia jotka haluavat kokeilla taistelemista samoissa varusteissa missä oikean NATO:n erikoisjoukot auto-operaatiossa liikkuisivat - hyvin suojattuina. Jotkut saattavat haluta kokeilla samaa SRP:n puolella (osapuoli jolle ainakin kaikki tälle palstalle kirjoittavat tulevat). Itseltä katosi halu ja maku varustautua jonkin esikuvan mukaisesti vihreiden pukujen päälle pakottamiseen.

RRV on harvinaisen monipuolinen liivi. Jos haluaa saa siitä kantolaitteen johon saa lähes yhtä paljon taskuja ja luotisuojaa kuin CIRASiin (selkäpaneelit ja bibit esiin). Jos taas haluaa saa siitä hyvin matalaprofiilisen chestrigin mistä nimikin (recon vest) tulee. RRV on pehmustettu joten se on mukava pitkillä reissuilla, toisin kuin monet muut chestrigit. Mm. SEALit Afganistanissa käyttivät RRV:tä (joskus matalaprofiilisena, joskus suojalevyn kanssa) ja HAWG reppua päivän parin tiedusteluretkillä. Kombinaation pitäisi siis toimia oikein hyvin, ainakin kommandomaisella ruumiinrakenteella ja kunnolla.

Olen kuitenkin omien kokemusten takia itsekin sitä mieltä että kunnon valjaat voittavat pitkässä metsäjuoksussa suurimman osan vaihtoehdoista.
TAC liivi voi parhaimmillaan kuitenkin jakaa painoa yhtä hyvin kuin valjassetti, ja tuntua parhaimmillaan yhtä mukavalta (valmistajilla on eroja), tarjoten samalla vielä lisää taskutilaa. Melkein yhdessäkään korsettiliivissä ei vaan taida olla pehmusteita olkapäille ison lastin varalta mikä pidemmän päälle puuduttaa.
Itse pistäisinkin painojakauman pitkässä matsissa hengittävyydenkin edelle. Jos taas tetsarin tarvitsee olla todella painava, ei IMO mukavaa chestrigiä ole enää helppo löytää. Tietty reput sun muut helpottaa, mutta jotkut eivät sellaista tetsaukseen tahdo missään nimessä.

Mielenkiintoista olisi kuulla tapahtuman jälkeen millaisia kokemuksia omat setit toivat - hyviä ja huonoja puolia.

Avatar
Mick0
Team member
Viestit:124
Liittynyt:La Helmi 02, 2008 10:44 pm
Paikkakunta:Turku

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Mick0 » Su Kesä 22, 2008 11:41 pm

Jojikselta taas hyvää settiä. Toi onkin lopulta helkutin hyvä idea, että kaikki kirjoittais hiukan juttua oman varustuksen hyvistä ja huonoista puolista. Ehkä me kaikki opimme silloin jotain. =)
Katie Couric: I just want to say, I think Navy SEALS rock!
Keep on rockin' in the free world!

Avatar
Iota`
Team member
Viestit:165
Liittynyt:Ma Kesä 16, 2008 6:51 pm
Paikkakunta:Helsinki
Been thanked: 1 time

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Iota` » Pe Kesä 27, 2008 10:45 am

OFFTOPIC: Ylimielisyyttä havaittavissa puolin sekä toisin, mutta muistuttaisin kaikkia osapuolia käyttäytymään muidenkin laudalla kirjoittavien viihtyisyyden takia.
We can't stop here, this is bat country!

Avatar
Windi
Hangman
Viestit:585
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 1:00 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Windi » Ti Heinä 01, 2008 12:26 pm

Noni, Berget 6 takana ja tässä pienet mietteet omista varusteista.

Mukana kulki siis:
Eagle RRV
-TT:n triplalipaspaneeli
-Eaglen Tuplalipastasku
-Eaglen single mag pouch
-MBITR tasku
-Pari pistoolinlipastaskua
-Maxpedition yleistasku
-TT:n pieni radiotasku

Lipastaskut olivat täynnä PTW:n lippaita, molemmissaradiotaskuissa radiot ja pistoolin lipastaskuissa hyttysmyrkkyä. Liivien sisällä kulki vielä veitsi, kartta, pari tussia, jekkulankaa, kompassi ja pari myslipatukkaa. Liivit toimivat mainiosti. Painoa liiveissä oli paljon, koska PTW:n lippaat painavat yli tuplaten mitä esim. G&P:n lippaat painavat. Näin monelle lippaalle ei kertaakaan ollut käyttöä, joten ensi kerralla hieman vähemmän. Tuplalipastaskut ovat luukusta. Kaksi lipasta päälekkäin, niin makaaminen on tuskaa. Nämä asiat laitoin merkille. Muuten liivit toimi hienosti, suuresta painosta huolimatta.

Camelbak HAWG
-Camelbak pullotasku
-IFAK tasku+IFAK

Repussa kulki sisällä hieman naposteltavaa, pipo, huivi, varalasit, vara-akku, muutama lääkintätarvike, lämmin paita, paristoja, vessapaperia, paracordia ja teippiä. Tämän lisäksi 3l vettä. Reppukin painoi kohtalaisesti, mutta ei liikaa. Liivien kanssa toimi hyvin eikä ongelmia ollut. Repun ulkopuolella oli omassa taskussaan Camelbakin pullo jossa oli energiajuomaa aina valmiina, sekä IFAK missä lisää lääkintäkamaa. Reppuratkaisuun ainoa huomautus oli, että Camelbakin pullo repun päällä ei ollut hyvä ratkaisu, pullon kanssa tämä roikkuin liian alhaalla. Camelbakin insinöörit olisivat voineet laittaa pals-lenkkejä myös repun kylkiin jolloin pullon olisi saanu kivasti kompressioremmin alle.

Kokonaisuudessaan varsin toimiva setti. Pienillä muutoksilla päästään jo varsin kiitettävään tasoon.
"Everyone's a pacifist between wars. It's like being a vegetarian between meals."

Avatar
jojis
Bloody Pirate
Viestit:895
Liittynyt:Pe Helmi 01, 2008 2:54 am
Paikkakunta:Helsinki
Been thanked: 1 time
Viesti:

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja jojis » Ti Heinä 01, 2008 2:52 pm

Ite päätin sitten kokeilla tällaista molle-kasaa:

- PPM Patroller varustettuna hydrotaskulla ja LBT:n olkapehmusteilla

Vasen puoli:
- Lipastasku kahdelle lippaalle
- Shingle jonka päällä sivuttainen utility
- M60 tasku

Oikea puoli:
- Lipastasku neljälle lippaalle
- Pysty utility
- M60 tasku

Housun vyöllä oli puukko, yleistyökalu, lääkintätarpeet ja hyttysmyrkky. Housuissa kompassi, pipo ja naamiohuivi. Takissa arvoesineet ja raatorätti. Tetsarin ja takin väliin tungin karttalaukun joka roikkui paracordilla kaulan ympäri.

Tetsarissa shinglen kolmeen lipaslokeroon sujahtivat molemmat radiot ja pokkarikamera sopivasti. Valitettavasti liian lyhyen antennin takia radio piti nostaa olkapäälle missä se pysyi klipsinsä ja kuminauhojen avulla kiinni. Shinglen käytön jälkeen olen alkanut tosissaan miettimään sisäänrakennetuilla lipastaskuilla varustettua kantolaitetta, käyttöä kun keksii kaikelle muullekin kuin lippaille.
Pysty utility tai ns. Eagle Medic tasku teki tepposet ja aukeni juoksussa kun pidin molempia vetoketjun vetäjiä taskun päällä. Opin sitten pitämään niitä mahdollisimman alas vedettyinä.
M60 taskut sopivat sekä juomapullojen, ammusten ja lisälippaiden kantamiseen.

Tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta kun käytin koko Patrolleria vaikka olen sen jo kuukausia omistanut, tällöin ideana oli luoda uber-kantolaite joka olisi vieläkin mukavampi kuin RRV johon olin kovasti mieltynyt. Pitkämittaisen yhden kokemuksen perusteella Ihan hyvä perusalusta, todella iso ja ulottuu melkein ruumiini ympäri jolloin painoa sai jaettua mukavasti ja taskutilaa riittää. Aukeaa edestä mikä oli minulle tärkeää näin pitkässä sketsissä. Olkapehmusteiden kanssa lyö vertoja helposti mille tahansa molle-alustalle ja selässä on valmiiksi jo H-remmitys.

Tosin tällä kertaa tuli huomattua että öille laitettu pakollinen tauko ja pelissä ollut suht minimaalinen määrä äksöniä saivat jättämään juomapullot ja ammuksilla sekä miinoilla lastatun claymorelaukun pois. Ja kun yhtenä iltana oli aikarajojen takia jäljellä noin 1,5 tuntiin ahdettu tehtävä lähdin siihen huvikseni vain pelkällä claymorelaukulla täynnä lippaita, rynkyllä, naamiohuivilla ja perusvaatetuksella. Tällä tosiaan pärjää ihan hyvin kunhan tiedossa ei ole mikään ihmeempi homma jonka loppumisesta ei ole tietoa, kaiken kaikkiaan näin kevyellä setillä on varsin hauska kulkea kuten Sfll sanoi. Lähinnä radiot headsetteineen, jotkut pikkuesineet ja tetsariin integroitu juomarakko pakottivat turvautumaan isompaan kantolaitteeseen pitemmillä tehtävillä.

Avatar
Windi
Hangman
Viestit:585
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 1:00 am
Paikkakunta:Turku
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Windi » Ti Heinä 01, 2008 5:15 pm

Niino, itse olin tyytyväinen että HAWG oli mukana. 5h istuskelua mettässä ilman naposteltavaa ja juomista olis ollu fail. Ja vielä kun olimme yöllä siellä, tuli lämmin paita tarpeeseen. Lippaita olisi tosiaan riittänyt kannossa se 4kpl, mut eipä tätä voinut tietää etukäteen mitenkään.
"Everyone's a pacifist between wars. It's like being a vegetarian between meals."

Avatar
lisko
Green
Viestit:84
Liittynyt:Su Helmi 24, 2008 9:35 pm
Paikkakunta:Raisio

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja lisko » Ti Heinä 01, 2008 6:00 pm

Oma settini oli seuraavanlainen:

BHI "LBV-88" jossa vyönä toimi BHI:n STRIKE padded belt ja selässä MULE

Liiveissä oli kannossa 4 lipasta (syynä nopea lataus ja mukavuus maatessa, turhan tiukkia kahdella lippaalla) ja olkapäällä tt:n radiotasku pmr:llä. Kranaatti taskuissa oli pieni rulla jesaria ja raatoliina.

Vyöllä oli:
2 SDS kahden m16 lippaan lipastaskua
Rollypolly
Maxpedition monkey admin tasku
buttback

Monkey admin taskussa oli vara-akku, monitoimityökalu ja lamppu, kaikki nopeasti saatavilla. Perslaukussa oli lämmin fleece iltoja varten.

MULE:ssa oli EA pakkaus, latausvälineet, paracordia, arvotavarat ja pientä naposteltavaa. Mule:ssa oli kiinni TT:n 75 kovatasku jossa oli kännykkä.


Setti oli kaikinpuolin mukava ja tarpeeksi jämäkkä. Setti olisi ollut mukavampi pelkillä "henkseleillä" ja vyöllä, mutta kun tällä hetkellä kaapista ei löydy "henkseleitä", niin lbv ajoi asiansa. Vyöllä oli kuitenkin tilaa vielä parille lipastaskulle. Vaikka "88":ssa ei olekaan verkkorakennetta, en itse ainakaan huomannut niiden ahdistavan kuumina päivinä. Paksut olkaimet olivat plussaa kun vyön, liivien ja mulen paino eivät päässeet rasittamaan olkapäitä. Tähän auttaa myös vaatteet joissa ei ole saumoja olkapäitten kohdalla. Tavallisella BDU/TRU/ACU takilla pelatessa olkapäät kipeytyvät saumojen hinkaamisesta jo muutamassa tunnissa.
Seuraavaa bergettiä varten täytyy hommata kantolaite johon löytyy yhteensopiva päiväreppu. Nyt remmejä meni päällekkäin siellä ja täällä. Hyvänä puolena mulessa oli kuitenkin se että latausvälineet ja pikkupurtavan sai käsille ilman että muita tetsareita olisi tarvinnut riisua. Tämähän ei ole mahdollista esim PC:llä johon on kiinnitetty MAP.

Mutta pelitehokkuus oli kohdillaan, eli voin suositella muille myös samanlaista ratkaisua pitempiin peleihin.
SiRad ... .. ... ... .. ._. ._ _.. .. ... _ ..

Avatar
jojis
Bloody Pirate
Viestit:895
Liittynyt:Pe Helmi 01, 2008 2:54 am
Paikkakunta:Helsinki
Been thanked: 1 time
Viesti:

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja jojis » Ke Heinä 02, 2008 1:03 pm

Camelbakin pikkurepuissa on kyllä niin ohuet olkaimet ettei taida tulla perän tielle, pitäisi varmaan koeajaa oikein kunnolla ja täydellä lastilla itsekin tuommoinen kun noin kovasti kehutte. Olen samaa mieltä siitä että MAP olisi ollut aika ärsyttävä, tosin tuskin paljoa ärsyttävämpi kuin buttpack, molempien kanssa kun tetsari pitää riisua. Meidän joukkueessa yhdessä toisessa ryhmässä äijällä oli MAP kiinni peruskorsetin selässä, mikä yllätti koska tällainen idea ei koskaan ollut käynyt omassa mielessä.

Bullit|
Green
Viestit:45
Liittynyt:Pe Maalis 21, 2008 3:05 pm
Paikkakunta:Jyväskylä

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Bullit| » Ti Heinä 08, 2008 11:14 am

MULE:n olkaimet eivät ole itselläni koskaan tulleet minkään tielle/ haitanneet mitään tms. peleissä. MULE on siitä näppärä pikkureppu, että siellä tulee (ehkä jo tilanpuutteen takia) kannettua ainoastaan välttämätöntä tavaraa ja oikeasti turhat jäävät pois. Parit pidemmät pelit olen omallani pelannut ja täysin tyytyväinen olen ollut. ;)

Avatar
Iota`
Team member
Viestit:165
Liittynyt:Ma Kesä 16, 2008 6:51 pm
Paikkakunta:Helsinki
Been thanked: 1 time

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Iota` » Su Kesä 07, 2009 4:00 pm

Noniin, Berget 7 lähestyy ja ensikertalaisena ajattelin lähteä kyselemään sitten viime vuosien kävijöiltä kokemuksia.

Vara-ase:
Korkean viritystason aseen omistavat, oliko teillä mukana kentällä vara-ase? Pistooli tai konepistooli? Tuliko pelissä yhtäkään tilannetta, jossa asetta oisi tarvinnut välttämättä? Itse olen lähdössä tämän vuoden kamppailuun puoliautomaattisella sähköpyssyllä, jonka ampumaetäisyydet ohjaisivat kantamaan vara-asetta kentällä, mutta se voi olla aivan turhaa painoa pitkässä pelissä, mikä taas voi vituttaa tarpeettomasti.

Vara-akku:
Tuliko vara-akulle tarvetta? Pystyikö akkuja lataamaan tukikohdassa tarpeen mukaan?

A-tarvike:
Kuinka paljon muovikuolemaa tuli kyljettyä koko pelin aikana? Oliko liikaa lippaita mukana?

Lopuksi tietenkin katsaus varustekokoonpanoihin, eli millä menossa tänä vuonna ja miksi?

Oma setti koostuu yleisesti hyväksi mainostetusta RRV:stä kevyellä kokoonpanolla, selässä juomareppu, mahdollisesti duty beltissä pistooli, lippaat sekä dumppi.
We can't stop here, this is bat country!

Avatar
jojis
Bloody Pirate
Viestit:895
Liittynyt:Pe Helmi 01, 2008 2:54 am
Paikkakunta:Helsinki
Been thanked: 1 time
Viesti:

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja jojis » Su Kesä 07, 2009 7:08 pm

Varustaudu niin että sinulla on riittävästi akkuja ja ammuksia, akkuja ei mitä luultavimmin pysty lataamaan. 4000bb riittää varmasti muilla kuin konekivääreillä, tarkkuuskivääreillä tuskin tuhatta menee.
Vara-aseet on turhia ellei oikeasti pelkää pääaseen hajoamista tai toimii varoetäisyyksien mukaan. Kahden reissun jälkeen lopputuloksena on että kaksi kertaa olisi tarvittu kentällä mitä tahansa vara-asetta. Sikäli olisi kätevää että edes joku ryhmästä kantaisi esimerkiksi pistoolia mukana.

Oma varustus tällä kertaa rakentuu myös RRV:n ympärille. Hankin siihen 2 triplashingleä muiden taskujen alle. Näihin mukavasti sujahtavat 2 radiopuhelinta ja pokkarikamera sekä 3 varalipasta. Muita taskuja ovat 1 sivuttain utility välipaloille ja työkaluille, 3 lipastaskua, 2 pistoolinlipastaskua yleistyökalulle ja laturille, M60-tasku roinalle, vesiputelitasku vedelle ja puukko. Lisäksi selkään juomarakko jonka sivuun sadetakki.
Kartat ja kompassi erilliseen kaulasta roikkuvaan karttalaukkuun jonka tungen tetsarin alle.
Vaatteiden taskuihin pipo, taittoveitsi, hyttysmyrkky, varakartta, lääkintämatskua, raatorätti. Kaulan ympärille naamiohuivi.

Pitää tuo Nalgenen korkki vielä maalata ruskeaksi. Käytännössä tuon kk-taskun tilalla voisi olla joku roimasti pienempikin, toisaalta jos oikeasti tarvitsee niin tuohon saa sen 5-6 lisälipasta.
Kuva

Avatar
Roska
Green
Viestit:55
Liittynyt:La Huhti 19, 2008 8:48 am

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Roska » To Kesä 18, 2009 2:40 pm

Näin hieman ohi, tämän vuoden bergetissä meikäläisellä kulkee ALICE-valjaat ja siinä kasa erilaisia taskuja + chicom chestrig lippaille. Haen tässä tällaista banaanivaltio-settiä joka kuitenkin toimii, joten jätin mollemolle-repun pois (ja samalla juomarakon, nyyh T_T saa nähä miten selviän ilman :D). Buttpackissa kulkee tarvittava, viime kerralla oli liikaa tavaraa kannossa (valjaat + reppu, lopulta sijoitin valjaiden taskut repun vyötäröremmiin).

Avatar
jojis
Bloody Pirate
Viestit:895
Liittynyt:Pe Helmi 01, 2008 2:54 am
Paikkakunta:Helsinki
Been thanked: 1 time
Viesti:

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja jojis » To Kesä 18, 2009 7:17 pm

Itse pidän Bergettiä haasteena niille varusteille joihin olen panostanut ja sille olenko niitä oppinut käyttämään, eli se on minulle kaikkea muuta kuin fiilistelypeli, vaikka tämä voikin olla sinänsä surullista. Täytyy myöntää että jos ei tuota rahaa olisi varusteisiin niin paljoa palanut käyttäisin mielelläni jotain simppelimpää. :roll:

czone
Viestit:7
Liittynyt:Ma Tammi 26, 2009 1:00 am
Paikkakunta:Rovaniemi

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja czone » Ma Elo 10, 2009 12:37 am

Ensi vuonna olisi tarkoitus lähteä itsekin Bergetiin pelaamaan ja mietin tässä rähinäreppua. Kantolaitteena toimii molle chestrigi jossa kannettaan kymmenkunta lipasta. Vyölle laitetaan dumppitasku.

Pitäisi olla pieni yhden päivän ryhdikäs reppu (ei mikään älytön pallero siis) jonka saa kätevästi kiristettyä tiukemmaksi jos tarve vaatii. Muutama tasku pikkuroinan selkeälle erottelulle tai verkkotaskut repun sisäpuolella on toinen hyvä tapa järjestää kapetta. Molle ominaisuudet ei ole pakollisia repussa.

Reppuun pitäisi mahtua kolmen litran Camelbak , 2 vara-akkua,kuulapussi,lipaslaturi kovassa kotelossa,laastareita/jonkusortin pieni ea-pakkaus,monitoimityökalu,kuivat vaihtosukat,hyönteismyrkky ja puhelin omassa kovassa kotelossaan. Lisäravinne- ja myslipatukoita unohtamatta. Sadeviitta myös.

Pakin ajattelin jättää baseen ja syödä ruokaa sitten ajan kanssa kunnolla.

Ajattelin Condorin medium assault packia, mutta Sourcen Assault on myös käynyt mielessä. (Onko Condor vain kopioinut Maxpeditionin Condor II repun?)
Olen Sourcen repun nähnyt vuorokauden kestävässä milsim light- pelissä ja respalta sai täydentää itseään tarpeen mukaan. Myös Sourcen Combat on käynyt mielessä, sekä bundeswehrn pieni oliivi päiväreppu.
BW repussa Camelbak makuualustan paikalle, suoraan selkää vasten. Taskuja repussa on mukavasti joten lajittelu onnistuisi.

Ehdotuksia ja omia kommentteja. Kertokaa mitä reppuja olette itse käyttäneet.
"Onko sulla ketsuppia?"

Avatar
Ärrä
Team member
Viestit:117
Liittynyt:Pe Tammi 02, 2009 7:48 pm
Paikkakunta:Mikkeli

Re: Berget 6

Viesti Kirjoittaja Ärrä » Ma Elo 10, 2009 10:25 am

Condorin assault pack voisi tosiaan olla hyvä vaihtoehto, tänne on tulossa se jonkun ajan sisällä niin voin jotain pientä kommenttia laittaa jos haluat. Tuota Sourcen reppua muistaakseni kehuttiin softaajassa joskus todella mukavaksi, ja muutenkin hyväksi repuksi, eli: http://bottomline2000.com/images/produc ... ult10l.jpg Tämä.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa