Photoshoot

Ideointia yhteisistä hetkistä
kutter
FNG
Viestit:22
Liittynyt:Ti Elo 18, 2009 9:54 pm
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:
Photoshoot

Viesti Kirjoittaja kutter » To Syys 17, 2009 8:25 am

HOX! Alustavasti pääkuvaajana kafee, laatujälkeä tulossa siis. Otan vielä pari kuvaajaa mahdollisuuksien mukaan lisää.

US Army photoshoot 25th Infantry Division "Tropic Lightning" 2008
Ajankohta: 10.10.2009
Osallistujalistaa:
kutter
Frenzy
Samppa (?)
Naukkiz (?)
Black Knight (?)
Nappa (?)
Sgt. Wulf (?)

Tuli noissa muissa langoissa puhuttua, että voisi yrittää järjestää pienen tai vähän isommankin kuvaussession halukkaille. Ensisijaisesti aiheena voisi olla uu es armi perusjampat ~nykyhetkellä, mutta miksei samaan sessioon voisi ujuttaa muitakin ryhmiä. Käytännön syistä yritetään kuvauspaikka saada pk-seudulta, tosin ehdotuksia otetaan vastaan ja kunnon lokaatio menee matkan edelle.

Lupaan itse järjestää ammattitaitoisen/set kuvaajat tarvikkeineen ja hoitaa käytännön järjestelyitä. Nyt saa jokainen auttaa mm. tarinan ja paikan yms. keksimisessä. Juonellinen reportaasi voisi olla ihan kova sana. Voin myös yrittää suostutella noita digitaiteen ammattilaisia jos saatais vähän videoo efekteineen. =)

Lupasin pistää tän aiheen tulille ja täs olis. Paljon on suunniteltavaa vielä, mut jatketaan siitä ja toivottavasti saadaan (vielä tämän vuoden aikana) kunnon materiaalia aikaiseksi.


T. Samu
Viimeksi muokannut kutter, Ke Syys 30, 2009 10:57 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Mythoz
Team member
Viestit:111
Liittynyt:Ma Loka 20, 2008 11:39 am
Paikkakunta:Espoo

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Mythoz » To Syys 17, 2009 11:53 am

ARMY:n ja USMC:n joint harjottelu? ACU ja WL MCCUU ? ;)
Älä huuvva!

kutter
FNG
Viestit:22
Liittynyt:Ti Elo 18, 2009 9:54 pm
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja kutter » To Syys 17, 2009 12:02 pm

Mythoz kirjoitti:ARMY:n ja USMC:n joint harjottelu? ACU ja WL MCCUU ? ;)
Esim. Sitten vaan kirjotteleen ohjelmaa yms. ;)

Avatar
mysli
Leijonamieli
Viestit:476
Liittynyt:Ma Maalis 10, 2008 3:29 pm
Paikkakunta:Helsinki
Has thanked: 11 times
Been thanked: 4 times

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja mysli » To Syys 17, 2009 12:03 pm

Ilmainen t-paita sille joka ajaa yli 300km tähän sessioon :lol:
optactical kirjoitti: Or it's a SEAL... in which case it's perfectly fucked up
You ever shot a machine gun on peyote?

Avatar
Setekh
TOUCHDOWN MOTHERFOCKAAAS!!!
Viestit:191
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 12:21 am
Paikkakunta:Espoo

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Setekh » To Syys 17, 2009 2:23 pm

Mä oon aina haaveillu kunnollisista harjotuskuvista, nyt ku on paskat säätki ni ois iha täydellistä. Läjä jannui maastohousut, maiharit ja t-paidat päällä juoksee ja punnertelee jollai mutasella ja sateisella pellolla <3.

Avatar
Sgt.Wulf
Veteraani
Viestit:343
Liittynyt:Su Heinä 13, 2008 6:48 pm
Paikkakunta:Charleston, South Carolina
Been thanked: 83 times

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Sgt.Wulf » To Syys 17, 2009 3:06 pm

Ois mageet, kyl me tultais.

Avatar
Frenzy
Green
Viestit:79
Liittynyt:Su Huhti 06, 2008 12:52 am
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Frenzy » To Syys 17, 2009 4:07 pm

Siistiä et viimein saadaan projektisuunnittelu pystyyn. Itse olen kyllä ihan satasella mukana mikäli vain suinkin aikataulu järjestyy ja tapahtumapaikka on pääkaupunkiseudulla siten, että sinne on mahdollisuudet saapua Rovaniemeltä Helsinkiin matkustettuaan ilman omaa ajoneuvoa. Luonnollisesti myös ideoinnissa messissä.

Varmaan tärkein yhteinen päätös on teema ja varusterajoitukset. Jos varustukset ovat kuin eri aikakausilta, ei hyvännäköistä yleisilmettä saa aikaiseksi vaikka kokonaisuudet olisivat yksilöinä loistavia. Pitäisikin varmaan sopia linjaukset viime vuosien aikaiseen ACU-settiin, jota porukalta tuntuu löytyvän. Lisäksi erikoisempien yksityiskohtien kuten omakustanteisten/erityisten taskujen ja vaikkapa suojaliivin lisäpalojen (lähinnä DAPS) suhteen kannattaisi tehdä yhteiset guidelinet.

Vaikka bootcamp-idis ois varmasti omalaatuinen, kannattaisin silti taisteluvarustusta. Yhteistyöajatuksia ja kuvauksien mahdollisia muita ryhmittymiä koskien en osaa sanoa vielä mitään. Ehkä puhtaat ACU-kuvaukset voisivat olla paikallaan, Merijalkaväkeähän (always capitalized) ikuistettiin jo kesällä.

Omia varovaisia ehdotelmia alustavasti kritisoitavaksi ja puitavaksi
- US Army ACU infantry, joko tietyllä divisioonalla tai ilman. Joukko-osastomerkit joko kaikille tai ei kellekään, linjaus myös kansallistunnusten väreissä?
- ACU/MJK/musta-väriteema, WL, CB ja vaikka OD:kin jäis selvästi vähemmälle -> moderni, tyylikäs ja kuvauksellinen lookki. Khakeilla taskuilla tai yksityiskohdissa voitas tuoda spesiaalimpaa ilmettä sinne tänne mielenkiintoisiksi yksityiskohdiksi.
- Roolitus, koottaisiin vaikka kaksi ryhmää/partioita johtajineen ja mahdollisine spesialisteineen.
- Kuinka tarkaksi tehdään linjaus? Esimerkiksi eri valmistajien kuviot eivät asianmukaisen pölyisinä juuri silmiä kirvele, mutta esimerkiksi PASGT uudempien kypärien seassa tulee kyllä huomatuksi. Mielestäni Geardoluolassa näkyneissä Army-seteissä on ollut kuitenkin asenne ja detailit kohdallaan.
- Kuvauspaikan valinta huolella. Mikään ei pilaa hienoa, autenttista tunnelmaa kuin vääränlainen kasvillisuus tai muut häiritsevät yksityiskohdat taustalla. Pelkästään jo kuvakulmia ja rajauksia ajatellen saa vältettyä paljon silmään pistäviä tekijöitä.

Yksi ehdotus teemalle voisi olla lehti/uutisartikkeli sovitusta tilanteesta. Reilusti newsreport-tyylisiä yleiskuvia vaikka kuvateksteineen, ehkä lyhyt haastattely tausta-ajatusta buustaamaan. Toimintaa ja kuvauksellisia tilanteita. Dramatiikkaa ja urotekoja.

Olin täpinöissäni jo heti kun kutter heitti ilmoille ajatuksen projektista, toivottavasti saadaan systeemi pelittämään ja vapaata intistä järjestyy sovittuun ajankohtaan. Ainakin lokakuun alussa ensimmäiset viikoloput olis omalla kohdalla mahdollisia (ajankohtaehdotus?).

Jatketaan astialla!

Cheers,
-Frenzy
What are the two things that fall from the sky?
Manna from heaven and the Airborne Rangers.

kutter
FNG
Viestit:22
Liittynyt:Ti Elo 18, 2009 9:54 pm
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja kutter » To Syys 17, 2009 6:57 pm

Eli alustavat päivät joko 3-4.10 tai 10-11.10. Halukkaat voisivat ilmaista kiinnostuksensa ja kumpi viikonloppu sopisi paremmin.

Joo, yhtenäisyys on kova sana. Pasgteja tai muita epäkohtia ei hyväksytä, mutta non-issugekamaa päästetään läpi kunhan näyttää kivalta. ;) Kuvauspaikasta kans hyviä ideoita, ite en kauheen kauaa oo pk-seudulla asunut enkä osaa täältä nimetä mitään järkevää. Yks hylätty rakennustyömaa tuol jossain Kirkkonummella näytti kivalta, soraa, hiekkaa, puolivalmiita betonirunkoja yms paskaa, vähän sellanen lähi-itä fiilis. Etin kuvia siit ja katon muistinko oikein.

Lehtiartikkeli tms. on jees, mut se olis kiva tehdä niinpäi et jampat tietää tehtävänsä ja tekee sitä ja sit joku ns. oikeesti haastattelee tms. Tähän vois melkei kysyä jotain reportterinalkua jos haluis tulla kuvaajan matkaan. =)

Avatar
Frenzy
Green
Viestit:79
Liittynyt:Su Huhti 06, 2008 12:52 am
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Frenzy » To Syys 17, 2009 7:17 pm

Kuulostaa hyvältä. Tietty kasvillisuutta ja muuta voi editoidakin myöhemmin pois taustalta, hyvää kuvauspaikkaa ei kannata jättää käyttämättä vaikka metsän keskellä olisikin?

Hyvän maun rajoissa totta kai persoonalliset yksityiskohdat messiin. Itse ajattelin ottaa juuri pari erikoisempaa khaki-taskua IBAan mut vetää muuten pitkälti perinteisellä Grunt-linjalla. Periaatteessa olisi mahdollisuus vetää ryhmänjohtajaroolia kun setti on aika pitkällä. Aseena M4 perusseteillä ja silleen, kitlisteja varmaan jaetaan myöhemmässä vaiheessa tarkemmin. Mietteet myös lehtiartikkelista osui nappiin, siisteintähän ois jos saatais luotua tilanne missä suoritettais tehtävää ja kuvaajat sekä reportteri tekisivät jutun ja kuvat lennosta toiminnan aikana. :o Pitäisi vain kehitellä raamit tilanteelle, ideoita?

Jos funtsitaan tarkemmin divisioonaa, vois 101st Airborne antaa mahdollisuuden juuri vähän erikoisempiin yksityiskohtiin. Oma mielipide kuitenkin on että pidetään aseet maalaamattomina ja erikoisuudet nimenomaan pieninä bongattavina detaileina, tavan jalkaväki olisi esikuvana.

Cheers,
-Frenzy
What are the two things that fall from the sky?
Manna from heaven and the Airborne Rangers.

Avatar
Frenzy
Green
Viestit:79
Liittynyt:Su Huhti 06, 2008 12:52 am
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Frenzy » Ti Syys 22, 2009 7:08 pm

Kutter, onko kuvausmestasta tai kuvaajista kuulunut uutta?

Mikäli mahdollisuus parin viikon päästä kuvailuun halutaan pitää voimassa, olis varmaan fiksua luoda lukkoon hiljalleen teema ja miljöö. Porukka voi sitten suunnitella settejään ja sovittaa aikatauluja kohdilleen. Yhteenvedän vielä omia mietteitä, palaute ois jees.

Teema: US Army Infantry (ei tiettyä divisioonaa, mutta perushengessä. 25th, 3rd, 4th jne hyviä esimerkkejä.)
Ajankohta: Nykyhetki, ACUa foliagein ja hillityin khakein yksityiskohdin. Oliivi, WL, jne taakse jäänyttä aikaa. Pidetään setit viime vuosien akselilla, siirtymävaiheille sitten vaikka oma shootti.
Esimerkkivarustus: MICH yksityiskohdilla, ACU OTV sopivalla taskuvalikoimalla, ACU, aavikkokengät, jonkinlainen juomareppu tai muu hydraatiolähde, hansikkaat, valinnainen reisi/vyövarustus, muita suojia kuten asianmukaiset suojalasit tai polvisuojat. Luonnollisesti käytössä olevia malleja.
Aseistuksesta tuskin tarvitsee sanoa mitään, maalatut aseet ovat kuitenkin perusjalkaväellä sen verran harvinaisia, että pitäydytään ainakin suurimmaksi osaksi mustissa kivääreissä.

Tehtävänä voisi olla esimerkiksi jokin kapinallistukikohdan vyörytys, mikäli kuvauspaikka tilanteen sallii. Hyökkäyksessä saa kuitenkin niin monenlaista toimintakuvaa että kamppeet pääsevät esille ja oikeuksiinsa monipuolisella tavalla. Toisaalta teema voisi olla myös partiointia tai kohteen tarkastamista varuillaan.

Jengi vois ilmoittautuessaan postailla vähän aiottuja kitlisteja, niin voidaan kommentoida ja ehkä yhdenmukaistaa kamppeita porukalla. Laitan omia juttuja tässä kun saan suunniteltua. Editoin alle myöhemmin pari referenssikuvaa silmänruoaksi ja inspiraation lähteiksi. Itsellä miellyttää kovasti silmää puhdas ACU pienillä khaki yksityiskohdilla siellä täällä. Niinku sanoin aiemmin, setistä huokuu sellanen moderni hispeed fiilis. :D

Kuva

Kuva

Cheers,
-Frenzy
Viimeksi muokannut Frenzy, To Syys 24, 2009 1:13 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
What are the two things that fall from the sky?
Manna from heaven and the Airborne Rangers.

kutter
FNG
Viestit:22
Liittynyt:Ti Elo 18, 2009 9:54 pm
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja kutter » Ti Syys 22, 2009 7:32 pm

Ei ole vielä paikkaa löytynyt, selvittelen kuvaajia juuri tässä. Tietääkö kukaan vieläkö esim. kalkkipetteriä on mahdollisuus saada käyttöön? Tilaa ainakin olis riittämiin.

Nyt kaivattaisiin enemmänkin niitä ilmoittautumisia, vaikka pienelläkin porukalla voidaan tietty järkätä olisi mageempaa saada se isompi porukka. ;) Autolliset vois myös ilmottautua, saatais jotai kimppakyytejä itse alueelle sitten.

Naukkiz
Viestit:5
Liittynyt:Ti Maalis 24, 2009 4:18 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Naukkiz » To Syys 24, 2009 7:09 pm

Voiko DM:illä olla maalatut tygit?

Avatar
Frenzy
Green
Viestit:79
Liittynyt:Su Huhti 06, 2008 12:52 am
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Frenzy » To Syys 24, 2009 10:05 pm

Naukkiz kirjoitti:Voiko DM:illä olla maalatut tygit?
Mun mielestä vakuuttavan varustekokonaisuuden yhteydessä ehdottomasti. Mitä erikoista olis tulossa?

Kyllä ketjuun voinee ilmoittautua vaikka kyyti ei olisi varmakaan, porukallahan noita voi funtsia ja koettaa sopia vaikka kimppakyydeistä. Itsekin ilmoittaudun kyytiä tarvitsevaksi Helsingin alueelta.

Cheers,
-Frenzy
What are the two things that fall from the sky?
Manna from heaven and the Airborne Rangers.

Avatar
Samp_sa
Viestit:7
Liittynyt:Pe Elo 29, 2008 11:29 am

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Samp_sa » Ti Syys 29, 2009 1:36 pm

Joojoo, kehissä ollaan!
Ainoo problemo on maalattu soltti, mutta sekin pulma ratkeaa asetonilla jos vain raaskin kauniin maalipinnan pyyhkiä pois :cry:
Kaikki vaadittava varustepuolelta löytyy ja vähän enemmänkin.
Vielä on hakusessa nuo kylkitaskut sapeille,tois sellasta mukavan modernia lookkia.
Mutta laittelen kitlistiä sitten myöhemmin kun on kuvauspaikka, tarkempi teema ja roolitus selvillä.

Naukkiz
Viestit:5
Liittynyt:Ti Maalis 24, 2009 4:18 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Naukkiz » Ti Syys 29, 2009 1:59 pm

Ok. No sit mukana ollaa.

Avatar
Nappa
Green
Viestit:82
Liittynyt:Ti Helmi 26, 2008 1:58 am

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Nappa » Ti Syys 29, 2009 9:05 pm

Jos saan ehdottaa jotain kuvauspaikkaa, vanha kunnon Decon varmaan ajaisi asiansa näiden shoottien järjestämisessä?
Ja tämä siis oli vain ehdotus. ;)
Itselläni olisi kanssa kiinnostusta näihin, oma ACU setti alkaa olemaan pikkuhiljaa finito.
"Kun on pohjalla näin, suunta ainoa on alaspäin."

Avatar
Black Knight
Veteraani
Viestit:290
Liittynyt:Pe Loka 03, 2008 7:12 am
Paikkakunta:Raisio

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Black Knight » Ke Syys 30, 2009 7:06 am

Mä voisin kanssa koettaa vääntäytyä paikalle, mikäli ajankohta vain osoittautuu sopivaksi.
Cortana: "You got an escape plan?"
Master Chief: "I thought I'd try shooting my way out."

Avatar
Sgt.Wulf
Veteraani
Viestit:343
Liittynyt:Su Heinä 13, 2008 6:48 pm
Paikkakunta:Charleston, South Carolina
Been thanked: 83 times

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Sgt.Wulf » Ke Syys 30, 2009 9:52 am

Vähän pidemmälle vois kyllä lykätä tätä, onnistuis paremmin monelle.

Avatar
Frenzy
Green
Viestit:79
Liittynyt:Su Huhti 06, 2008 12:52 am
Paikkakunta:Helsinki
Viesti:

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Frenzy » Ke Syys 30, 2009 10:04 am

Nonii homma alkaa hiljalleen rullata. Yhteenvedän alustavasti, kutter voi vaikka halutessaan editoida aloitusviestiin. Varmistelkaa vielä ja postailkaa ideoita kuvauspaikasta ja muusta, sekä omia kitlisteja tsiigailtavaksi. Nyt jos melko lyhyellä aikavälillä halutaan järjestää, on porukan hyvä osallistua aktiivisesti. Mulla henkilökohtaisesti pääsy Helsinkiin voi myöhemmin olla melkoista arpapeliä.

US Army photoshoot 25th Infantry Division "Tropic Lightning" 2008
Ajankohta: Alustavasti 10.10.2009, kommentteja?
Osallistujalistaa:
kutter
Frenzy
Samppa (?)
Naukkiz (?)
Black Knight (?)
Nappa (?)
Sgt. Wulf & co. (?)

Cheers,
-Frenzy
What are the two things that fall from the sky?
Manna from heaven and the Airborne Rangers.

Avatar
Sgt.Wulf
Veteraani
Viestit:343
Liittynyt:Su Heinä 13, 2008 6:48 pm
Paikkakunta:Charleston, South Carolina
Been thanked: 83 times

Re: Photoshoot

Viesti Kirjoittaja Sgt.Wulf » Ke Syys 30, 2009 10:13 am

Sillee, samppis ja naukkarinen on vähän niinkuin sitä "mun possea", eli jos listaat ne erikseen, on mun companya paljon vähemmän.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa