FOORUMIN PELISÄÄNNÖT (7/2017)

Lue miten käyttäytyä ja miten luoda viestejä
GeardoAdmin
Site Admin
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Helmi 01, 2008 2:45 am
Been thanked: 7 times

FOORUMIN PELISÄÄNNÖT (7/2017)

Viesti Kirjoittaja GeardoAdmin » La Helmi 02, 2008 1:34 pm

Mistä on kyse?

Geardoluolan foorumi on tarkoitettu sekä keskusteluun varusteista, että autenttisista varustekokonaisuuksista/impressioista kiinnostuneiden info- ja esittelypaikaksi. Laudalla on erilliset osiot varustekeskusteluun, impressiokeskusteluun, kuvien postaamiseen jne.

Geardoluola on perustettu jotta suomalaiset varusteintoilijat saisivat yhtenäisen laudan jolla vaihtaa mielipiteitä ja keskustella ideoista, varustekokonaisuuksista, valmistajista, kaupoista, kimppatilauksista, real-deal yksiköistä, fiilistelystä, tapahtumaehdotuksista yms.

Huom! Sinun täytyy rekisteröityä laudan käyttäjäksi jotta näet kaikki alueet.

Foorumin yleiset säännöt

Laudalle rekisteröitymistä harkitsevan kannattaa ottaa huomioon seuraavaa:

- Uutena käyttäjänä muistathan kirjoittaa lyhyt esittely itsestäsi "Esittele itsesi" -ketjuun ennen muuta postaamista. Ilman tätä toimintoa et voi kirjoittaa muille alueille.
- Laudalla tulee käyttäytyä kypsästi, kohteliaasti sekä kunnioittavasti muita jäseniä kohtaan.
- Jokaisella rekisteröityneellä käyttäjällä on oikeus omaan mielipiteeseen ja sen julkituomista kannatetaan.
- Rakentava palaute ja kommentointi toisten varusteista on toivottavaa, mutta mielipiteet ja kommentit tulee esittää tavalla joka ei loukkaa kohdehenkilöä.
- Perustele viestisi. Jos väität jotain, anna väitteellesi myös perusteet.
- Kun saat palautetta, oli se sitten kuinka rajua, älä loukkaannu siitä. Jos esittelet jotain varaudu saamaan palautetta.
- Moderaattorit tulevat puuttumaan häiriökäyttäytymiseen herkemmin kuin esim. geneerisillä airsoft-laudoilla. Tarvittaessa voit käyttää viestin ilmianto ominaisuutta, johon voit lisätä perustelut miksi viesti ei ole sopiva laudalle.
- Keskustelulauta ei ole airsoftmekaniikkaa, -taktiikkaa tai -termistöä varten. Jos haluat tietää jotain airsoftaseisiin liittyvää, kysy se muualla.
- Varusteiden ja varsinkin impressiokeskustelujen kohdalla saatat kohdata aikamoista pilkunviilausta ja tällaista tiedonjakoa otetaan innolla myös vastaan. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla kaikkitietävä keskustellaksesi geardoluolassa.
- Kirjoita viestisi kieliopillisesti oikein (isot alkukirjaimet, pisteet, kappalevälit jne.) jotta jokaisen lukijan elämä helpottuisi.
- Ennen kuin kysyt jotain pyri etsimään foorumilta vastausta kysymykseesi, on hyvin mahdollista että kysymyksesi on esitetty jo aiemmin jonkun muun puolesta.

Tapahtumat

Täällä voit ehdottaa, suunnitella ja keskustella yhteisistä kuvauksista, peleistä yms.

Raamattu

Raamatun alle on tarkoitus kasata kattavat kokonaisuudet eri sotilasyksiköistä yms. Luodun aiheen tulee toimia pohjana tiettyyn yksikköön liittyvälle kokonaisuudelle, eikä pelkästään esim. yksittäiselle taskulle (taskuista voi keskustella varusteiden alla). Aiheisiin voi osallistua joko keskustelemalla, kyselemällä tai vaikkapa vain jakamalla kuvia.

Esimerkkejä:
- Haluat jakaa kuvia Utin toimintanäytöksestä. => Jos tarkempaa ala-aihetta ei ole, jaa kuvat Suomen puolustusvoimat -ketjussa.
- Haluat jakaa kuvan omasta M13 liivistäsi, joka on kasattu tarkasti PV:n normien mukaan. => Kuva kuuluu henkilögalleriat tai varusteet osion alle.


Full Spectrum (Impressio / Re-enactment / Imitointi - osio)

Täällä käyttäjät voivat jakaa kuvia omista varustekokonaisuuksistaan. Viestiketjun otsikosta tulee käydä ilmi, mihin setti perustuu. Muutama lisähuomio:

- Kyseessä on puhtaasti jäljittelyosio, varustekokonaisuuksien tulee jäljitellä olemassa olevan yksikön / osaston / tms. varustusta.
- Viitaten edelliseen: ritilämaskien ja muiden täysin airsoftiin tarkoitettujen varusteiden vilauttelu täällä on kiellettyjä.
- Kuvista pitää saada selvää. Pyri välttämään pimeitä valaistuksia ja epäselviä tilannekuvia. Luonnollisesti jos kuvasarjassa on muutama kuva, josta varustekokonaisuuden näkee selvästi, voi mukaan tietysti laittaa muunlaisiakin kuvia.
- Kuvien yhteyteen suositellaan kirjoittamaan varustelistaus (kitlist).
- Pieni selitys siitä, mitä varustekokonaisuudessa haetaan selventää asioita kummasti.
- Rakentavaa palautetta saa ja tulee antaa.

Arsenaaligalleria

Geardoille ja sotilasimitoijille aseet ovat tärkeä elementti, oikeina tai replikoina. Tänne voit postata niin oikeiden, dekojen kuin airsoft aseiden kuvia. Aseiden tulee olla laudan kohdeyleisölle sopivia.

Henkilögalleria

Tänne voit luoda oman viestiketjun vain omia kuviasi varten. Jos kuvasi ei kuulu impressiopuolelle tai et halua sitä vielä sinne laittaa kehitystyön ollessa kesken, voit laittaa sen ensin tänne. Älä luo useaa ketjua vaan päivitä aina samaa vanhaa. Nimeä ketju omalla nimimerkilläsi.

Varusteet

Varuste-osio on jaettu itsensä selittäviin osiin, joiden avulla osaat etsiä ja lisätä haluamiasi aiheita. Huomaa että näihinkin voit luoda kuvaketjuja esimerkiksi erilaisista liivikokoonpanoista.

Kauppapaikka

Kauppapaikalle voit jättää myynti- ja ostoilmoituksesi. Huomaa että ostoilmoituksille on luotu täysin oma osionsa.
Myynti-ilmoitukset on jaettu kahteen eri osioon, realdealiin ja replikoihin. Jotta suurta väittelyä ei syntyisi siitä mikä on replika, on tässä tämän forumin käsitys asiasta:
Replikalla tarkoitetaan tuotetta jota ei ole tehty sotilaskäyttöön. Näitä ovat mm. aasialainen nylon, miltec, webtex, replika-aseet, sekä repro-tuotteet kuten tällä vuosituhannella tehdyt WWII-tetsarit.

Kauppapaikalla toimit omalla vastuullasi. Myyjiin ja ostajiin voit ottaa yhteyttä yksityisviestillä. Nimeä ilmoituksesi niin että jo otsikosta saa jotain hajua mitä myyt. Muista lisätä ilmoitukseesi ilmeisten seikkojen lisäksi selvä hinta ja mieluiten kuva tuotteesta tai linkki kuvaan.

Älä myy tai osta tilpehööriä mitä saat lähimmästä kaupastasi. Älä myy tälle foorumille kuulumatonta tavaraa. Pelkän ilmastointiteipin (vihreänkin) tai mikroaaltouunin tai muun vastaavan etsiminen ilmoituksella on kielletty ja tällaiset ketjut tullaan poistamaan.

TÄRKEÄÄ - TOIMI NÄIN:
Älä vastaa toisten myynti/osto viestiketjuihin. Jos haluat ottaa yhteyden myyjään tai ostajaan lähetä tälle yksityisviesti tai käytä ilmoituksessa annettuja yhteystietoja. Jos vastaat ketjuun viestisi tullaan poistamaan. Vain moderaattorit saavat vastata ketjuihin muistuttaakseen esimerkiksi unohtuneesta hinnasta.
Kun tavara on myyty tai ostettu tulee ilmoittajan itse muokata viestiketjuaan niin että asia tulee siitä ilmi. Ilmoittaja voi myös poistaa ketjun itse viesti kerrallaan. Ketjun poistaminen ei onnistu jos siinä on muitten kuin ketjun aloittajan viestejä. Kun kaikki tavarat on myyty tai ostettu tulee ketju poistaa itse.

Kauppapaikkan MAAILMALTA osioon voi heittää ulkopuolisilla laudoilla, huutokaupoissa yms. kohtaamiaan supererikoismyyntejä.

Kimppatilaukset

Täällä voit koota kimppatilauksia esimerkiksi jotain tapahtumaa silmällä pitäen, tai yrittää houkutella kanssatilaajia custom-tuotteille joita pitää tilata jokin vähittäismäärä.

GeardoAdmin
Site Admin
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Helmi 01, 2008 2:45 am
Been thanked: 7 times

Re: FORUMIN PELISÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja GeardoAdmin » To Maalis 18, 2010 6:21 pm

Pienen uudistuksen myötä vain rekisteröityneet pääsevät selaamaan muita kuin Sääntö ja Ohjeistus osioita. Rekisteröidy siis, ja muista täyttää sen jälkeen tietosi profiiliisi.

Avatar
ilpo
SEAL databank
Viestit: 158
Liittynyt: Ma Touko 04, 2009 3:48 pm
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: FOORUMIN PELISÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja ilpo » To Maalis 07, 2013 7:13 am

Miksei kauppapaikan ostolistoilla vaadita selviä hintoja? Helpottaisi kaikkien elämää, kun näkisi heti, kannattaako mahdolliseen ostajaan edes ottaa yhteyttä, jos myyjän tai ostajan hintataso ei kohtaa vastapuolen näkemystä.

Avatar
Iota`
Team member
Viestit: 169
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 6:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: FOORUMIN PELISÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja Iota` » Su Maalis 24, 2013 4:47 pm

Tämä viesti edustaa vain yhden valvojan mielipidettä:

Ostopalsta eroaa myyntipalstasta siten, että siellä etsitään haluttuja tavaroita mm. koska niitä ei löydy muualta tai halutaan nopeasti kotimaasta. Lisäksi harvinaisten tavaroiden hinnoittelu on hyvin tapauskohtaista, sekä tietenkin riippuu myyjän ja ostajan näkemyksestä kyseisen tavaran arvosta.
We can't stop here, this is bat country!

Avatar
ilpo
SEAL databank
Viestit: 158
Liittynyt: Ma Touko 04, 2009 3:48 pm
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: FOORUMIN PELISÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja ilpo » Ma Maalis 25, 2013 5:47 pm

Harvinaista tai ei, jokaisella ostotopikkiin kirjoittavalla ihmisellä on jokin käsitys siitä, mitä on aikeissa maksaa listaamistaan romuista. Näin selviää heti toisen osapuolen näkemys tavaroiden arvostuksesta, eikä myyjän tarvitse lähtä edes viestimään ostajalle, jos ostajan näkemys on aivan eri planeetalta kuin mahdollisen myyjän. Noilla äsken mainitsemillasi "perusteilla" voisi myös myyntipalstan hinnoittelupakon heivata veks, mehän kuitenkin myydään joskus harvinaisia romuja eikä olla tietävinämme niiden käypää hintaa. Lisäksi henkilökohtaisen arvostuksen tai pienen tutkimisen ohjaama käsitys tuotteen hinnasta voisi leikisti olla mahdotonta. Kysyn varmuuden vuoksi vielä (koska olen tyhmä enkä ymmärrä): jos myyntipalstalle listaa tavaroita, joita ei muualta löydy ja ne halutaan myydä nopeasti kotimaahan, tarviiko niitä hinnoitella ollenkaan, etenkin kun niiden hinnoittelu on tapauskohtaista riippuen myyjän näkemyksistä (joiden perusteella vois jo hinnoitella tuotteet)? Ai tarvii, koska säännöissä lukee? Aivan, selvä, sain. Miten se ostopalsta sitten eroaa myyntipalstasta niin paljon, ettei hinnoittelupakkoa laiteta? Voitko kertoa tyhmälle?

Avatar
rainyday
Green
Viestit: 55
Liittynyt: Ti Kesä 28, 2011 1:48 pm
Paikkakunta: Ulvila

Re: FOORUMIN PELISÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja rainyday » To Maalis 28, 2013 11:57 am

Itse ainakin näen asian niin että hinta on myyjän vastuulla. Tuotteesta voidaan toki tehdä tarjous ostajan toimesta mutta hinnan määrittelee loppuviimeksi aina myyjä - millä hinnalla tuotteestaan luopuu - ei ostaja. Näinollen myyntipalstan hintavaatimus on hyvinkin perusteltua, ostopalstan ei niinkään.

Avatar
ilpo
SEAL databank
Viestit: 158
Liittynyt: Ma Touko 04, 2009 3:48 pm
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: FOORUMIN PELISÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja ilpo » To Maalis 28, 2013 3:59 pm

Kolikolla on kaksi puolta: myyjä määrittää hinnan, jolla on valmis tuotteesta luopumaan ja ostaja hinnan, jonka on valmis maksamaan. En ymmärrä, miksi tätä hinnoittelupakkoa vastustetaan. Se parantaa foorumin käytettävyyttä tekemällä kaupankäynnistä jouhevampaa. Ostopalsta on mun mielestä luotaantyöntävä nykyisellään. Käytän itseäni esimerkkinä: palstalla on tälläkin hetkellä ostotopickeja, joilla on sellaisia tuotteita, joista voisin mahdollisesti luopua. Ostajaehdokkaiden hintatietoisuus tai arvostus tuotteita kohtaan on kuitenkin mulle mysteeri enkä halua nähdä turhaa vaivaa lähetellessäni viestejä, joihin huonolla tuurilla vastataan "ää, ei riitä viikkorahat". Jos tuotteille olisi listattu hinnat, joita ostajat olisivat valmiita maksamaan, homma sujuisi sutjakkaammin myyjäpuolen kannalta. Vastaavasti kaupankäynti pelaa nyt hyvin myyntipuolella, kun ostajien ei tarvitse heitellä tarjouksia myyjille, jotka vastais jotain tylyä selkeästi alimittaisen tarjouksen loukatessa myyjää. Hinnat on valmiina, jokainen ostaja miettii itsekseen, onko valmiina tuotteista sen ja sen verran maksamaan ja kynnys yhteydenottoon on matala, kun ei erikseen tarvitse miettiä hinnoittelua sen ollessa tehty jo valmiiksi.

Ajan takaa sitä, että topicin luojalla pitäisi olla vastuu kaupankäynnin tärkeimmästä ensiaskeleesta, hinnoittelusta. Topicin luojan tulisi nähdä se vaiva, että listaa tuotteilleen hinnat, joista nähdään arvostus niitä kohtaan. Nykyisellään riittää tämä: "O: LBT taskuja, tarjoa!". Tämän topicin informaatioarvo on hyvin pieni. Myyjäpuoli näkee vain sen, että kundi haluais jonkinlaisia LBT taskuja. Selkeyttä arvostetaan. Tuo voisi itseasiassa olla mun seuraava ostotopic, vaikka ihan trollimielessä, jos haluaisin haaskata kaikkien aikaa saamatta todennäköisesti kaupan kauppaa aikaiseksi. Yhteydenototkin olisivat luultavasti tyyliin "mullois tällanen XXX-tasku YYY EUR maksaa" ja vastaus "väärä tasku, väärä hinta".

Lainaus säännöistä:
Kauppapaikalla toimit omalla vastuullasi... Muista lisätä ilmoitukseesi ilmeisten seikkojen lisäksi selvä hinta ja mieluiten kuva tuotteesta tai linkki kuvaan.
Säännöissäkin mainitaan selvästä hinnasta, jostain syystä se vain on jäänyt koskemaan huonon valvonnan seurauksena ainoastaan myyntipalstaa. Ihmiset eivät joko halua tai osaa lukea sääntöjä tarkasti eikä valvojia kiinnosta puuttua tähän. Tämä lainaus löytyy myös ostopalstalta. Moderaattorit, hoitakaa homma; fiksatkaa säännöt koskemaan haluamaanne toimintatapaa tai muuttakaa toimintatapojanne tukemaan foorumia ja foorumin sääntöjä noudattavaksi sekä niitä valvovaksi.

Avatar
Iota`
Team member
Viestit: 169
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 6:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: FOORUMIN PELISÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja Iota` » Ke Huhti 17, 2013 12:39 pm

Odotin muiden valvojien ja päättäjien vastausta tähän mutta ei kai sitten. Yritin sanoa samaa, jonka käyttäjä rainyday sanoi paljon hienommin; Hinnan määrää tavaran omistaja. Tämä on oma mielipiteeni ja koska asiasta ei enempää keskutelua ole syntynyt käyttäjien tai valvojien puolesta, niin kauppapaikan säännöt pysyvät ennallaan, toistaiseksi.
We can't stop here, this is bat country!

Avatar
Uhku
Team member
Viestit: 113
Liittynyt: Ti Loka 21, 2008 6:01 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: FOORUMIN PELISÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja Uhku » Ma Helmi 03, 2014 4:03 pm

Muistutus kauppapaikan säännöistä, näiden sisäistämisessä on viime aikoina ollut hankaluuksia. Kauppapaikalta katoaa myös ilman huomautusta tai toisinaan huomautuksen jälkeen ilmoitukset, joiden jättäjä ei ole täydentänyt profiilitietojaan sääntöjen vaatimusten mukaisesti. Sääntöjen tarkoituksena on helpottaa kaikkien elämää ja pitää myyntipalsta siistissä kunnossa.
GeardoAdmin kirjoitti: Kauppapaikka
--
TÄRKEÄÄ - TOIMI NÄIN:
Älä vastaa toisten myynti/osto viestiketjuihin. Jos haluat ottaa yhteyden myyjään tai ostajaan lähetä tälle yksityisviesti tai käytä ilmoituksessa annettuja yhteystietoja. Jos vastaat ketjuun viestisi tullaan poistamaan. Vain moderaattorit saavat vastata ketjuihin muistuttaakseen esimerkiksi unohtuneesta hinnasta.
Kun tavara on myyty tai ostettu tulee ilmoittajan itse muokata viestiketjuaan niin että asia tulee siitä ilmi. Ilmoittaja voi myös poistaa ketjun itse viesti kerrallaan. Ketjun poistaminen ei onnistu jos siinä on muitten kuin ketjun aloittajan viestejä. Kun kaikki tavarat on myyty tai ostettu tulee ketju poistaa itse.

GeardoAdmin
Site Admin
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Helmi 01, 2008 2:45 am
Been thanked: 7 times

Re: FOORUMIN PELISÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja GeardoAdmin » Ti Maalis 10, 2015 7:45 pm

Huom! Päivitys sääntöihin 10.3.2015!

Uuden rekisteröintyneen käyttäjän tulee kirjoittaa lyhyt esittely itsestään "Esittele itsesi" topikkiin ennen muuta postaamista.
Mikäli käyttäjä jättää noudattamatta tätä sääntöä tulevat moderaattorit poistamaan hänen viestinsä niin kauan kunnes hän tekee esittelypostauksen.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija