EU:n direktiiviehdotus aselainsäädännön kiristämiseksi

Vakavaa keskustelua varusteista, uutuuksista, päivää polttavista asioista...
Avatar
kukka
Viestit:6
Liittynyt:Pe Elo 05, 2011 6:21 pm
Paikkakunta:Espoo
EU:n direktiiviehdotus aselainsäädännön kiristämiseksi

Viesti Kirjoittaja kukka » Pe Joulu 04, 2015 3:21 pm

Ajattelin, että asia voisi koskettaa tämän foorumin käyttäjiä ja keskustelua en tästä asiasta täältä löytänyt.

Aamulla 7. tammikuuta 2015, terroristit hyökkäsivät Charlie Hebdo -lehden toimitukseen laittomin sarjatuliasein.

Siitä asti EU on valmistellut uutta lainsäädäntöä kieltääkseen puoliautomaattiaseet lakia noudattavilta EU-kansalaisilta huolimatta siitä, että terroristit, eivätkä muutkaan rikolliset, ole tällaisia aseita käyttäneet.

He käyttävät rekisteröimättömiä, laittomia, jäljittämättömiä ja salakuljetettuja pimeiden markkinoiden sarjatulikalashnikoveja.

Uutta direktiiviehdotusta on valmisteltu salassa huhtikuusta 2015 asti, noustakseen valmiina ehdotuksena pintaan 18.11., vain viisi päivää toisen Pariisin hyökkäyksen jälkeen.

Tämän tragedian uhreja ei ole vielä edes haudattu, rikolliset ovat vapaina, eikä tutkimuksia ole saatettu vielä loppuun. Silti Euroopan komissio käyttää uhreja keppihevosinaan.

Ikävä kyllä mikään ehdotetuista muutoksista ei olisi estänyt näitä kahta iskua. Iskut toteutettiin laittomilla aseilla, joita on rikollisten saatavilla, vaikka lailliset aseet kerättäisiinkin pois.

Direktiiviehdotus ei ole looginen, ja ennen kaikkea se on äärimmäisen epäreilu. Se on epäreilua niin uhreille, kuin lainkuuliaisille kansalaisille, joiden harrastus ja omaisuus vietäisiin pois. Ehdotus on vastoin kansalaisvapauksia, rikkoo perustuslakiin kirjattua omaisuudensuojaa, ja on eurooppalaisten oikeusarvojen vastainen.

Sano ei direktiivimuutokselle. Puoliautomaattiaseiden kieltäminen hysterian vuoksi, yli 130 ihmisen kuolemaa hyväksikäyttäen, on mautonta ja järjenvastaista.

Me, Euroopan kansalaiset, vaadimme, että EU keskittyy oikeisiin ongelmiin. Rikollisille ja terroristeille on helpompaa hankkia laittomia aseita, kuin kansalaiselle hankkia laillinen ase useimmissa Unionin jäsenvaltioista.



Direktiiviehdotus ei ole ainoastaan populistinen luonteeltaan, vaan myös loukkaus kansalaisvapauksiamme kohtaan.
Allekirjoita vetoomus EU:lle aserajoitusten tiukentamisen estämiseksi: https://www.change.org/p/council-of-the ... -ownership


Direktiiviehdotus englanniksi: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htm
Kanna sä tuota, koska sulla on vähemmän kanaa.

Avatar
joelbox
FNG
Viestit:34
Liittynyt:Ke Marras 21, 2012 7:19 pm
Paikkakunta:Turku

Re: EU:n direktiiviehdotus aselainsäädännön kiristämiseksi

Viesti Kirjoittaja joelbox » Pe Joulu 04, 2015 3:55 pm

http://maanpuolustuksenasialla.fi/

Suomessa kootaan adressia myös, mutta enemmän maanpuolustukseen keskittyvillä argumenteilla ja ilmeisesti oman valtionjohdon vakuuttamiseksi direktiivin haitallisuudesta.

Wulf
FNG
Viestit:14
Liittynyt:Su Helmi 03, 2008 3:55 am
Paikkakunta:Helsinki
Has thanked: 11 times

Re: EU:n direktiiviehdotus aselainsäädännön kiristämiseksi

Viesti Kirjoittaja Wulf » Ke Joulu 09, 2015 2:52 am

Komissiolle voi (ja kannattaa) lähettää palautetta myös ns. virallista kanavaa pitkin: https://ec.europa.eu/transparency/regdo ... anguage=fi. Koska EU, palautteen saa jättää suomeksikin. Älkää kopioiko muiden mallivastauksia, koska ne päätyvät roskipostiin.

Huomatkaa, että direktiivillä olisi toteutuessaan vaikutus myös replikoihin eli esim. airsoft-aseet saattaisivat tulla luvanvaraisiksi.

Longrange
FNG
Viestit:23
Liittynyt:Ke Touko 28, 2014 8:32 am
Paikkakunta:Pk-seutu

Re: EU:n direktiiviehdotus aselainsäädännön kiristämiseksi

Viesti Kirjoittaja Longrange » La Joulu 12, 2015 6:58 pm

Jos direktiivi menee läpi niin KAIKKI täysautomaattisia sota-aseita muistuttavat itselataavat ruutiaseet, dekot ja asejäljitelmät ml. Airsoftit kielletään ja kerätään pois. Korvauksia ei ainakaan EU maksa. Pelkkää luvanvaraistamista ei ole enää edes tarjolla vaan ainoastaan takavarikointi ja romutus jos tämä direktiivi menee läpi.

Jos et arvosta kieltofetistien ideoita niin kannattaa käydä allekirjoittamassa tuo change.org:n vetoomus jolla on jo yli 265 000 allekirjoittajaa. Ja palautetta EUlle.voi antaa suomeksi.

Jos tunnette airsoftaajia muissa EU-maissa niin laittakaa viestiä ja linkkejä eteenpäin.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa