A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS, PMAG, AFG, RSA, MBUS GEN 2)

Artikkelit ja esittelyt
Avatar
Weflect
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Syys 01, 2009 2:19 pm
Paikkakunta:Helsinki
A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS, PMAG, AFG, RSA, MBUS GEN 2)

Viesti Kirjoittaja Weflect » Ma Maalis 29, 2010 11:14 pm

UBR-takatukki

Kuva

UBR (Utility / Battle Rifle) on Magpulin kehittelemä takatukki AR-15 sarjan aseille. Ominaisuuksina mm.

-Liikkuu 7 eri pituuteen
-Irroitettava ja lokero pikkutavaroille
-Paikat hihnatkiinnikkeille (hihnakinnikkeita ei tule mukana)
-Vaihdettava perälevy (ohut tulee mukana)
-Vaihdettava poskipaikka (2 poskipaikkaa tulee mukana)

Kiinnitys

Tukin mukana tulee 2 adapteria joilla tukin saa kiinni tavalliseen AEG-runkoon että myös RS-runkoon (GBB:t ja Ares). Itse en omista omista yhtäkään pyssyä johon jälkimmäisena mainittu adapteri kiinnittyisi, joten en käsittele RS-adapteria ollenkaan. AEG-rungon adapteri kiinnittyy runkoon ruuvilla, ja siinä on on läpivienti johdoille (en ole varma, mutta vaikuttaa kuitenkin siltä) sekä pienet syvennykset 1,5mm kuusiokoloruuveille jotka kiinnittävät itse tukin adapteriin. Adapterissa on syvennys täälle ruuville. Myös sivuilta tulee 2 kuusiokoloruuvia jotka kiinnittyvät adapteriin, mutta adapterissa ei ole syvennyksiä kyseisille ruuveille. Toisin kuin aluksi luulisi, tukki pysyy (tai oikeastaan pysyi, ennen kuin aloin muokkaamaan sitä, siitä lisää myöhemmin) erittäin tukevasti adapterissa kiinni, eikä heilu ollenkaan. Ja jos heiluu, niin sisälle voi pistää teippiä kiskoille joilla tukki liukuu, jolloin se ei ainakaan liiku milliäkään.

KuvaKuvaKuva

Säädettävä pituus

Tukki liukuu 7 eri pituuteen, ja jopa aivan pisimpänä, se ei hievahdakkaan. Pituutta säädetään painamalla edessä olevaa nappia taaksepäin, jolloin sisällä olevat "evät" laskeutuvat, jolloinka tukkia voidaan työntää/vetää. Olen huomannut että syvennyksissä, joihin evät lukkiutuvat, ovat hieman loivemmassa kulmassa taaksepäin, jolloinka vetäminen on paljon helpompaa kuin työntäminen. Tukin saa kokonaan irti painamalla oikealla puolella olevaa remove-nappia, samalla kun on vetää tukkia taaksepäin. Sama homma toimii luonnollisesti takaisinpistettäessä. Vasemmalla puolella on PRESET-nappi, jonka avulla voi lukemani mukaan tukin säätä helposti aina samaan kohtaan ulospäin vedettäessä. Itse en ole moista ihmeominaisuutta kokeillut, mutta ihan hyödyllinen varmasti joillekkin. Homma toimii ilmeisesti laittamalla jonkin sortin kuusiokoloruuvi syvennysten väliin.

KuvaKuvaKuvaKuvaKuva

Vaihdettava perälevy

Perälevy on vaihdettavissa paksumpaan, ja itse olen näin tehnytkin. En tiedä miten Magpulin/kiinahikipajan insinöörit ovat kiinnityksen ajatelleet tapahtuvan, mutta alkuperäinen perälevy oli kiinni liimalla. Onneksi ei kuitenkaan millään hirveän tujulla kamalla, niin että alkuperäisen perälevyn sai pois ilman vahinkoa itse tukille. Heitin uuden, paksumman, perälevyn tilalle, jonka kiinnityksen varmistin myös liimalla. Paksummasta perälevystä ei hirveästi ainakaan AEG-käytössä ole hyötyä, mutta kunhan uusi näyttää päheämmältä niin se on tarpeeksi hyvä syy vaihtaa se.

KuvaKuvaKuvaKuva

Hihnakiinnikkeet

Tukissa on 2 valmista kiinnikettä hihnakiinnikeille (edessä & takana), sekä yksi isompi läpivienti hihnalle. Kiinnikkeet hihnakiinnikkeille ovat vaihdettavissa puolilta toiselle sekä edessä että takana, joten mieluisa paikka hihnalle varmaan löytyy. Minusta kyllä tulee siitä ettei itse kiinnikkeitä tullut mukana, mutta eipä sellaiset paljoa maksa.

KuvaKuvaKuva

Säilytyslokero

UBR:stä löytyy myös irroitettava ja puolelta toiselle vaihdettava pieni säilytyslokero. Se aukeaa alaspäin työnnettävällä napilla, jossa on jousikuormitus. Jousi on melko jäykähkö uutena, muttei kuitenkaan sellainen että siitä minusta voisi antaa. Ja eipähän aukea vahingossakaan. Sinne mahtuu mukavasti esimerkiksi tukin irroittamiseen tarvittavat kuusiokoloavaimet, jotka tosin kyllä kilisevät siellä ollessaan. Joten jos siellä jotain kilisevää säilyttää, kannattaa hommata sisälle myös pehmusteta. Lokeron voi siirtä joko vasemmalta tai oikealta puolelta avattavaksi, tai sen voi ottaa kokonaan pois. Se tosin muuttaa tukin ulkonäköä melko radikaalisti, saaden sen näyttämään melkeinpä luurankotukilta. Hienoa niille jotka sellaisista tykkäävät.

KuvaKuva

Vaihdettava poskipaikka

Poskipaikkoja tuli 2 mukana. Molemmat kiinnittyvät tukkiin 4 kuusiokoloruuvilla, joista 2 edellä olevinta kiinnittävät tukin myös adapteriin. Toinen poskipaikka on hieman ohuempi ja siinä on trademarkit ylempänä. Merkinnöissä on kyllä kirjoitusvirhe, "BOULDER COORADO USA 1LX50" . Tästä syystä vaihdoin toisen tilalle, joka on hiukan paksumpi ja merkinnät alempana, mutta jossa merkinnät ovat sentään oikeat. Peleissä en ole huomannut mitään eroa poskipaikkojen välillä, joten kaipa se on makuasia kummasta tykkää enemmän. Jos kumpikaan poskipaikka ei mielytä voi aftermarkettina ostella vielä erikorkuisia poskipaikkoja.

KuvaKuvaKuvaKuva

Ulkonäkö

Kun vertaan tukkia A.C.M. PMAG:iin (jota taas on verrattu aitoon täällä, vastaa sävy 100% sitä. Joten melko varmasti voin todeta sävyn olevan erittäin lähellä aitoa UBR:ää. Merkinnät myöskin näyttävät, ja ovat oikein oikean poskipaikan kanssa, lähempääkin tutkiskellessa. 100% varmuutta en osaa sanoa, kun en ole oikeaan UBR:ää saanut kopeloida, mutta kyllä tämä varmaan offarilla menisi aidosta.

Operaatio Li-Po

Koska tukki tuli tavallisen M16-täystukin tilalle, piti virtalähdekkin saada jotenkin tukin sisään. Päädyin yrittämään saada Firefoxin 20C-lipon (125 x 19 x 15mm) mahtumaan adapterin jälkeen tulevaan putkeen. Kaveriksi tulisi myös MOSFET, joten kaikki tila tulisi hyödyntää. Sahasin adapteria juuri tarpeeksi että tukin kuusiokoloruuvit ylettyvät kiinnittyä siihen. Myös runkoa piti muokata, mutta siitä lisää runkoarvostelussa. Sahasin myös adapterin päältä lisätilaa että siitä voisi mahdutta MOSFETIN ja liittimet läpi. Loppujen lopuksi sain juuri ja juuri putken sisälle Li-Pon Deans-liittimillä ja MOSFET:in. Johtona käytin 3mm silikonijohtoa. Johdolla ei ole yhtään tilaa tehdä ylimääräisiä kierroksia, joten mittaus oli tarkkaa. Akku asennetaan aseeseen ottamalla tukki pois adapterista, jolloinka johdot paljastuvat. Sen jälkeen heitetään akku kiinni ja työnnetään se samalla sisään MOSFET päällään kun tukkia kiinnitetään. Melko vaikeaa, mutta eipähän ole mitään ulkoisia johtoja/paristokoteloita. Putken toisella puolella on myös jonkinlainen luukku, mutta en ole saanut sitä auki, joten akkua siitä ei voi sisään laittaa. Tosin ei voisi vaikka auki saisikin, koska liittimien kiinnittäminen on silloin mahdotonta ilman monimutkaisia apuvälineitä. Minuspuolena tukin päällä olevasta kolosta näkyy adapteri, jossa näkyy failsahaukseni jäljet. Tämän toki voi maalamalla peittää, jos sama käy jollekulle muulle.

KuvaKuvaKuva

Ongelmia

Kiinnittäessäni ensimmäisiä kertoja poskipaikkaa, meni oikeanpuoleisesta etummaisesta kuusiokoloruuvipaikasta kierteet. Joten olkaaan varovaisia poskipaikan kiinnitysten kanssa, älkää käyttäkö turhaa voimaa. Toinen winetyksen aihe on alhaalta kiinnittyvät kuusiokoloruuvin laatu, omastani on kuusiokolon paikka muuttunut pyöreäksi. Onneksi vanhan kakkosboksin ylhäällä oleva ruuvi käy tilalle, ja on vielä mukavampikin kiristää. Osa ruuveista on myös ruosteessa, veikkaan että johtuu siitä kun tukkia saanut tehdä lähempää tuttavuutta lumen kanssa useamman kerran.

tl;dr

Jos Magpul kiihottaa, mutta rahaa ei ole tai sitä ei halua aitoon pistää, on tämä kiinakopio valintasi. Värejä on valittavana kuin sateenkaaressa, musta, OD, DE (oma tukkini on DE) ja tiettävästi FG.

+Hinta
+Ulkonäkö
+Ominaisuudet
+Kustomoitavuus
+Laatu
-Ruuvien & kierteiden laatu
-Pehmusteen kiinnitys
-Akku ei mene sisään ilman muokkausta.

--

Otsikko on tuollainen sen takia, että tulen tähän vielä lähiaikoina lisäämään MBUS, MS-2, runko, MIAD, PMAG ja sekä mahdollisesti myös AFG-arvostelun. ACS-arvostelu on ehkä myös mahdollinen. Kaikki osat luonnollisesti A.C.M:ää. Jos löydät tästä virheitä, niin ilmoitathan siitä minulle yv:llä, jotta voin korjata asian mahd. nopeasti. Kysymykset, lisäykset yms. voi mun puolesta heittää tähän aiheeseen.
Viimeksi muokannut Weflect, To Syys 16, 2010 8:49 pm. Yhteensä muokattu 7 kertaa.

Avatar
Ärrä
Team member
Viestit:117
Liittynyt:Pe Tammi 02, 2009 7:48 pm
Paikkakunta:Mikkeli

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR)

Viesti Kirjoittaja Ärrä » Ke Huhti 21, 2010 7:13 am

Mistä olet noita ACM Magpul osia haalinut? Yritin googletella mutta skoutti skilleissäni ei ole näköjään kehumista :(

edit: Taino, taitaa olla jo pieni aavistus...

Avatar
Mike
Veteraani
Viestit:331
Liittynyt:Ma Marras 16, 2009 3:55 pm
Paikkakunta:Järvenpää
Been thanked: 2 times
Viesti:

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR)

Viesti Kirjoittaja Mike » Ke Huhti 21, 2010 7:49 am


Avatar
mysli
Leijonamieli
Viestit:476
Liittynyt:Ma Maalis 10, 2008 3:29 pm
Paikkakunta:Helsinki
Has thanked: 11 times
Been thanked: 4 times

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR)

Viesti Kirjoittaja mysli » Ke Huhti 21, 2010 8:16 am

optactical kirjoitti: Or it's a SEAL... in which case it's perfectly fucked up
You ever shot a machine gun on peyote?

Avatar
Weflect
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Syys 01, 2009 2:19 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR)

Viesti Kirjoittaja Weflect » Ke Huhti 21, 2010 9:30 am

mysli kirjoitti:http://www.pro--t.com/
Tuolta on osat, aivan tajuttoman nopea postitus ja tavarat kotiovelle asti, suosittelen. ACMGearissa olisi kyllä vielä halvempaa mutta mitään kokemusta tuosta kauapasta itselläni ei ole.

Avatar
Ärrä
Team member
Viestit:117
Liittynyt:Pe Tammi 02, 2009 7:48 pm
Paikkakunta:Mikkeli

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR)

Viesti Kirjoittaja Ärrä » Ke Huhti 21, 2010 9:59 am

Jees, itse tuon ACMGearinkin löysin. ProT:en kimppatilausta? :D Hyvä ja perusteellinen arvostelu on, tänks!

Avatar
Weflect
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Syys 01, 2009 2:19 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS)

Viesti Kirjoittaja Weflect » Ke Huhti 21, 2010 11:12 pm

MBUS-tähtäimet

Kuva

MBUS-tähtimet ovat 20mm kiskoon kiinnitettävät polymeeristä tehdyt varatähtäimet.

-Polymeeristä tehdyt (tai ainakin aidot ovat)
-Nopeasti käyttöön otettavat
-Etutähtäin säädettävissä korkeudeltaan ja takatähtäin säätyy sivusuunnassa
-Vievät tilaa kiskosta noin 6,5 cm
-Asettuvat samalle linjalle tavallisten AR-15-tähtäinten kanssa

Ensivaikutelma

Tähtäimet tulevat pahvilaatikossa, jossa on, jos nyt oikein muistan, oikein Magpulin merkinnät yms. Itse en moisista välitä ja olisihan ne voinut jättää poiskin jos sillä hintaa olisi saatu alemmaksi tai tähtäimiä paremmaksi. Muuten tähtäimet vaikuttavat hyviltä, muovi kestävältä ja näyttäisi merkinnätkin menneen oikein. Tähtäinten nappia painamalla kuului tyydyttävä KLOK! ja alaspäin taittamalla NAKS! siitä että tähtäimet ovat lukittuneet.

Kiinnitys ja käyttöönotto

Tähtäimet kiinnitetään kiskoon ruuvilla ja mutterilla, ja kiinnitystä ei ainakaan voi syyttä heilunnasta. Tähtäimet liu'utetaan paikoilleen, vie enemmän aikaa kuin suoraan kiinnitettävät, mutta en itse ainakaan rautatähtäimiä paljoa vaihtele kesken pelien. Tähtäimet pamahtaa ylös edessä olevaa, noin 1/3 tähtäimen yläosasta vievää nappia. Sivuissa on myös evät joista painamalla tähtäin nousee. Sisältä löytyy jousi joka on jännitettyvä tähtäinten ollessa alhaalla, ja jonka avulla ei tarvitse tehdä muuta kuin painaa nappia että saa tähtäimet ylös. Takaisin alas käännettäessä sitten on hieman tavallista tähtäintä enemmän vastusta, mutta helposti nämä alas menevät. Jos ei mene niin suosittelen vaihtamaan harrastusta vaikka pingispallojen keräämiseen... Mitään nappia ei tarvi painaa alaspäin taitettaessa, kunhan vain kääntää.

KuvaKuvaKuvaKuvaKuva

Säätäminen

Ei mitään erikoista, takatähtäintä säädetään sivusuunnassa oikealla olevasta rullasta. Etutähtäin on sitten vähän monimutkaisempi, siinä pitää tähtäimen lukitseva kuusiokoloruuvi ruuvata pois tieltä jonka jälkeen tähtäintä voi pyöritellä ylös tai alas. Molemmat tähtäimet pitävät säätönsä hyvin.

Käytössä

Vaikka G&P:n vanhus Aimpointti osoittikin jo monta kertaa kuolemisen merkkejä, pysyi se sitkeänä, enkä kertaakaan joutunut näitä tähtäimiä "aidossa" hätätilanteessa käyttämään. Joten eikun Aimpointti hushus ja näillä menemään. Takatähtäintä käytin suuremmalla reiällä, kun on tuon oman pyssyn tarkkuus vähän keskivertoa huonompi. Tähtäimet olivat käytössä melkein kuin tavalliset AR-15 -tähtäimet, joista en henkilökohtaisesti erityisesti pidä kun ei ole mitään kohtaa mikä menisi 1:1 läpi tihrustaessa (vrt. G36C ja MP5-tähtäimet), mutta kyllä näillä tähtäsi kuulat sinne minne pitikin.

KuvaKuva

Ongelmat

Tähtäinten tapeilla oli tapana yrittää karkailla, mutta tippa pikaliimaa niin eiväät enää hievahdakkaan. Tämä ei tietenkään haittaa tähtäinten liikkuvuutta, niinkuin pelkona aluksi oli. Takatähtäin heiluu myös villisti pari milliä sivusuuntaan, joten en näitä tarkkuuskivääreihin suosittelisi. Heilunta ei johdu materiaaleista, vaan huonoista sovitteista.

tl;dr

Hyvät varatähtäimet peruspysyyn, heilunnan takia en näitä tarkkuuskivääreihin laittaisi. Käyttö on helppoa ja vaivatonta, ja eivätkä nämä huonoiltakaan näytä.

+Ulkonäkö
+Hinta
+Käytännössä
+Säädöt pitää
-Takatähtäin heiluu
-Liian massiiviset omaan makuun
Viimeksi muokannut Weflect, To Syys 16, 2010 8:49 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Weflect
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Syys 01, 2009 2:19 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS, PMAG)

Viesti Kirjoittaja Weflect » Ti Touko 04, 2010 11:18 pm

PMAG-lipas

Kuva

PMAG-lipas on AR-15 -sarjan aseisiin menevä polymeeristä tehty lipas. Tässä mallissa on myös sivuikkuna ja valeluodit.

-Tehty polymeeristä
-Kauppa väittää 120 kuulan midcapeiksi.
-Sivuikkunat ja valeluodit
-Mukana pölysuoja
-Väreinä musta ja DE
-Vaihdettava pohjalevy

Intro

Tällä kertaa kiinalaiset eivät tyytyneet pelkästään PTS:n/STARin lippaan suoraan kopioimiseen, vaan lisäsivät sivuikkunan ja valeluoteja sisälle. Se siis matkii Magpulin AR15 5.56x45 Pmag MagLevel-lipasta. Myös aidon lippaan pölynsuoja kopioitiin ja sellainen tuleekin lippaan mukana.

Kuva

Ulkonäkö

Minulla ei mitään aitoja Magpulin DE-osia löydy, joten sävyä en voi tarkistaa. Mutta, mitä ulkomaalaisilta forumeilta olen lukenut, väri on erittäin lähellä aitoa lipasta. Lippaasta löytyy seuraavat merkinnät;

RESTRICTED LAW ENFORCEMENT AND GOVERNMENT USE ONLY

MILITERY INDUSTRIES CORP
BOULDER CO USA CASE O902A
USE TOP IMAPACT COVER WHEN
STORING MAGAZINE LOADING


5.56 X 45

sekä alhaalla PMAG 30

Ei tälläkään kertaa mennyt kiinalaisten oikeinkirjoitus aivan nappiin, mutta esimerkiksi itse huomasin kirjoitusvirheen vasta kun kuvasin lippaita, vaikka olen käyttänyt niitä jo 2-3kk :lol:
Muuten lippaan tekstuuri on mukavan tuntuista ja sopivan rosoista niin että sen käsitteleminen on mukavaa, ilman että ote lipeää. Mukana tuleva pölynsuoja on mukava lisä ja on kätevä mm. säilytettäessä ja kuljetettaessa lippaita, ja saahan ne myös lippaan pohjaan kiinnitettyä, jolloinka voi käyttää pölynsuojia aina kun lipas ei ole kiinni aseessa.

KuvaKuvaKuvaKuvaKuva

Tekniikkapuoli

Vaikka lippaiden mainostetaan vetävän 120 kuulaa, mutuilen että sinne menee korkeintaan 100. Ulkomaalaisilla forumeilla joku oli mitannut että lippaisiin mahtuu 80-83 kuulaa, joka on varmasti melko lähellä jo totuutta. Lippaan sisukset saa ulos kun ottaa pohjalevyn pois, joka onnistuu painamalla pohjassa olevaa mustaa nappia ja työntämällä sitä. Silloin lippaan sisukset voi vetää alakautta pois. Melkoinen yllätys oli että sisällä oli kokonaisia valeluoteja melkein koko lippaan pituudelta, vaikka vain osa näkyy ulos! No eipähän tuosta haittakaan ole. Lippaat syöttävät loistavasti combolla 11,1v LiPo, M120-jousi, normaalit rattaat & G&P M120, jolloin tulinopeuskin on melko muikea.

KuvaKuva

Ongelmia...

Tietenkään lippaat eivät sopinut suoraan aseeseen ilman reilua muokkausta, joka on tietenkin iso minus näille lippaille. Itse muokkasin kaikki neljä lipasta hiomakoneella, jolloin muokkaus meni suhteellisen nopeasti. Jos käsipelillä muokkaat lippaita saat tarkempaa jälkeä aikaan, mutta siihen menee aikaa. En nyt myöskään muista kuinka karkeaa hiekkapaperia käytin, mutta lippaisiin jäi rumat sileät kohdat hiomisen jäljiltä. Onneksi muokkaukset eivät näy lippaan ollessa kiinni aseessa tai lipastaskussa. Käyttämällä karkeaa hiekkapaperia pääsee varmaan parempaan lopputulokseen kuin minä, ja mustilla lippailla vielä parempaan kun ne voi aina maalata uudestaan mustalla.

tl;dr

80-90 kuulan vetoinen muokkausta vaativa midcap. Kannattaako ostaa? Riippuu siitä mitä etsit. Jos etsit halpaa ja näyttävää lipasta arskaasi, eikä muokkaus ole ongelma, osta tämä. Jos tarvit taas 120 kuulan lipasta joka on heti valmiina käytettäväksi ja syöttää yhtä varmasti kuin Raimo Helminen, osta PTS:n lipas.

+Tekstuuri
+Väri
+Valeluodit
+Hinta
-Vaatii muokkausta
-Kapasiteetti vähemmän mainostetusta
-Kirjoitusvirhe merkinnöissä
Viimeksi muokannut Weflect, To Syys 16, 2010 8:51 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Weflect
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Syys 01, 2009 2:19 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS, PMAG, AFG)

Viesti Kirjoittaja Weflect » Ke Touko 05, 2010 11:01 pm

Angled Foregrip -etukahva

Kuva

-Tehty polymeeristä
-Kiinnittyy kiskoon
-Paras kahva ergonomian kannalta
-Vaihdettava sormisuoja (tms.)
-Väreinä musta, OD, FG ja DE

Intro

Tällä kertaa tarkastelussa kopio Angled Foregrip -etukahvasta. Tietääkseni näistä kiinalaisista on kolme versiota, prototyyppi josta tuntui että se oltiin kokonaan tehty kuulopuheiden mukaan, niin päin ahteria se oli yksityiskohdiltaan. Sitten on ne ns. oikeat kopiot. Toinen huonommalla viimeistelyllä ja toinen paremmalla. Tästä kertoo mm. se että kiinalaisen tukkurin sivuilla on A ja B-laatuiset versiot, ja se että käsieni läpi on kulkenut parempilaatuinen AFG-kopio. A-laatuinen on niin lähellä aitoa kuin vain voi olla, pakkauksessakin on kopiot Magpulin manuaaleista yms. lapuista. Tämä B-versio tuli ilman mitään pakkausta (tilasin ACMGearista). Valusaumat ja toleranssit ovat huonommat, ja tämä onkin paljon helpompi huomata feikiksi.

Ulkonäkö

Kuten sanoin, valusaumat ja toleranssit ovat huonommat tässä versiossa, jolloinka ulkonäöstä ei ainakaan pisteitä heru. Onneksi sentään kahva näyttää paremmalta parin metrin päästä. Voisi jopa mennä aidosta, ellei ruuvi olisi pahasti ylimitoitettu. Eli kuten kuvista näkee, tulee ruuvi ilkeästi vasemmalta puolelta ulos. Tämä on huono asia mukavuudenkin kannalta, itsellä ei isoa ongelmaa ole koska XTM-paneelit ovat niin korkeat että ruuvi ei pahasti paina kättä, mutta matalaprofiilisemmilla kiskonsuojilla tai ilman niitä ongelma on pahempi. Ratkaisu on onneksi kohtalaisen helppo, etsii vastaavan, lyhyemmän ruuvin tilalle tai sahaa mukana tullutta. Ruuvissa on myös toinen, hieman pienempi, "ongelma". Se nimittäin on kuusiokolokantaa, vaikka oikeassa on laattapäiselle ruuvimeisselille sopiva kanta.

KuvaKuvaKuva

Vaihdettava sormisuoja

Kahvassa on vaihdettava sormisuoja, ja mukana tuleekin tasainen sekä pienellä korotuksella oleva pala. Itse pidän enemmän tasaisesta, jolloin käden sijoitus kahvalle ei ole niin tarkkaa ja täten nopeampaa. Sormisuojan vaihto tapahtuu avaamalla kaikki kahvassa olevat ruuvit, jolloin sen voi taittaa auki ja palan voi vaihtaa. Helppoa ja palakin pysyy varmasti paikallaan.

Käytössä

Käytin kahvaa G36C:ssä, koska se sattuu olemaan ensisijainen pelipyssy. Kahva on melkein kuin pitäisi lipaskuiluista kiinni, paitsi että siinä ei ole yhtä kovaa kulmaa ja sen paikkaa voi vaihtaa mieleiseensä. AFG oli kuin tehty gekkoon, ja verrattuna aikaisempaan pystykahvaan, paljon mukavampi. Tämän avulla tuntui olevansa kuin yhtä aseensa kanssa, aseen nosto oli luontevaa ja nopeaa. Tästä on oikeastikin hyötyä, ja ergonomia parani kertaheitolla. Olenkin aikeissa hommata gekkoon aivan oman AFG:n, niin hyvin se tuntui pelittävän.

A-versio?

Kuten kerroin, tästä on myös parempi laatuinen A-laatuinen versio, jossa on paremmat toleranssit, oikea ruuvi, vähemmän valujälkiä ja parempi pakkaus. Eli kaiken puolin parempi. Ottaen huomioon sen että ACMGear ei enään myy A.C.M. Magpul-tavaraa PTS:n gesta... lakiosaston yhteydenoton seurauksena, ainoa paikka minkä minä enään tiedän että myydän A.C.M. Magpul-tavaraa, on Pro&T. Pro&T myy pelkästään A-versiota tästä kyseisestä kahvasta, ei tätä B-versiota saa enään mistään. Eipä siinä paljoa menetettykkään, A-versio on vain hieman kalliimpi ja siinä ei ole mitään B-version ongelmia, joten kannattaa ostaa se.

tl;dr

B-versio roskaa, A-versio paaaljon parempi ja tietääkseni lähes 1:1 kopio aidosta. Eli kannattaa ostaa A-versio Pro&T:stä, saat aitoa vastaavan kahvan 1/3 aidon hinnasta.

+Ergonomia, joka oikeasti toimii
+Vaihdettava sormilevy
+Halpa
-Valujäljet*
-Vääränlainen & ylimitoitettu ruuvi*
-Toleranssit*

*ei päde A-versioon.

--

Kertokaahan omiakin kokemuksia tästä kahvasta, jos teiltä sellainen löytyy (aito tai A.C.M.). Itseäni kiinnostaisi kuulla varsinkin onko ergonomia toiminut muilla.

Avatar
Weflect
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Syys 01, 2009 2:19 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS, PMAG, AFG, RSA)

Viesti Kirjoittaja Weflect » Pe Kesä 18, 2010 12:07 am

Rail Sling Attachment -etuhihnakiinnike

-Etuhihnakiinnike
-Tehty fosfatoitusta teräksestä (tosin ties vaikka olisi marjamurometallista, mutta pakkauksessa lukee ainakin noin)
-Kiinnittyy kiskoon
-Ruuvi kiristetään talttapäällä

Intro

Eipä tätä pahemmin voi oikein esitellä, kyseessä on niinkin yksinkertainen asia kuin etuhihnakiinike joka kiinnittyy kiskoon. Tosin tällä kertaa kiinalaiset taisivat tehdä jonkinlaisen ennätyksen siinä kuinka nopeasti näitä alkoivat pukkamaan ulos, nimittäin aito versio on juuri tullut/tulossa ja PTS-versiosta ei ole mitään tietoa (lol, PTS-versio tälle?) Tulee Minigrip-pussissa jossa on sisällä lappu missä on nimi ja kuva edessä ja ohjeet takana. Ja tietenkin kirjoitusvirheitä.

Ulkonäkö

Kiskoon kiinnittyvä pala jossa on puolirengas kiinnitykselle joka on 60/300-asteen kulmassa palasta riippuen siitä katsooko edestä vai takaa. Väri musta. Magpulin logo päällä. Vie noin yhden XTM-palan verran tilaa. Siinä se.

Käytössä

Ainakin XTM-paneeleilla ja MS2-hihnalla ongelmaksi muodostuu se että hihnan klipsi ei mahdu liikkumaan aivan alas kun XTM-paneeli on tiellä (kuvia tulossa ASAP.) Tämä tietenkin korjaantuisi ottamalla alhaalta 1 XTM-paneeli pois, mutta minähän en ole niitä pois ottamassa, ensimmäiseksi ulkonäön ja toiseksi mukavuuden kannalta. Muutenkin tuo kulma aiheuttaa sen että hihna ei näytä olevan kunnolla missään vaiheessa, mutta Magpul on varmaan oikeassa ja minä väärässä, ja se on täydellisesti. Raportoin vaikuttaako tämä aseen vänkyryyteen selässä seuraavan pelikerran jälkeen.

tl;dr

Se, onko tämä parempi kuin aiempi paracord-viritelmä etuhihnakiinnikkeenä, on vielä selvityksen alla (kuten myös kuvat) ja tiedon siitä saatte toivottavasti ensi viikonlopun jälkeen. Ulkonäkö on ainakin parempi, ja se lienee pääsyy monien ostoon. Saahan tämän paikkaa siireltyä myös omien mieltymysten mukaiseksi nopeammin kuin paracordia. Ellei tämä nyt osoittaudu jumalien lahjaksi etuhihnakiinnikettä etsiville, mutta se nähdään ASAP.

+Ulkonäkö
+Kiskokiinnitys
-XTM + MS2 + RSA = ongelmia

Avatar
Weflect
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Syys 01, 2009 2:19 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS, PMAG, AFG, RSA)

Viesti Kirjoittaja Weflect » Pe Elo 13, 2010 12:51 pm

MBUS Gen 2 -tähtäimet

Kuva
KuvaKuva

-Erittäin samanlaiset kuin Gen 1 -versio, lue Gen 1 arvostelu ensin pohjustukseksi
-Pakkaus, materiaali, käyttö, ja kiinnitys ainakin sama
-Koko, etutähtäimen säätö ja pari pikkunippeliä ovat uudistettu
-Copypaste Magpul 2010-katalogista:
--Reduced size (pienempi koko)
--Greater optics compatibility (parempi yhteensopivuus optiikan kanssa)
--Spring-locking front sight post
--No aperture windows sight option (näistä ei ole mitään hajua, jeesatkaas nyt vähän :D)

Koko

Kuten Magpulin 2010-katalogista näkee, Gen 2 on pienempi verrattuna aikasempaan Gen 1 -versioon. Pienempi koko on aina plussaa, kun ei tarvi sitten pultata niitä kiikareita ja pp:tä sinne korkeuksiin niin että tähtäinlinja nousee. Ulkonäkö on myös hieman muuttunut, mutta nyt ei ole isoa merkitystä.

KuvaKuvaKuvaKuva

Säätäminen

Takatähtäimen säätönappulaa on muutettu pienemmäksi, jolloin säätäminen on, ainakin itselleni, vaikeampaa. Tämä onkin yksi asia minkä olisi voinut jättää ennalleen, koska harvemmin liika koko sivusuunnassa haittaa (vrt. AN-PEQ). Etutähtäimen säätäminen onkin sitten ihan toinen juttu. Erittäin pieni kuusiokolo kyllä löytyy, ja vaikka omistan varsin mittavan kuusiokoloarsenaalin, en löytänyt sopivaa kuusiokoloavainta sille. Joten etutähtäimen säätämisestä en tiedä mitään muuta kuin että tarvit 1mm kuusiokolon siihen. Melko hölmö ratkaisu imo, vanha oli tässäkin parempi. Säädöt kyllä pitävät hyvin paikkansa.

Kuva

Yhteenveto

Säätämisestä johtuvien ongelmien takia en suosittelisi näitä jos hyvät säädöt ovat tärkeitä, käyttöönotto ja ulkonäkö ovat näissä se miksi itse ainakin nämä hommasin. Gen 1-omistajat älkää myöskään vaivautuko päivittämään, en ainakaan näe että näissä olisi tarpeeksi uudistuksia jotka oikeuttaisivat päivittämään tähtäimiään. Jos taas olet hankkimassa MBUS:ja etkä osaa päättä Gen 1 ja 2 välillä, suosittelisin näitä, jos säätämisongelmat eivät haittaa. Ja jos haluat tarkoilla säädöillä olevat rautatähtäimet, en suosittelisi MBUS:ja ollenkaan.

+Pienempi koko
+Hinta
+Ulkonäkö
-Säätö
Viimeksi muokannut Weflect, Ti Syys 06, 2011 3:46 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
jojis
Bloody Pirate
Viestit:895
Liittynyt:Pe Helmi 01, 2008 2:54 am
Paikkakunta:Helsinki
Been thanked: 1 time
Viesti:

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS, PMAG, AFG, RSA, MBUS GEN 2)

Viesti Kirjoittaja jojis » La Elo 14, 2010 1:34 am

-No aperture windows sight option
Taitaa tarkoittaa ettei tähtäinreikiä ole kuin se yksi, kun taas tuossa vanhemmassa mallissa näyttäisi olevan mahdollisuus vaihtaa pienempään reikään (kuten M16 päivä- ja yötähtäimet).

Avatar
Weflect
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Syys 01, 2009 2:19 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS, PMAG, AFG, RSA, MBUS GEN 2)

Viesti Kirjoittaja Weflect » Su Elo 15, 2010 7:35 pm

jojis kirjoitti:
-No aperture windows sight option
Taitaa tarkoittaa ettei tähtäinreikiä ole kuin se yksi, kun taas tuossa vanhemmassa mallissa näyttäisi olevan mahdollisuus vaihtaa pienempään reikään (kuten M16 päivä- ja yötähtäimet).
2010-katalogissa olevissa kuvissa näyttäisi kyllä olevan 2 reikäkokoa valittavana takatähtäimessä, mutta voihan olla että kuvissa on jonkunlainen prototyyppi.
--

viewtopic.php?f=18&t=1673

Avatar
Pantheus
FNG
Viestit:32
Liittynyt:Pe Touko 02, 2008 1:30 pm
Paikkakunta:Mikkeli
Viesti:

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS, PMAG, AFG, RSA, MBUS GEN 2)

Viesti Kirjoittaja Pantheus » Ma Loka 25, 2010 8:09 am

Milläs olet tuon lippaan auki saanut? Itse olen painellut lippaan pohjassa olevaa nappia vähän milloin milläkin tikulla ja tapilla vaikka kuinka syvälle, mutta pohjalevy ei vain tahdo hievahtaakkaan.

Avatar
Weflect
FNG
Viestit:21
Liittynyt:Ti Syys 01, 2009 2:19 pm
Paikkakunta:Helsinki

Re: A.C.M. Magpul-osia (UBR, MBUS, PMAG, AFG, RSA, MBUS GEN 2)

Viesti Kirjoittaja Weflect » Ma Loka 25, 2010 2:22 pm

Vähän epäselvästi tuossa tosiaan lukee, mutta painat mustaa nappia esim. pölynsuojalla ja samalla paukutat esim. vasaralla eteenpäin pohjalevyä eteenpäin (eli samaan suuntaan mihin se patruuna ylhäällä osoittaa). On erittäin tiukassa, mutta kyllä nämä sen kestävät, kunhan vain osuu oikeaan kohtaan vasaralla. Musta nappi painuu alas noin 3,3mm (voi vaihdella, toleranssit), mutta kaikkissa omissa lippaissa pohjalevy on vain ollut tiukasti kiinni ja tappi on toiminut miten sen pitääkin.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa